ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا + ویدئو راه‌اندازی قطار تندروی تهران_مشهد در دهه فجر طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید
سرخط خبرها

تاریخ رام‌کردن گورخر | یک وحشی تمام‌عیار

  • کد خبر: ۶۸۵۹۹
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
تاریخ رام‌کردن گورخر |  یک وحشی تمام‌عیار
شواهد زیادی نشان می‌دهد که انسان‌ها در دوران مختلف تاریخ به‌دنبال اهلی‌کردن و آموزش گورخر‌ها بوده‌اند. در دهه ۱۷۶۰ بوفون، طبیعت‌شناس فرانسوی، معتقد بود که گورخر‌ها می‌توانند جایگزین مناسبی برای اسب‌ها باشند. در پاریس حتی شایعه شده بود که هلندی‌ها چند گورخر را برای کشیدن گاری آموزش داده‌اند.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز - شواهد زیادی نشان می‌دهد که انسان‌ها در دوران مختلف تاریخ به‌دنبال اهلی‌کردن و آموزش گورخر‌ها بوده‌اند. در دهه ۱۷۶۰ بوفون، طبیعت‌شناس فرانسوی، معتقد بود که گورخر‌ها می‌توانند جایگزین مناسبی برای اسب‌ها باشند. در پاریس حتی شایعه شده بود که هلندی‌ها چند گورخر را برای کشیدن گاری آموزش داده‌اند.
 
در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم استعمارگران اروپایی در آفریقا گمان می‌کردند که گورخر‌ها ارزش آموزش‌دیدن را دارند. زیرا آن‌ها در مقابل بیماری‌هایی که مگس تسه‌تسه به وجود می‌آورد، بسیار مقاوم بودند. علاوه بر این، استعمارگران ترجیح می‌دادند از حیوانات محلی برای مقاصد خود استفاده کنند. زیرا بیشتر دام‌های وارداتی از اروپا در آفریقا دوام نمی‌آوردند. اما تلاش برای اهلی‌کردن گورخر‌ها تا حد زیادی ناموفق ماند و سرانجام مشخص شد چرا آفریقایی‌ها خود نتوانسته بودند گورخر‌ها را رام کنند. برخلاف اسب‌ها که طبیعتی آرام و دوستانه دارند، گورخر‌ها در کل زندگی‌شان گوش‌به‌زنگ خطر هستند و در حالتی تدافعی به‌سر می‌برند. گورخر‌ها برای زنده‌ماندن در اوضاع دشوار آفریقا با وجود درندگان قدرتمندی مثل شیر، ببر، یوزپلنگ، کفتار و تمساح، به خطر بسیار حساس هستند و درصورت به‌دام‌افتادن، با همه توان از خود دفاع می‌کنند. به بیانی دیگر، انتخاب طبیعی، صفات هوشیاری و پرخاشگری را در گورخر‌ها تقویت کرده است. آن‌ها حتی می‌توانند با ضربه‌ای یک شیر را از پا درآورند. همچنین آشنایی گورخر‌ها با گروه شکارچیان باعث می‌شود که آن‌ها به انسان‌ها واکنش تدافعی شدیدی نشان دهند.
 
شاید بتوان برخی گورخر‌ها را اهلی کرد، اما به‌طورکلی این گونه گزینه مناسبی برای این کار نیست. استعمارگران ناامید از گورخرسواری، در برهه دیگری تصمیم گرفتند که گورخر‌ها را جایگزین قاطر‌ها کنند. افسارزدن به گورخر‌ها آسان بود، اما آن‌ها استقامت کمتری نسبت به قاطر‌ها داشتند و درصورت احساس خطر، بیش از آن‌ها وحشت‌زده می‌شدند. در اقدامی دیگر، ارتش استعماری آلمان در آفریقای‌شرقی تلاش کرد تا ترکیبی از ۲ گونه اسب و قاطر به وجود بیاورد تا گونه جدید دربرابر بیماری‌هایی که اسب‌ها به آن‌ها مبتلا می‌شدند، مقاوم شوند. با این حال، هیچ‌کدام از این راه‌ها برای استفاده (یا سوءاستفاده) از گورخر‌ها راه به جایی نبرد.

همان‌طور که در برخی عکس‌ها مشاهده می‌کنید، در طول این مدت (۱۸۹۰-۱۹۴۰)، داشتن گورخر برای اشراف عجیب‌وغریب در سراسر جهان، معمول بود.


 
رام‌کردن یک وحشی تمام‌عیار
 
یک افسر آلمانی روی یک گورخر؛ شرق آفریقا، ۱۹۱۰.


 
رام‌کردن یک وحشی تمام‌عیار
 
کالسکه گورخری؛ کلکته (هند)، ۱۹۳۰.


رام‌کردن یک وحشی تمام‌عیار
 
«جیمی، تنها گورخری که می‌شد روی آن سوار شد»؛ برکشایر انگلیس، ۱۹۳۵.


 
رام‌کردن یک وحشی تمام‌عیار
 
کالسکه گورخری؛ لندن، ۱۸۹۸.
 

 
رام‌کردن یک وحشی تمام‌عیار
 
 
یک کمدین آمریکایی در نقش جنایتکاری که با یک گورخر موفق می‌شود از زندان فرار کند؛ آمریکا، ۱۹۳۳.


گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->