دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

جایگاه «ایثار» در کلام امام حسن مجتبی (ع)

  • کد خبر: ۶۵۵۳۵
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳
جایگاه «ایثار» در کلام امام حسن مجتبی (ع)
حجت الاسلام محمدرضا جواهری - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی
اهل بیت علیهم السلام در رفتار و عمل، نمونه‌های عالی ایثار و ازخودگذشتگی بوده اند و در گفتار و سخن نیز پیروان و اصحاب را به ایثار دعوت کرده اند. کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی علیه السلام، در وصف شیعیان امیرمؤمنان امام علی علیه السلام فرموده اند: شِیعَةُ عَلیٍّ علیه السلام هُمُ الذینَ یُؤثِرُونَ إخوانَهُم علی أنفُسِهِم و لَو کانَ بِهِم خَصاصَةٌ (بحارالانوار، ج ۶۸، ص ۱۶۲)

شیعیان علی علیه السلام آنانند که آنچه خود نیاز دارند، به برادرانشان ایثار می‌کنند. امام دوم در این حدیث، شیعیان پدرشان را معرفی می‌کنند و ایثار را ویژگی بارز شیعه می‌خوانند. انفاق از زیادی ثروت، اقدامی ارزشمند و خداپسندانه است، اما شیعه علی علیه السلام فراتر از انفاق، دارای امتیاز «ایثار» است.
احمدبن فارس بن زکریا ایثار را «تقدیم الشی، یعنی دیگری را بر خود مقدم داشتن» می‌داند. (ترتیب مقاییس اللغه، ماده اثر، ص ۸.) ایثار دیگری را بر خود برتری دادن و سود او را بر سود خود مقدم شمردن و قوت و مایحتاج خود را به دیگری بخشیدن است.

ایثار آن است که انسان، از دنیا و مادیات وارسته شود و با اینکه خود نیاز دارد، در اندیشه دیگران و نیاز‌های آدم‌های دیگر و هم کیشان و همشهریان و شهروندان خویش باشد. ایثار نان شب خود را به سایر انسان‌ها بخشیدن است. انسان ایثارگر، دیگران را بر خود ترجیح می‌دهد و حتی آنچه خود به آن احتیاج دارد، به نیازمندان جامعه می‌دهد.

شیعه علی علیه السلام فضیلت‌ها و صفات اخلاقی مثبت فراوانی دارد. رسیدن به درجه شیعه علی علیه السلام در اندیشه و رفتار، کار آسانی نیست. یک ویژگی شیعه علی علیه السلام، آراستگی به صفت زیبای ایثار است. شیعه علی علیه السلام را با صفات آنان می‌توان شناخت؛ چون شیعه در عمل مشاهده می‌شود. پاسخ پرسش شیعه کیست؟

در این حدیث سبط اکبر پیامبر اعظم صلی ا...  علیه وآله وسلم وجود دارد. شیعه علی علیه السلام با صفت اقتصادی ایثار از دیگران جدا می‌شود. ایثار همانند انفاق، اقسام و ابعاد گوناگونی دارد و برتری دادن و مقدم شمردن سایر انسان‌ها در هرچیزی که خود به آن نیازمند است، مصداق ایثار است.
البته ایثار در رسیدگی به اقتصاد و معیشت مردم، نمود بیشتری دارد. شیعه علی علیه السلام هرچند خود تنگدست و نیازمند باشد، به فکر عموم مردم در اجتماع مسلمانان است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->