بهینه‌سازی سینما فرهنگ برای میزبانی در فیلم فجر ۴۳ «کافه این» در شبکه «تماشا» تماشایی می‌شود اکران‌های محرم از انحصار غیرمتخصصان خارج شد دوبال پرواز زبان فارسی پخش «منو ترک نکن» سریال خارجی جنایی جدید، از فردا شب (۵ مرداد ۱۴۰۳) جزییات برنامه محسن شریفیان برای موسیقی ایران و عمان در مسقط از کتاب شعر «دیو و دیوانگی»، اثر محمدباقر کلاهی‌ اهری، رونمایی می‌شود «درون بیرون ۲» پرفروش‌ترین انیمیشن تاریخ سینما شد «قفس» روی صحنه «شمایل» می‌رود + زمان اجرا بازدید «پیمان جبلی» از پشت صحنه سریال «طوبی» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۴ و ۵ مرداد ۱۴۰۳) + زمان پخش کتاب «مناقشه قره باغ، از آغاز تا پایان» منتشر شد دومین جشنواره سرود فجر بسیج خراسان رضوی برگزیدگان خود را شناخت  رونمایی از ۸ بازی قرآنی در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) مستند‌های ورزشی در شبکه امید + زمان پخش رئیس هیات انتخاب و داوران جشنواره فیلم‌های ورزشی مشخص شد
سرخط خبرها

نسخه‌ای نهج البلاغه از شهر «گنجه»

  • کد خبر: ۶۶۴۲۰
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۹
نسخه‌ای نهج البلاغه از شهر «گنجه»
در کتابخانه المتحف العراقی، نسخه‌های نفیس و کهنی از نهج‌البلاغه وجود دارد که در فهرست منتشر شده آن کتابخانه با عنوان مخطوطات الأدب فی المتحف العراقی معرفی شده‌اند.
حسینی نژاد | شهرآرانیوز - از عالمان امامی که نقش مهمی در روایت و انتقال آثار سید رضی و سید مرتضی علم‌الهدی داشته، ابوالرضا فضل الله بن على بن عبید الله راوندی است که اطلاعات مهمی درباره نقش وی در روایت آثار سید رضی در میان نسخه‌های خطی که شاگردان ابوالرضا راوندی بر اساس نسخه‌های او کتابت کرده‌اند، در دست است. اطلاعات اخیر همچنین دانش ما را درباره عالمان امامی کاشان، فراهان، خومجان و جوشقان در قرن ششم و اوایل قرن هفتم فزونی می‌بخشد. شهر کاشان در قرن ششم به یمن وجود سید ابوالرضا راوندی و حامیان قدرتمند و ثروتمندی که در آن شهر داشته، مرکزیت علمی در عراق عجم یافته است.

در کتابخانه المتحف العراقی، نسخه‌های نفیس و کهنی از نهج‌البلاغه وجود دارد که در فهرست منتشر شده آن کتابخانه با عنوان مخطوطات الأدب فی المتحف العراقی معرفی شده‌اند.

در میان نسخه‌های اخیر، نسخه شماره ۳۷۸۴ نسخه‌ای بسیار مهم است که شخصی به نام محمد بن حسن بن محمد بن عباس بن نازویه قمی در ۵۵۶ کتابت کرده و آن را بر سید ابوالرضا راوندی در ۵۷۱ خوانده و همو اجازه‌ای دال بر قرائت نسخه نزدش آورده است. نسخه بعد‌ها در اختیار علی بن میثم بن معلی بحرانی، پدر ابن میثم بحرانی (متوفی ۶۴۳) بوده و همو یک برگ آخر نسخه را کتابت کرده و روایتی در آن ذکر کرده کما اینکه تملکات دیگری از عالمان احسائی بر نسخه موجود است. کاتب نسخه نهج‌البلاغه را در سال ۵۵۶ و در شهر گنجه کتابت کرده است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->