مدیر پروژه «مسابقه ۱۰۰»: پولی در کار نیست؛ با معلوماتت زمین حریف را تصاحب کن! آنچه می‌خواهم نمی‌بینم، وآنچه می‌بینم نمی‌خواهم | مروری بر وضعیت کتاب‌های درسی زبان و ادبیات فارسی ۱۲۰ اثر، متقاضی حضور در سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی (رضوان) جایزه ادبی هشت؛ رویدادی در پی روایتی عمیق و جریان‌ساز کارگردان «اجل معلق»: چطور می‌توانیم یک سریال کمدی را تنها با قسمت اولش قضاوت کنیم؟ اهدای نشان افتخار شهر رم به رابرت دنیرو، بازیگر مطرح سینما صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴ انتشار ۲ کتاب جدید درباره شمس لنگرودی و داستان‌نویسی ماجرای عجیب زندگی و مرگ «بک سه‌هی» نویسنده اهل کره جنوبی چهل‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر فراخوان داد مستند برنده‌ اسکار «سرزمین دیگری نیست» به فلسطین می‌رسد برگزاری دومین همایش ملی «فرهنگ، رسانه و تحولات نسلی در ایران» آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر مشهد در هفته گذشته (۲۶ مهر ۱۴۰۴) برگزیدگان جوایز ایسفا معرفی شدند
سرخط خبرها

نسخه‌ای نهج البلاغه از شهر «گنجه»

  • کد خبر: ۶۶۴۲۰
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۹
نسخه‌ای نهج البلاغه از شهر «گنجه»
در کتابخانه المتحف العراقی، نسخه‌های نفیس و کهنی از نهج‌البلاغه وجود دارد که در فهرست منتشر شده آن کتابخانه با عنوان مخطوطات الأدب فی المتحف العراقی معرفی شده‌اند.
حسینی نژاد | شهرآرانیوز - از عالمان امامی که نقش مهمی در روایت و انتقال آثار سید رضی و سید مرتضی علم‌الهدی داشته، ابوالرضا فضل الله بن على بن عبید الله راوندی است که اطلاعات مهمی درباره نقش وی در روایت آثار سید رضی در میان نسخه‌های خطی که شاگردان ابوالرضا راوندی بر اساس نسخه‌های او کتابت کرده‌اند، در دست است. اطلاعات اخیر همچنین دانش ما را درباره عالمان امامی کاشان، فراهان، خومجان و جوشقان در قرن ششم و اوایل قرن هفتم فزونی می‌بخشد. شهر کاشان در قرن ششم به یمن وجود سید ابوالرضا راوندی و حامیان قدرتمند و ثروتمندی که در آن شهر داشته، مرکزیت علمی در عراق عجم یافته است.

در کتابخانه المتحف العراقی، نسخه‌های نفیس و کهنی از نهج‌البلاغه وجود دارد که در فهرست منتشر شده آن کتابخانه با عنوان مخطوطات الأدب فی المتحف العراقی معرفی شده‌اند.

در میان نسخه‌های اخیر، نسخه شماره ۳۷۸۴ نسخه‌ای بسیار مهم است که شخصی به نام محمد بن حسن بن محمد بن عباس بن نازویه قمی در ۵۵۶ کتابت کرده و آن را بر سید ابوالرضا راوندی در ۵۷۱ خوانده و همو اجازه‌ای دال بر قرائت نسخه نزدش آورده است. نسخه بعد‌ها در اختیار علی بن میثم بن معلی بحرانی، پدر ابن میثم بحرانی (متوفی ۶۴۳) بوده و همو یک برگ آخر نسخه را کتابت کرده و روایتی در آن ذکر کرده کما اینکه تملکات دیگری از عالمان احسائی بر نسخه موجود است. کاتب نسخه نهج‌البلاغه را در سال ۵۵۶ و در شهر گنجه کتابت کرده است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->