تزریق ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای شتاب‌بخشی به ساخت بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی در حاشیه شهر مشهد بازگشت عجیب گرگ‌ها به اروپا ۷ معدنچی در دامغان گرفتارند | امدادگران هنوز به معدنکاران نرسیدند غرق شدن جوان ۲۸ ساله در حوالی مشهد | هشدار جدی درباره خطر استخر‌های ناایمن مرزبانان خراسان رضوی با قاچاقچیان مسلح مواد مخدر درگیر شدند (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) محور‌های غرب و جنوب خراسان رضوی رکورددار تصادفات و جان‌باختگان نوروزی مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان از چه سنی باید ضدآفتاب زد؟ انهدام باند کلاهبرداری توسط پلیس فتای مشهد | راز  ویلای سیاه برملا شد گرد و غبار در کمین مشهد ۳ ماه حساس، پیش روی تأمین آب مشهد سلامت مادران و نوزادان پایه و اساس خانواده و جامعه سالم است وزیر بهداشت: یک میلیارد دلار برای تامین داروهای استراتژیک جذب خواهد شد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) بیش از ۵۵درصد مطالبات دارویی و تجهیزات پزشکی پرداخت شد پیش‌بینی رگبار باران در ۱۲ استان کشور (۱۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ماجرای سرقت ۲ میلیارد تومان ارز دیجیتال در یک روز

  • کد خبر: ۶۵۲۸۵
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۴
ماجرای سرقت ۲ میلیارد تومان ارز دیجیتال در یک روز
خرید و فروش هیجانی و بدون آگاهی از چگونگی حضور در بازار رمزارزها، قربانیان زیادی به جا گذاشته است. بیشتر مال باختگان به امید سود‌های کلان تمام اندوخته‌های خود را به این سمت سوق داده و نه تنها پولشان هیچ رشدی نداشته، بلکه با سقوط در حفره‌های تعبیه شده از سوی شیادان در فضای مجازی، تمام پولشان را به یک باره از دست داده اند.
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ خرید و فروش هیجانی و بدون آگاهی از چگونگی حضور در بازار رمزارزها، قربانیان زیادی به جا گذاشته است. بیشتر مال باختگان به امید سود‌های کلان تمام اندوخته‌های خود را به این سمت سوق داده و نه تنها پولشان هیچ رشدی نداشته، بلکه با سقوط در حفره‌های تعبیه شده از سوی شیادان در فضای مجازی، تمام پولشان را به یک باره از دست داده اند.

در یکی از تازه‌ترین پرونده‌های گشوده شده در پلیس فتای خراسان رضوی، کارشناسان اداره مبارزه با کلاهبرداری‌های رایانه ای، با شگرد جدیدی از سوی شیادان رو به رو شدند که مانند یک سیاه چاله تنها با یک اشتباه از سوی کاربران و دارندگان ارز‌های دیجیتال، قربانیان درون آن سقوط کرده و تمام دارایی شان در اختیار شیادان قرار گرفته است.


اولین نشانه‌های یک شگرد مکارانه

زنی جوان با در دست داشتن مرجوعه قضایی از سوی دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه ای، به پلیس فتا مراجعه کرد تا به شکایتش رسیدگی شود.
اظهارات شاکی حاکی از وجود یک شگرد جدید و مکارانه در حوزه رمزارز‌ها بود. زن‌جوان که کارمند یکی از ادارات دولتی بود در اظهاراتی اعلام کرد: از مدت‌ها قبل وارد بازار رمزارز‌ها شدم و در مدتی کوتاه توانستم اطلاعات اولیه‌ای از این بازار به دست بیاورم و سپس حدود ۹۰میلون تومان وارد این بازار کردم و ارز دیجیتال خریدم.
 
