هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر " زولپیدم" افزایش ۳ برابری موارد مثبت کووید- ۱۹ درمشهد رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در طرقبه و شاندیز روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ گلایه والدین از تداخل ساعت کاری ادارات و مهدکودک‌ها | تکلیف کودکستان‌ها با مصوبه جدید دولت چیست؟ افزایش حقوق سرایداران مدارس واریز خواهد شد اختلاف مرگ‌بار بر سر آبیاری مزارع روستای «کنه‌بیست» در حوالی مشهد حل‌وفصل اختلافات خانوادگی در شورا‌های حل اختلاف مشهد | بازگشت آسایش از مسیر سازش شیوع ۱۱ درصدی آسم در بین کودکان و نوجوانان وزارت بهداشت: نرخ تولد در کشور، ۷ درصد کاهش یافت ارائه خدمات درمانی ۲۴ساعته و رایگان هلال‌احمر در ۶۰ هتل مکه مکرمه قطعی برق و هرج‌ومرج در خیابان‌ها | چه کسی مسئول مدیریت و ایمنی تقاطع‌هاست؟ ۲۵ اردیبهشت، روز ملی مرتع و مرتع‌داری شد وزیر کار: احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ صادر می‌شود جدایی بحرین؛ استقلال یا واگذاری؟ ۲ کارگاه تولید فراورده‌های دارویی گیاهی غیرمجاز در مشهد شناسایی و پلمب شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) چرا نان‌خامه‌ای دشمن درجه‌یک سلامتی است؟
سرخط خبرها

درباره خاموشی‌های پی‌در‌پی و افزایش حوادث حبس‌شدگانِ آسانسور‌ها

  • کد خبر: ۶۹۲۸۰
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۲
درباره خاموشی‌های پی‌در‌پی و افزایش حوادث حبس‌شدگانِ آسانسور‌ها
آنچه در این روز‌های بی برقی سوهان روح مردم شده، گرفتاری در اتاقک‌های آهنی است که برای ساعتی آدم را بین زمین و آسمان معلق نگه می‌دارد.

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ اینکه در دمای ۴۱-۴۰ درجه خرداد برای چند ساعت برق برود و از گرمای بی امان خانه به خودرو با کولر روشن پناه ببریم و یا به دلیل ناگهانی قطعی برق لوازم برقی بسوزد و در این گرانی بازار با آن‌ها خداحافظی کنیم بماند. آنچه در این روز‌های بی برقی سوهان روح مردم شده، گرفتاری در اتاقک‌های آهنی است که برای ساعتی آدم را بین زمین و آسمان معلق نگه می‌دارد. آسانسور‌ها این اتاقک‌های کوچک حمل و نقل خانگی که گاهی ظرفیتشان کمتر از ۵ نفر است، در شرایط فعلی پایه ثابت حوادث امداد و نجات آتش نشانی‌ها در کشور شده اند.


معلق در کابین آهنی

کلید طبقه دهم را زده اید و در‌های کشویی زمخت آسانسور ارتباط شما را با محیط پیرامون قطع می‌کند. گاهی در آسانسور‌ها به دلیل آهنی بودن اتاقک تلفن همراه هم آنتن نمی‌دهد. در میان راه ناگهان همه چیز در برابر چشمتان تیره و تار می‌شود و اتاقک آسانسور با تکانی کوچک از حرکت می‌ایستد. دقیقه‌های ابتدایی شاید به مزاح بگذرد، اما رفته رفته حس نفس تنگی بر انسان چیره می‌شود. در این وضعیت تا خبر محبوسی خود را به دیگر واحد‌های مسکونی بدهید و آتش نشانی سر برسد و شما را نجات بدهد، چند ساعتی را باید در میان تاریکی محض سپری کنید.


