قتل پیرمرد توسط دزد تبعه خارجی با همدستی زن جوان در اطراف مشهد! ۲ دختربچه در بندرعباس قربانی حریق خانگی شدند کل و بز ایرانی؛ گونه‌های در معرض خطر دیده می‌شوند + ویدئو آتش‌سوزی گسترده کارگاه گاز مایع در شیراز مهار شد پیش‌دبستانی در یک قدمی اجباری شدن ثبت ۱۲۸ زلزله در کشور طی یک هفته گذشته (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | خراسان رضوی در صدر لرزه‌خیزترین استان‌ها جهان وارونه شد | سالمندان جلوتر از جوانان در ماراتن دیجیتال! توضیحات تأمین اجتماعی در خصوص کسر یک درصد از حقوق بازنشستگان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴) ارائه تسهیلات و تخفیفات ویژه اقامتی به بازنشستگان و وظیفه‌بگیران کشوری از روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) نارضایتی بازنشستگان از قرارداد بیمه تکمیلی حق مناطق جنگی به کدام بازنشستگان پرداخت می‌شود؟ +جزئیات حکمت کارت آبان بازنشستگان لشکری شارژ شد (۱۰ آبان ماه ۱۴۰۴) + مبالغ واریزی واریز معوقات بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در هفته جدید ادامه دارد (۱۰ آبان‌ماه ۱۴۰۴) بازداشت مأمور پلیس در پرونده تیراندازی جاده رودان هرمزگان معجزه کاهش وزن با مصرف عصاره یک چای معروف پانسمان بیماران پروانه‌ای، قربانی تحریم‌های آمریکا تفاوت آنفلوانزا با دیگر بیماری‌های ویروسی تنفسی چیست؟ خوردنی‌هایی برای کاهش علائم اختلال عاطفی فصلی انسداد ۸ سایت غیرقانونی فروش بلیت هواپیما | مسافران پیش از خرید، استعلام مجوز سایت را بگیرند پاسخ فرودگاه مشهد به خبر «درهای بسته» بر روی مسافران | اختلال در اتوماتیک، علت تأخیر ورود بود (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + فیلم کلاهبردار حرفه‌ای با اعتراف به ۱۷ فقره کلاهبرداری میلیاردی دستگیر شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) اولین پرواز مستقیم تهران-وین روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) انجام خواهد شد بیش از نیم‌میلیون تولد در هفت‌ماهه نخست ۱۴۰۴ برخورد یک هواپیما با ساختمان مجاور فرودگاه در تبریز + جزئیات (۱۰ آبان ۱۴۰۴) راهکار‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان مدیرعامل راه آهن: مسافران ایرانی با قطار پُرسرعت به آنکارا می‌روند سرطان پروستات دومین سرطان شایع مردان ایرانی | سالانه ۱۰ هزار مورد جدید در کشور ثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر بارش باران باشند 
سرخط خبرها

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در مشهد: با کاهش منابع آبی تجدیدپذیر، خشک‌سالی آسیب‌زاتر خواهد شد

  • کد خبر: ۶۹۸۵۷
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۶
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در مشهد: با کاهش منابع آبی تجدیدپذیر، خشک‌سالی آسیب‌زاتر خواهد شد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باتوجه‌به تضعیف منابع آب زیرزمینی، خسارت ناشی از خشک‌سالی اخیر به محیط زیست، در مقایسه با خشک‌سالی‌های گذشته بیشتر خواهد بود و تساعدی افزایش می‌یابد.
طنین همتی| شهرآرانیوز، عیسی کلانتری با حضور در مشهد در حاشیه افتتاح بزرگ‌ترین لندفیل پسماند (دفع زباله) در کشور در جمع خبرنگاران گفت: خشک‌سالی امسال کشور در ۶۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است و باتوجه‌به تضعیف منابع آب زیرزمینی، خسارت ناشی از خشک‌سالی اخیر به محیط زیست، در مقایسه با خشک‌سالی‌های گذشته بیشتر خواهد بود و تساعدی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: ناچاریم در فصل بهار برای حیات‌وحش در کل کشور علوفه تهیه کنیم. برای اینکه آبشخور‌های طبیعی را پر آب کنیم، ده‌ها تانکر اجاره کردیم تا آب‌رسانی کنند، درحالی‌که اولین‌بار است در فصل بهار مشکل تأمین آب و علوفه حیات‌وحش را داریم.

