فرماندار مشهد خبر داد: تکمیل ظرفیت ۶۰ درصدی هتل‌های مشهد هشدارها درباره ناترازی تولید و مصرف برق دوباره جدی شد | خاموشی‌ها ادامه می‌یابد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان| تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند قیمت جدید برنج اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند شهرک‌های صنعتی ویژه صادرات در استان احداث می‌شوند | گره‌گشایی از مشکل شهرک‌های صنعتی، یک‌بار برای همیشه انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است | مردم گران‌فروشی‌ها را گزارش دهند
سرخط خبرها

زعفران به مدت سه سال است که قیمت ثابتی دارد

  • کد خبر: ۷۱۵۷۷
  • ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۸
زعفران به مدت سه سال است که قیمت ثابتی دارد
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران گفت: با وجود افزایش قیمت تمامی کالاها در کشور، زعفران به مدت سه سال است که قیمت ثابتی دارد.

یه گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا میری در خصوص موانع و مشکلات موجود در بازار زعفران اظهار کرد: از مشکلات موجود در کشت زعفران، علاوه بر خشکسالی و کم‌آبی می‌توان به مسئله بی‌انگیز بودن کشاورزان برای کشت و تولید زعفران اشاره کرد. با وجود افزایش قیمت تمامی کالاها در کشور، زعفران به مدت سه سال است که قیمت ثابتی دارد. کشاورز برای کاشت پیاز زعفران و با مصرف آب چیزی حدود ۶۰۰ هزار تا یک میلیون‌تومان پرداخت کند و با این شرایط بعید است که کشاورز رغبتی به تولید داشته و یا اگر هم این کار را انجام دهد، برایش مقرون به صرفه نیست.   

 

وی درخصوص پیش‌بینی آینده بازار زعفران افزود: پیش‌بینی بنده این است که با توجه به وضعیت خشکسالی، قیمت پایین خرید زعفران و از طرف دیگر هزینه بسیار بالای تولید، کشاورزان دیگر اقدام به تولید زعفران نکنند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان همچنین به نقش پررنگ دولت در بهبود وضعیت بازار زعفران اشاره کرد و گفت: البته هنوز دیر نشده و تا فصل برداشت حدودا ۵ ماه باقی مانده است و در این فرصت خواهش بنده از مسئولین محترم این است که به داد کشاورزان برسند و به آنان کمک کنند. این کمک‌ها چه با ارائه تسهیلات از جمله در زمینه آب، زمین، کود و... و چه با تشکیل جلساتی مبنی بر تصمیم‌گیری افزایش قیمت زعفران می‌تواند باعث ایجاد انگیزه در کشاورزان شود.

 

میری افزود: صادرکنندگان و تولیدکنندگان راهی برای نجات زعفران ندارند اما دولت می‌تواند ظرف مدت ۲۰ روز الی یک ماه، ناجی بازار زعفران شود و پیشنهاد خرید زعفران را با قیمتی که به صرفه باشد به کشاورزان ارائه دهد که پس از این جریان بازار جهانی زعفران نیز حفظ شده و توسعه خواهد یافت. اکنون که دولت به دنبال اشتغالزایی و توسعه اقتصادی است، بهترین راه نجات بازار زعفران است زیرا هنوز برای احیاء این بازار فرصت هست و این مساله نوعی پیشگیری محسوب می‌شود.

در سال گذشته صادرات زعفران ۳۰ درصد رشد داشته است

نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به فعالیت‌های صادراتی زعفران در سال گذشته عنوان کرد: صادرکنندگان همواره به وظایف خود عمل کرده‌اند. در سال گذشته صادرات زعفران ۳۰ درصد رشد داشته است و کشورهای مقصد صادراتی از ۴۷ کشور به ۶۴ کشور افزایش پیدا کرده‌اند. میزان صادارت در فروردین سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵۰ درصد رشد داشته است. این کارها توسط صادرکنندگان انجام شده و صادرکنندگان طبق وظیفه‌شان پیش رفته‌اند.

میری با بیان مشکلات حاضر در خصوص فعالیت‌های صادراتی زعفران بیان کرد: مشکل صادرکنندگان در خصوص صادرات زعفران این است که اگرچه اکنون کشور در شرایط تحریم به سر می‌برد،صادرکنندگان باز هم ریسک کرده و به آمریکا زعفران صادر می‌کنند و ارز حاصل از صادرات را نیز دریافت می‌کنند. در مقابل، انتظار دارند از صادرکنندگان حمایت شود. متاسفانه نه تنها حمایتی صورت نمی‌گیرد بلکه بیشتر مانع‌ فعالیت صادرکنندگان می‌شوند.

وی افزود: روزی که زعفران صادر می‌شد، تفاوت سامانه نیما و بازار آزاد، به ازای هر دلار ۴۰۰ تومان بود، اکنون که زمان تسویه حساب رسیده است، هر دلار ۳۰۰۰ تومان اختلاف دارد. یعنی اگر ما یک کیلو زعفران را با ارزش ۵۰۰ الی ۶۰۰ دلار صادر کردیم، اکنون باید یک میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون تومان خسارت بپردازیم و اگر پرداخت نکنیم با تهدیدهای مختلفی از جانب دولت مواجه می‌شویم. خواهش من از دولت این است که اجازه دهد ارز را به قیمت آزاد بفروشیم نه اینکه از طریق سامانه نیما ۳۰۰۰ تومان ارزان‌تر به فروش برسانیم.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->