به گزارش شهرآرانیوز، در این بیانیه آمده است: کرونا ویروس پیچیده و منحوسی پانزده ماه است در دنیا حکومت میکند و قربانی میگیرد.
جامعه پزشکی و کادر درمان در این مدت همچون سربازی در خط مقدم میجنگد و شهید میدهد، اما هربار برمیگردد و پشت سرش را مینگرد، از آنچه در حال رخ دادن است لرز به زانوانش میافتد. میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی با وجود گرفتاری در پیک چهارم کرونا و گذراندن روزهایی با کشتههای سه رقمی حتی تا ۵۰۰ نفر، در بهترین شرایط از ۶۳ درصد تجاوز نمیکند.
با هر تعطیلی شاهد موج سفرها هستیم و هربار تصمیمگیران بدون اینکه جز خواهش و تمنا برنامه خاصی برای مدیریت این اتفاق داشته باشند، در برابر آن اظهار غافلگیری میکنند. مردم هم خیالشان راحت است که نه جریمهها اعمال میشود نه جادهای بسته و با خیال راحت برای بار سفر بستن در تعطیلات پیش رو برنامه ریزی میکنند.
در ادامه این بیانیه آمده است: با این اوصاف چه تضمینی وجود دارد در یک هفته پس از تعطیلات از دل موج چهارم به پرتگاه موج پنجم سقوط نکنیم؟ اتفاقی که میتواند سبب قربانی شدن حتی هزار نفر در روز شود!
ما به عنوان بخشی از جامعه پزشکی و پرستاری و اساتید علوم پزشکی کشور، از ستاد ملی کرونا تقاضا داریم با استفاده از اختیارات تام حاکمیتی خود راه تکرار بر خطر را ببندد و با اجرای طرحهایی متفاوت از طرحهای بی اثر قبلی (مثل جریمههای رانندگی فاقد بازدارندگی) جلوی شکلگیری موج سفرها در تعطیلات عید فطر و نیمه خرداد را بگیرد.
از جمله اقداماتی که میتواند بازدارندگی خوبی در افراد جامعه ایجاد کند، اعلام قطع خدمات بیمهای درمان کرونا برای افرادی است که شماره پلاک خودروی آنها حین سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ثبت شود. این افراد و خانوادههایشان در صورت ابتلاء به کرونا باید از خدمات بیمهای محروم شوند؛ چون خودخواسته، خود و خانواده شأن و کادر درمان و کشور را فدای بی مبالاتی و تفریح بی موقع کردهاند.
این جریمه کاربردی بار روانی مثبتی برای خودداری از سفر خواهد داشت و امید است بتواند ما را از گرفتاری قابل پیشبینی قریب الوقوع نجات دهد.
منبع:مهر