همیشه می‌دانستم که کلاهبرداران در کمین دست یافتن به اطلاعات حساب کاربری و کیف پولم هستند، برای همین حواسم حسابی جمع بود. تا اینکه یک روز در تلگرام فردی به من پیام داد و مشخصات یک طرح جدید را برایم فرستاد. طبق این آگهی و اطلاعاتی فنی که آگهی دهنده در اختیارم گذاشت، متوجه شدم که این افراد در شرکت‌هایی ویژه مشغول به فعالیت هستند و با جمع کردن پول‌های دیجیتال خرد و سرجمع کردن آن ها، به صورت ماهانه مبالغی را به افراد می‌دهند. این سود ماهانه به غیر از میزان رشد ارزرمز‌ها بود. برای ورود به این بازار باید پول دیجیتالی را برای مدتی طولانی مثلا شش ماه تا یک سال در اختیار این شرکت می‌گذاشتم و به آن دست نمی‌زدم.
 
برای من که هم کارمند بودم و هم خانه داری می‌کردم، سخت بود که مدام سرم توی گوشی باشد و مرتب وضعیت ارز‌های دیجیتال را چک کنم. با راهنمایی‌هایی که دریافت کردم، تصمیم گرفتم به صورت قانونی ارزرمزهایم را در این شرکت سرمایه گذاری کنم. نماینده شرکت با فرستادن یک لینک از من خواست تا ابتدا وارد آن بشوم و کیف پولم را در آن ثبت کنم. من هم همین کار را کردم. اما فردای آن روز فهمیدم که تمام ارزهایم به سرقت رفته و کیف پولم خالی است. وقتی با فرد آگهی دهنده ارتباط گرفتم، دیگر کسی جوابم را نداد.


شناسایی ۵شاکی دیگر

هم زمان با شروع اقدامات فنی در بستر فضای سایبر، ۵ شهروند دیگر هم به پلیس فتا مراجعه کردند که با روشی مشابه، فریب شیادان را خورده بودند و کیف پول دیجیتالشان به سرقت رفته بود.
یکی از شاکیان اعلام کرد که ۳۶۰میلیون تومان در کیف پول دیجیتالی داشته و یکی دیگر اعلام کرد که ۶۰میلیون تومان از دست داده است.
با حضور شاکیان که همه در یک روز مراجعه کرده بودند، مشخص شد که عده‌ای سودجو با این شگرد که هنوز جزئیات آن در دسترس نبوده، مرتکب کلاهبرداری شده اند.


دستور ویژه برای رسیدگی به پرونده‌ها

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، با توجه به حساسیت ماجرا و احتمال سقوط افراد بیشتری درون این سیاه چاله، دستور رسیدگی سریع به پرونده را صادر کرد.
کارشناسان اداره مبارزه با کلاهبرداری‌های رایانه ای، با سرنخ‌های موجود و اطلاعاتی که شاکیان در اختیارشان گذاشتند، متوجه شدند که کلاهبرداران با استفاده از تبلیغات گسترده و شناسایی دارندگان ارزرمز‌ها به سراغ شاکیان رفته و اقدام به فریب این افراد کرده اند.

ادامه تحقیقات نشان داد که متهمان با استفاده از فریب فیشینگ (سرقت اطلاعات حساب بانکی شهروندان) این بار با ارسال لینکی آلوده برای شاکیان از آن‌ها خواسته اند تا از طریق این آدرس یک بار وارد حساب کاربری شان بشوند، قربانیان نیز که غافل از حربه متهمان بوده، اطلاعات کیف پول دیجیتالشان (ولت) را وارد می‌کرده و به این ترتیب، متهمان با دست یابی به این اطلاعات محرمانه ارزرمزهایشان را سرقت کرده اند.


در جست وجوی شیادان

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی درباره این پرونده گفت: حضور ۶شاکی در یک روز که حدود ۲میلیارد تومان از دست داده بودند، نشان می‌دهد که برخی از کاربران حاضر در این حوزه هنوز آگاهی لازم برای مدیریت کیف پول خود را ندارند. سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: بررسی‌های کارشناسان نشان داد که متهمان با استفاده از شماره‌های مجازی اقدام به حضور در فضای مجازی کرده اند، موضوعی که شناسایی آن‌ها را کمی طولانی خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه خرید و فروش رمزارز‌ها به نوعی ممکن است موجب ضرر و زیان شود، بیان کرد: توصیه ما به افراد این است که پیش از هر اقدامی در این حوزه، حتما از کارشناسان ما در پلیس فتا مشورت بگیرند و به صورت هیجانی اقدام به خرید و فروش نکنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->