برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

سال گذشته ۱۷ تا ۱۸ هزار شکایت مربوط به اشتباهات پزشکی ثبت شد

  • کد خبر: ۶۶۳۳
  • ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۴
سال گذشته ۱۷ تا ۱۸ هزار شکایت مربوط به اشتباهات پزشکی ثبت شد
نایب رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس گفت: افزایش اتفاقات ناگوار پزشکی مدتی است که سرتیتر رسانه‌ها قرار گرفته است؛ این کوتاهی همه بر عهده پزشک نیست گاهی این اشتباهات در سایه کمبود امکانات پزشکی رخ می‌دهد، ولی نباید به پای پزشک نوشته شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین رضازاده به آمار اشتباهات پزشکی اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار‌های سازمان پزشکی قانونی کشور، سال گذشته حدود ۱۷تا ۱۸ هزار مورد شکایت در این زمینه مطرح شده که ۵۰ درصد آن‌ها در دادسرا‌های نظام پزشکی مورد بررسی قرار گرفته است.
نایب رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس ادامه داد: از سوی دیگر تنها در سال ۱۳۹۶، برای ۲ هزار و ۷۴۶ پرونده ارجاعی به پزشکی قانونی، قصور پزشکی محرز شد، این وضعیت در حالی است که ۵۱ درصد پرونده‌های خطای پزشکی مربوط به تهران بوده که ۴۰ درصد قصور‌ها محرز می‌شود و ۶۰ درصد پرونده‌ها هم تبرئه می‌شوند. گاهی این اشتباهات در سایه کمبود امکانات پزشکی رخ می‌دهد، ولی نباید به پای پزشک نوشته شود.
وی افزود: افزایش اتفاقات ناگوار پزشکی مدتی است که سرتیتر رسانه‌ها قرار گرفته است؛ این کوتاهی همه بر عهده پزشک نیست گاهی این اشتباهات در سایه کمبود امکانات پزشکی رخ می‌دهد، ولی نباید به پای پزشک نوشته شود.
رضازاده گفت: گاهی اوقات امضای رضایت نامه قبل از درمان توسط بیمار در رسانه‌ها یا در بین بسیاری از مردم به عنوان خلاء قانونی یاد می‌شود؛ اما ماجرا قصه دیگری است بار‌ها و بار‌ها این موضوع تکرار شده است که هر اتفاقی که در حین درمان پیش میاید براساس امضاء و رضایت نامه برعهده بیمار است و هیچ اعتراضی ندارند؛ و پرسنل بیمارستان براساس همان رضایت نامه خطا‌ها را برگردن نمی‌گیرند؛ پس از کش و قوس بسیار پزشک خاطی هم تبرئه می‌شود تمام این فرضیات را نمی‌توانیم خلاء قانونی یاد کنیم؛ در اشتباهات پزشکی دلایل متعددی از جمله علم پزشک، کمبود امکانات، نوع بیماری شخص و بسیاری از عوامل دیگر دخیل هستند، اگر خطا از طرف پزشک باشد باید دیه را پرداخت کنند و هیچ فرقی با افراد خاطی دیگر ندارند.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: امضاء قبل از درمان از نظر حقوقی باید اجرا شود بیمار باید قبل از درمان رضایت نامه را امضا کند؛ گاهی اوقات حساسیت‌هایی بعد از درمان به سراغ بیمار می‌آید در همه موارد عنوان شده نباید مقصر اصلی را پزشکان بدانیم.
وی اضافه کرد: برای کاهش خطای پزشکی باید ابتدا از جامعه پزشکی شروع کنیم؛ نمی‌توانیم پزشکان را زیر سئوال ببریم چرا که در طول تاریخ پزشکان بی بدلیلی همچون دکتر قریب، دکترسلیمی و سمیعی و بسیاری از پزشکان دیگر ثابت کرده اند این جامعه سفید پوش بسیاری از فداکاری‌ها را در مقابل هموطنان خود داشته و دارند، تلاش بسیاری برای سلامت مردم کرده اند؛ با تمام این تعاریف نباید شرایط جامعه را هم فراموش کنیم ازبیکاری تا تقاضای ۶۰ درصدی برای صندلی پزشکی در کنکور بدون در نظر گرفتن علاقه و استعداد دانش آموزان به تبع علاقه اطرافیان و بازار کار دلیلی بر تقاضای بسیار برای رشته پزشکی شده است و این هم خود دلیلی دیگری بر رشد خطا‌های پزشکی در جامعه امروزی شده است.

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->