مهلت انتخاب رشته کنکور ارشد تا روز سه‌شنبه (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد پزشکی قانونی ادعای تجاوز به الهه حسین نژاد را تکذیب کرد از بررسی ۴۷۰۰ خودرو تا کشف جنایت الهه حسین‌نژاد | توضیحات پلیس درباره نقش اسنپ در این قتل هولناک از سیکس‌پک تا سکته | جوانان ایرانی قربانی مکمل‌های بدنسازی ضرب‌وجرح دکتر پیروز مجتهدزاده، چهره ماندگار علمی کشور، در خانه مادرزنش! سرقت ۱۷ هزار دلاری زن خدمتکار از کمد صاحبخانه در مشهد مصرف تخم مرغ در سالمندان آسیبی به کبد نمی‌رساند ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور شناسایی شدند | تلنگر حادثه الهه حسین نژاد برای بهزیستی کشته شدن یک قاتل محکوم به قصاص در بیمارستان کرج + جزئیات هشدار دادستان مرکز خراسان رضوی درباره آبیاری مزارع و باغات حاشیه شهر مشهد با پساب‌های تصفیه‌نشده و فاضلاب مرگ تلخ مادر مشهدی بر اثر توپ‌بازی پسر نوجوان در خیابان! ۲ دختر تکواندوکار مفقود شده تهرانی پیدا شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اصلاح قانون محکومیت‌های مالی در دستور کار مجلس | آخرین اخبار از قانون مهریه بیست‌وهشتمین فرزند جانباز کرمانی متولد شد شناسایی نوعی از کرونا در خفاش‌ها | خطر شیوع همه‌گیری جدید مرکز نوآوری و فناوری غذا‌های خاص در مشهد افتتاح شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گم شدن دو دختر تکواندوکار در تهران + جزئیات هشدار استفاده افراطی کودکان از «گوشی» و خطر افزایش ابتلا به چاقی و دیابت ۱۳ زائر ایرانی تاکنون در عربستان جان باختند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) مهلت معرفی دانشجویان مشمول سربازی برای تعیین تکلیف وضعیت خدمت تعیین شد اختلالی در ایستگاه خواب | «آپنه خواب» زمینه‌ساز مشکلات سلامتی فروش ویژه حدود هزار عنوان کتاب کانون پرورش فکری نوجوانان به مناسبت عید غدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنان به دنبال توله خرس‌ گمشده آیا ورزش در حالت ناشتای صبحگاهی، تأثیر بیشتری بر کاهش وزن دارد؟ تشدید بازرسی‌های وزارت بهداشت در فصل گرما همراه غذا آب بخوریم یا نه؟
سرخط خبرها

باید‌ها و نباید‌های واکسن زدن

  • کد خبر: ۷۱۱۴۲
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹
باید‌ها و نباید‌های واکسن زدن
بنابر نظر متخصصان، واکسیناسیون کرونا بهترین روش برای مبارزه با این ویروس است و واکسن‌های کووید۱۹ با ایجاد سطح ایمنی در برابر ویروس، به طور چشمگیری باعث کاهش ریسک پیشرفت این بیماری و عواقب جدی ناشی از آن می‌شوند.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ روند واکسیناسیون کرونا در کشور با اولویت گروه‌های پرخطر آغاز شده است. اکنون بنابر نظر متخصصان، واکسیناسیون بهترین روش برای مبارزه با این ویروس است و واکسن‌های کووید۱۹ با ایجاد سطح ایمنی در برابر ویروس، به طور چشمگیری باعث کاهش ریسک پیشرفت این بیماری و عواقب جدی ناشی از آن می‌شوند. با وجود این، افراد در زمان مراجعه به مراکز تزریق واکسن کرونا ملزم به رعایت توصیه‌های ارائه شده از سوی نیرو‌های بهداشتی و درمانی هستند و لازم است به چند نکته مهم دیگر نیز توجه کنند.


چند نکته مهم درباره واکسن‌های کرونا

بهترین واکسن برای پیش گیری از بیماری کرونا دردسترس‌ترین واکسن است.
واکسیناسیون باعث کاهش تعداد ناقلان بدون علامت می‌شود و مهم‌ترین ابزار برای کنترل بیماری کرونا به شمار می‌رود.
ایمنی زایی واکسن ۲ تا ۳ هفته بعد از تزریق نوبت اول آغاز و ۲ هفته بعد از تزریق نوبت دوم کامل می‌شود.
از مهم‌ترین نشانه‌های شایع احتمالی بعد از تزریق واکسن کرونا می‌توان به مواردی مانند تب، درد محل تزریق، بدن درد، سردرد، لرز، درد چشم، تهوع و کوفتگی بدن اشاره کرد.

 

 

+افرادی که واکسینه می‌شوند باید چه نکاتی را قبل از تزریق واکسن رعایت کنند؟

برای ثبت نام و دریافت اطلاعات مربوط به مراکز تزریق واکسن به سایت salamat.gov.ir مراجه کنید.
هنگام مراجعه به مرکز واکسیناسیون و تزریق واکسن، همراه داشتن کارت ملی یا شناسنامه الزامی است.
مهم‌ترین نکته این است که افراد باید به اطلاعات دقیق واکسن کرونا که از سوی کادر بهداشت و درمان ارائه می‌شود اعتماد و حتما درباره بیماری خود یا دارو‌هایی که مصرف می‌کنند با واکسیناتور صحبت کنند.
مراجعه کنندگان باید بینی و دهان خود را به صورت کامل با ماسک بپوشانند و از لمس صورت، دهان، بینی و چشم‌ها خودداری کنند.

 

 

+نکته‌هایی که هنگام تزریق واکسن کرونا باید رعایت کنید

حفظ آرامش از مهم‌ترین نکته‌هایی است که نیرو‌های تزریق واکسن باید مدنظر قرار دهند و اگر مراجعه کننده دچار اضطراب شد، او را آرام کنند.
در صورت لزوم، از کارشناس بهداشت محل واکسیناسیون سؤال‌های خود را درباره مراقبت‌های بعد از دریافت واکسن بپرسید.


همه واکسیناتور‌ها دارای کارت شناسایی معتبر هستند که به لباس آن‌ها متصل یا گردنشان آویزان است. اطلاعات درج شده روی کارت‌ها با حروف بزرگ نوشته شده است و کاملا خواناست.
سعی کنید لباس گشاد و مناسب بپوشید تا تزریق به راحتی و سریع انجام شود.
محل تزریق واکسن باید از سوی واکسیناتور و با الکل به صورت دایره‌ای از مرکز به سمت خارج استریل شود.
نکته‌هایی که بعد از واکسیناسیون باید رعایت کنیم
سالمندان بعد از دریافت واکسن چند دقیقه نیازمند مراقبت هستند. مراجعه این افراد به مراکز واکسیناسیون باید همراه با یکی از اعضای خانواده باشد.


اگر بعد از تزریق واکسن علائم داشتید به توصیه پزشک و مراقب سلامت محل تزریق واکسن می‌توانید از تب بر‌ها و قرص‌های مسکن استفاده کنید.
پس از دریافت واکسن نیازی به قرنطینه ندارید، اما هم چنان شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنید.
شماره تماس محل تزریق واکسن را داشته باشید تا اگر سؤالی برایتان ایجاد شد، از آن‌ها بپرسید.
بعد از تزریق حتما کارت واکسن خود را دریافت کنید که روی آن اطلاعات مراجعه کننده و تاریخ تزریق دوز دوم واکسن درج شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->