آنچه مدیر عامل آتش نشانی مشهد روز گذشته از حوادث محبوسان آسانسور در دو هفته گذشته خبر داد، ارقامی نگران کننده بود که تنها در ۱۴ روز صد‌ها بار آژیر خطر ۵۳ ایستگاه این مجموعه خدمات ایمنی را به صدا درآورده بود. حال اینکه چرا به یک باره مسئولان متولی این امر تصمیم به قطع جریان برق گرفته اند، خود موضوع مفصلی است که باید به صورت اختصاصی در مورد آن بحث کرد، اما طبق گفته آتشپاد مسعود ظهوریان قطعی برق در هر محله از مشهد موجب افزایش محبوسان در آسانسور‌های خانگی شده است.


بنا بر گزارش این مقام ایمنی شهر مشهد، در دو هفته اخیر بالغ بر ۳۲ هزار و ۴۳۷ مرتبه با سامانه فوریت‌های ۱۲۵ تماس گرفته شده که طبق معمول بخش اعظمی از این تماس‌ها مزاحمی و غیر مرتبط بوده و تنها ۲ هزار و ۴۶ مورد از این موارد منجر به اجرای عملیات شده است.


۷۷۵ مورد محبوسی در آسانسور

از میان هزاران عملیات انجام شده در ۱۴ روز اخیر از سوی آتش نشانی مشهد ۷۷۵ مورد از آن‌ها مرتبط با قطعی برق و عملیات امداد و نجات محبوسان آسانسور بوده که طبق گفته ظهوریان ۱۳۰ مورد از این حوادث تنها در ۲ روز اخیر اتفاق افتاده است.


گرچه حوادث محبوسی تاکنون خسارت جانی در پی نداشته، اما حجم زیادی از خدمات و ظرفیت آتش نشانی مشهد را به خود اختصاص داده است. مدیر عامل آتش نشانی مشهد با اشاره به اینکه روز گذشته بیشترین حجم مأموریت مربوط به قطعی برق بوده است گفت که در ۲۴ ساعت گذشته مأموران ما ۱۳۴ عملیات را پشت سر گذاشته اند. علاوه بر این در محله‌هایی که برق آن‌ها قطع می‌شود شاهد افزایش چشمگیر تماس‌های لحظه‌ای مردم هستیم که بیشتر مربوط به محبوسی آسانسور است.


آش نخورده و دهان سوخته

گرچه محبوسی چند ساعته در آسانسور امری وحشت زاست، اما آتشپاد ظهوریان به شهروندان اطمینان داد در صورت گرفتاری در اتاقک آسانسور‌ها به هیچ وجه هوا تمام نمی‌شود و آسانسور هم سقوط نمی‌کند.
در این شرایط ابتدا باید فرد گرفتار با مدیر ساختمان یا با فشار دادن دکمه هشدار از افرادی که در محل هستند درخواست کمک کند و اگر آن‌ها هم نتوانستد کاری انجام دهند، با شماره ۱۲۵ تماس بگیرد و موضوع را به آتش نشانی خبر دهد. حالا باتوجه به اینکه همه ما خوب می‌دانیم در صورت گرفتاری در آسانسور این کار‌ها را باید انجام دهیم، اما اغلب آسانسور‌های خانگی و حتی اداری و تجاری بدون این سیستم هستند و برخی دیگر هم به این موارد تجهیز شده اند و به دلیل نداشتن برق اضطراری در صورت قطعی برق تجهیزاتشان به کار نمی‌آید.


مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر مشهد با توجه به غیر استاندارد بودن برخی از آسانسور‌ها متذکر شد که صاحبان و مدیران ساختمانی و یا مدیران فنی و تأسیسات مجتمع‌های مسکونی و تجاری حتما بازرسی ادواری بخش‌ها و اجزای آسانسور را به صورت ماهانه انجام دهند و برای نصب سیستم برق اضطراری، زنگ هشدار و تلفن یا آیفون اضطراری برای آسانسور‌ها اقدام کنند.


اگرچه قطعی سریالی برق در کشور ادامه دارد و مسئولان مربوط دلیل آن را مقابله با تولید رمزارز‌ها معرفی کرده اند، اما این اقدام غیر کارشناسی تنها به ضرر شهروندان تمام می‌شود و دودش به چشم آن‌ها خواهد رفت، چون آش را شخص دیگری می‌خورد و سوختن دهانش برای مردم است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->