آتش‌سوزی در پارک ملی کرخه مهار شد + جزییات (۱۸ تیر ۱۴۰۳) حمله سارق سابقه دار به ماموران پلیس با چاقو جاده هراز مسدود شد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) قتل راننده تهرانی با یک گلوله در سرش هفت آسیب خطرناک تاتو و خالکوبی که از آن بی خبر هستید کشف ۲۵۰ کیلوگرم تریاک و دستگیری سه قاچاقچی در تهران بازداشت یک زن به دلیل سرقت پست‌های مخابراتی حریق انبار چوب و مبل در خیابان کلاهدوز مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) سرگذشت دردناک عروس دایی| پای دختران خیابانی در میان بود حکم حبس و شلاق برای جوان فریبکار روایت تلخ مردی که به آخر خط رسید| طلاق زوج جوان بخاطر باجناق‌ اتوکشیده! اعلام نتایج آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران تا پایان هفته (۱۸ تیر ۱۴۰۳) مهار آتش سوزی در منطقه حفاظت شده دربادام شهرستان قوچان + فیلم (۱۸ تیر ۱۴۰۳) ابتلای ۱۴۶ نفر در کشور به تب دنگی (۱۸ تیر ۱۴۰۳) جیب‌بر‌های اتوبو‌س‌های مشهد به دام افتادند | اعتراف عروس و مادرشوهر به ۲۵ فقره سرقت (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تب دنگی عامل مرگ پزشک جوان مشهدی نبود | دانشگاه علوم پزشکی تکذیب کرد پلمب ۳ واحد صنفی به‌علت به‌کارگیری اتباع در منطقه ثامن مشهد (۱۸ تیر ۱۴٠۳) پیش‌فروش بلیت اتوبوس برای ایام اربعین + جزئیات
سرخط خبرها

آیا می توان میوه کپک زده را خورد؟

  • کد خبر: ۷۱۴۵۶
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۲
آیا می توان میوه کپک زده را خورد؟
طعم میوه کپک زده نامطبوع است، اما در بیشتر موارد برای سلامتی بدن خطرناک نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که میوه کپک زده خورده باشید. همواره این سوال در میان مردم وجود دارد که آیا کپک میوه برای سلامتی مضر است.

متخصصان آمریکایی می‌گویند گرچه طعم میوه کپک زده نامطبوع است، اما در بیشتر موارد برای سلامتی بدن خطرناک نیست. در حقیقت کپک‌ها به وفور در مواد غذایی دیده می‌شوند. حتی برخی از این کپک‌ها مانند کپک‌های موجود در پنیر خوردنی هستند.

 

در مورد میوه در بسیاری از موارد بدون آنکه افراد خود به وجود کپک در آن پی ببرند، اقدام به مصرفش می‌کنند. با این حال، بدن توانایی هضم این کپک‌ها را داشته و مشکلی جدی برای سلامت فرد به وجود نمی‌آید. به طور معمول خوردن میوه کپک زده عوارض جانبی جدی برای فرد به همراه نخواهد داشت.

با این حال، ممکن است عوارض جانبی ملایمی همچون حالت تهوع، استفراغ، باد معده، نفخ، و اسهال در افراد مصرف کننده میوه کپک زده دیده شود. این عوارض به دلیل ناراحتی دستگاه گوارش بروز می‌کند.

 

برای تقویت دستگاه گوارش پس از مصرف میوه کپک زده می‌توانید از مواد غذایی تخمیری مانند ماست استفاده کنید. همچنین آب انار می‌تواند به رشد باکتری‌های مفید دستگاه گوارش کمک کند. افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای بوده و یا در رده افراد در خطر قرار دارند (مانند سالمندان، و یا افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف) بسیار ضروری است که از زمان خرید، پخت و مصرف مواد غذایی مختلف نسبت به سالم بودن آن اطمینان حاصل کنند.

این افراد در صورت مصرف مواد غذایی و میوه‌های کپک زده ممکن است دچار حالت تهوع، استفراغ و اسهال شده و یا علائم مسمومیت غذایی را بروز دهند. این در حالی است که برخی از کپک‌ها از انواع دیگر آن خطرناک ترند.

 

برخی از خطرناکترین کپک‌ها تحت رده مایکوتوکسین‌ها دسته بندی می‌شوند. این کپک‌ها بیشتر در مواد غذایی همچون غلات، آجیل، کرفس، آب انگور، و سیب یافت می‌شوند. برای حفظ سلامتی خود توصیه می‌شود به شدت از مصرف این مواد غذایی در صورت کپک زدن اجتناب کنید.

همچنین برخی افراد ممکن است به کپک آلرژی داشته باشند، که در این صورت باید از انواع و اقسام مواد غذایی کپک زده اجتناب کنند. برخی تحقیقات نشان داده است مایکوتوکسین‌ها می‌توانند باعث آسیب به میکروبیوم‌های معده که بخشی از سیستم دفاعی برای حفظ سلامت بدن هستند، شوند.

منبع:ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->