حماس: از خواسته‌های اساسی خود کوتاه نخواهیم آمد | هیات حماس به قاهره می رود لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران نخست وزیر سابق اسرائیل: ما از جنگ غزه پیروز خارج نخواهیم شد «یحیی سنوار» با رهبران گروه‌های فلسطینی در خارج در تماس است اعتراض رژیم صهیونیستی به سفر رئیس سیا به قاهره واکنش اسرائیل به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری رئیس سیا وارد قاهره شد حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه گوترش: از شمار زیاد خبرنگاران کشته شده در غزه شوکه و وحشت زده‌ام تحریم‌های جدید انگلیس علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی تعلیق مبادلات تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با اسرائیل تمجید گروه‌های مقاومت فلسطین از مردم و نیروهای مسلح یمن پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند تجهیزات جاسوسی صهیونیست‌ها در تیررس حزب‌الله لبنان راهپیمایی میلیونی مردم یمن در حمایت از غزه + فیلم و تصاویر (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه نیویورک یمن از آغاز مرحله چهارم تشدید عملیات علیه اسرائیل خبر داد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به سرکوب دانشجویان معترض آمریکایی سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین: دیگر در جلسات گزارشی از غزه ارائه نمی‌دهم تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی مجلس| چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
سرخط خبرها

رزم حسینی از مجلس کارت زرد گرفت

  • کد خبر: ۶۷۵۴۲
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۹
رزم حسینی از مجلس کارت زرد گرفت
نمایندگان مردم در مجلس از توضیحات وزیر صمت درخصوص علت واردات بی رویه کالا قانع نشدند و به وی کارت زرد دادند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا رزم حسینی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی که پرسید چرا واردات بی رویه کالا همچنان ادامه دارد؟، بیان کرد: در خصوص واردات کالا براساس مصوبه سران قوا در خردادماه سال ۱۳۹۷ واردات ۲۲۳۰ ردیف تعرفه کالا ممنوع شد. وقتی بنده مسئولیت وزارتخانه را پذیرفتم اعتبار این مصوبه در حال اتمام بود و بنده با اختیارات خودم دستور ادامه این ممنوعیت را دادم و مجددا مجوز شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا را گرفتیم. با ممنوعیت واردات ۲۲۳۰ کالا ۳.۵ میلیارد دلار بومی سازی شد و شاهد ساخت قطعات در بخش‌های مختلف در داخل بودیم. حدود پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از واردات غیرضروری جلوگیری شد و در پایان سال ۱۳۹۹ واردات ما به ۳۸ میلیارد دلار کاهش یافت که در مقایسه با سال ۱۳۹۶ حدود ۱۶ میلیارد دلار از واردات کالاهای غیرضرور جلوگیری شد.

 

وی در ادامه اظهار کرد: از ۳۸ میلیارد دلار کالاهای وارداتی ۱۲ میلیارد آن به کالاهای اساسی باز می‌گردد و مابقی آن برای واردات مواد اولیه کارخانجات، ماشین آلات خط تولید و تجهیزات پزشکی می‌باشد. امروز ۷۰ درصد قطعات خودرو و ۷۰ درصد قطعات لوازم خانگی در داخل تولید می‌شود. در سال گذشته و در سال جاری نیز ما تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا از واردات کالاهای غیرضرور و لوکس جلوگیری کنیم.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تصریح کرد: در خصوص قیمت سیمان ما سال گذشته ۶۸ میلیون تن تولید سیمان داشتیم که ۱۳ درصد رشد داشته است. یکی از افتخارات کشور ما تولید سیمان و فولاد است که روزگاری وارد کننده آن بودیم. اما دلیل اصلی افزایش قیمت آن افزایش نرخ ارز است. ۹۰ درصد تورم داخل کشور به سیاست‌های پولی و ارزی باز می‌گردد و به ازای ۱۰ درصد رشد نقدینگی پنج درصد تورم افزایش می‌یابد. از سوی دیگر ما شاهد افزایش هزینه‌های تولید هستیم. هزینه گاز در صنایع ۲.۵ برابر شده است و هزینه برق نیز چهار الی پنج برابر شده است. همچنین هزینه حمل و نقل حدود ۶۶ درصد افزایش یافته و قیمت آجر نسوز صنایع نیز ۱۱۶ درصد افزایش پیدا کرده است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: اما ما همچنان نظارت خود را دنبال می‌کنیم و سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۷۶ مورد بازرسی انجام دادیم و ۱۸ درصد بازرسی‌ها افزایش یافته است. اما واقعیت این است که گرانی‌های به وجود آمده به دنبال تحریم‌ها افزایش نرخ ارز است. حمایت از تولید باید با حداکثر توان صورت بگیرد.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال جاری در بخش مانع زدایی‌ها از بخش تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت سه بسته را آماده کرده است، اضافه کرد: ما در شروع کار کتاب قوانین مزاحم را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم و هفته گذشته نیز بنده در نامه‌ای قوانین و موانع تولید را تقدیم رییس مجلس کردم و از کمیسیون‌های تخصصی انتظار همکاری داریم. وزارت صمت از روز اول عید در ابلاغیه‌ای به تمام استان‌ها به مانع زدایی و پشتیبانی از تولید تاکید داشته است. دیروز نیز برای اولین بار کار شجاعانه‌ای انجام گرفت و ۶۰۰۰ محدوده معدنی که بیش از ۵۰ سال در اختیار عده‌ای بود آزاد کردیم و از طریق مزایده به افراد واجد شرایط داده خواهد شد که اقدامی بزرگ در توسعه پایدار کشور می‌باشد.

 

رزم حسینی در پایان تاکید کرد: نرخ ارز نیمایی در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۹، ۱۴هزار و ۵۰۰ تومان بود و در پایان سال گذشته به ۲۲ هزار تومان رسید. افزایش نرخ ارز بر روی قیمت کالاها و خدمات تاثیر می‌گذارد ما مسئول تولید و حمایت از تولید کننده هستیم. باید نه تنها نیاز داخل کشور را تامین کرد بلکه باید به سمت صادرات کالاها نیز برویم. جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری سیاست ما در طول این مدت بوده و در سال گذشته ۸.۵ میلیارد دلار واردات کالاها کاهش یافته است که به سمت حمایت از تولید داخل رفته‌ایم عمق ساخت داخل ۷۰ درصد افزایش یافته است ما به دنبال حمایت از تولید داخل هستیم.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->