کلانتری با اشاره به کاهش آب‌های تجدیدپذیر در چند دهه گذشته، اظهار کرد: آب‌های تجدیدپذیر ما در ۴ دهه گذشته ۱۳۰ میلیارد مترمکعب بود که اکنون به‌مرور به ۹۰ میلیارد رسیده است. بخشی از این کاهش، حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد، به کم‌شدن بارش‌ها در کشور و بخشی از آن هم به افزایش بیش از حد مصرف آب و تبخیر به‌جای بازچرخانی برمی‌گردد.

این مقام مسئول ادامه داد: از بعد زیست‌محیطی آب‌های تجدیدپذیر هرچه کمتر می‌شود، مصرف ما نه‌تنها کم نمی‌شود، بلکه حتی بیشتر هم می‌شود. وقتی آب‌های فسیلی بیشتری برداشت می‌کنیم، آب‌های شورتر برداشت و وارد محیط زیست و خاک می‌کنیم و درنتیجه بهره‌وری خاک را هم کمتر می‌کنیم و به‌عبارتی چندجانبه ضرر می‌کنیم که باعث می‌شود کشور هرسال با کاهش چشمگیر آب مواجه شود.

کلانتری اذعان کرد: هنگامی که یک سال با بارش مناسب مواجه می‌شویم، فکر می‌کنیم همیشه این بارش‌ها هست، همچنان‌که در ۲ سال گذشته بارندگی‌های زیادی داشتیم و همه فکر کردند دوران ترسالی شروع شده است، اما امسال یکی از بدترین خشک‌سالی‌ها را تجربه می‌کنیم. باتوجه‌به اینکه جمعیت ما سال‌به‌سال افزایش می‌یابد، سرانه آب ما هم کمتر می‌شود و این یعنی وابستگی بیشتر به محیط زیست و از طرفی هم تخریب هرچه بیشتر آن. با توجه به اینکه ما به‌دنبال این هستیم که منابعمان را کمتر به خارج کشور وصل کنیم. در سالی که آب نداریم و جمعیت دام‌ها هم افزایشی است، بر فرسایش خاک تأثیر می‌گذارد و همین چرخه باعث کمترشدن سرانه مصرف می‌شود که خطرات زیست‌محیطی و غذایی را به‌دنبال دارد.

در کشور حدود ۶۳ هزار تن زباله در روز تولید می‌شود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخشی دیگر از صحبتش با اشاره وضعیت دفع زباله کشور یادآور شد: در کشور حدود ۶۳ هزار تن زباله در روز تولید می‌شود که سهم مشهد حدود ۲۰۰۰ تن است. ما لندفیل‌های مهندسی خیلی کمی داریم؛ شاید برای ۱۵ تا ۱۶ هزار تن در کشور لندفیل مهندسی مشابه مشهد را داشته باشیم. باقی‌مانده آن هم آلاینده آب‌ها و منابع زیرزمینی است، حتی قبل از اینکه به منابع زیرزمینی برسد. آلاینده‌های مردم را در شمال کشور در نظر بگیرید، آنجا امکان ایجاد لندفیل نیست. ۳ سال پیش تصویب شد که ۱/۳ میلیارد دلار برای این پروژه خاص اعتبار تخصیص داده شود، اما در مجلس این اعتبار به بخش دیگری منتقل شد و طرح ناکام ماند، در صورتی که خطر آلاینده در مناطق مرطوب بیشتر است.

وی درباره معضل گردوغبار در کشور گفت: خوشبختانه در ۳ سال گذشته بیش از ۴۵۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به مهار گردوغبار‌ها تخصیص داده می‌شود. منشأ گردوغبار داخلی تا حد زیادی در شهر‌های آسیب‌پذیرتر کنترل شده است، ولی کنترل گردوغبار‌های خارجی که از نقاط مختلف وارد کشور می‌شود، سخت‌تر است. در بحث گردوغبار‌ها اولویت ما خوزستان بود و اعتبارت به‌ترتیب اولویت‌ها داده می‌شود. اعتباراتی برای مقابله با گردوغبار مطرح شد، اما در مجلس حذف شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->