سفیر ایتالیا؛ پرمصرف‌ترین مشترک برق در تهران شناخته شد چرخ خودروسازی برای مردم نمی‌چرخد ثبت‌نام برای عرضه جدید خودرو‌های وارداتی از هفته آینده | تحویل چهارماهه خودروها ویدئو | فرایند انتقال سهام متوفیان به وراث آمار عجیب فروش ربع‌سکه در حراج سکه | حراج بعدی، فردا (۷ آذر ۱۴۰۳) ارزش معاملات خرد رکوردشکنی کرد | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۶ آذر ۱۴۰۳) جمع‌آوری ۴ میلیارد تومان در اپلیکیشن «بله» درراستای اجرای پویش «ایران همدل» بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ آذر ۱۴۰۳) حق ثبت مهریه برای هر تعداد سکه چقدر است؟ + جزئیاتی جدید از طرح پرداخت حق ثبت مهریه زمان تحویل چانگان‌های وارداتی سایپا مشخص شد افت قیمت سکه در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ آذر ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افت کرد هشدار فعالان صنعت سیمان درباره اعمال محدودیت گازی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ دلار بازار آزاد ۶۹ هزار و ۵۵۰ تومان امکان انتخاب آپشن‌های بیشتر، در زمان خرید لاماری‌ایما رشد بدون توقف دلار نیما ادامه یافت (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ امروز ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان دیدار وزیر اقتصاد ایران با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان (۶ آذر ۱۴۰۳) خبرنگاران متقاضی نهضت ملی مسکن گوش‌به‌زنگ باشند | فراخوان واریز آورده جدید آمار سجامی‌های بورس نزدیک به ۴۶.۵ میلیون نفر شد بورس قله ۱۸ ماه گذشته خود را پس گرفت | رشد ۳۵ هزار واحدی شاخص کل در کمتر از ۱۵ دقیقه وزیر نیرو: در هیچ نقطه‌ای از کشور خاموشی اعمال نمی‌شود + فیلم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) | گلابی چند؟ قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده خانگی متوقف شد؟ رکود بازار خودرو پس از شوک افزایش قیمت خودروسازان چالش کمبود نیروی کار در واحد‌های صنعتی واریز سود سهام عدالت به زودی | هر کدام از دارندگان سهام عدالت چقدر سود دریافت خواهند کرد؟ ویدئو| دعوای نماینده انجمن گاوداران گوشتی با وزارت کشاورزی روی آنتن زنده کدام گروه‌های شغلی از مالیات معاف شدند؟
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای گذر از بیماری‌های دام ناشی از خشک‌سالی

  • کد خبر: ۷۲۹۴۳
  • ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۹
توصیه‌هایی برای گذر از بیماری‌های دام ناشی از خشک‌سالی
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی گفت: دامداران باید به تغدیه مناسب دام و رعایت توصیه‌های دام‌پزشکی برای به‌حداقل‌رساندن عوارض ناشی از خشک‌سالی توجه کنند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، خراسان‌رضوی ازجمله استان‌هایی است که در خشک‌سالی جزو رتبه‌های اول است. وقتی پدیده خشک‌سالی داریم، مسلما برخی پیامد‌ها هم دارد. دام سبک به‌شدت به مرتع وابسته است و مراتع ما با مصرف بی‌رویه دام فقیر شده است. قاعدتا مراتع ما زیر سایه خشک‌سالی هم پوشش گیاهی ضعیفی دارند و همین باعث کمبود مواد غذایی برای دام می‌شود. همچنین در این موارد استرس ناشی از گرما که باعث حرکت دام برای جست‌وجوی مرتع مناسب می‌شود و گردوغباری که به وجود می‌آید، باعث مشکل تنفسی دام هم می‌شود.


به‌گفته دکتر محمدرضا بهروزیان، بیماری‌هایی در دام داریم که مخصوص دوره خشک‌سالی است و برخی بیماری‌ها هم به‌دلیل استرس و ضعف حیوانات است. وقتی دام تغذیه مناسب نداشته باشد، مسلما زمینه برای بیماری بیشتر می‌شود. بیماری‌هایی که دام گرفتار آن می‌شود، گاهی به‌دلیل تغییر جیره غذایی است که راه آن البته واکیسناسیون دام است.



وی در ادامه یادآور شد: معمولا دام مجبور است روزانه علوفه بخورد. اکنون نیز به‌دلیل خشک‌سالی، دام‌ها به مصرف علوفه‌های دیگر که گاهی ارزش غذایی هم ندارد یا حتی سمی است، روی می‌آورد. همین باعث می‌شود در دوره خشک‌سالی مسمویت دام را بیشتر تجربه کنیم. علاوه بر این، کاهش کیفیت مرتع و غذای حیوان را داریم که منجر می‌شود حیوان به کمبود منابع ویتامین هم دچار شود که باعث بیماری ناشی از این کمبود‌ها می‌شود.


کارشناس دام‌پزشکی با اشاره به اینکه انگل‌های داخلی و خارجی هم باعث می‌شود حیوان مستعد بیماری‌های انگلی شود، ادامه داد: برای گذر از دوران خشک‌سالی و مشکلاتی که برای دام به‌وجود می‌آید، به دامدار توصیه می‌کنیم که دامش را در برابر بیماری‌های انگلی واکسینه کند. در کنار این واکسیناسیون، استفاده از مکمل‌های معدنی و ویتامینی هم لازم است.


وی اضافه کرد: دامدار برای مبارزه با انگل‌های داخلی دام باید شربت ضدانگل استفاده کند. همچنین برای مبارزه با انگل‌های خارجی باید حتما جایگاه زندگی دام سم‌پاشی شود و حتی بدن دام هم به سم‌پاشی نیاز دارد. معمولا بدن دام را با حمام‌دادن حیوان سم‌زدایی می‌کنند.


وی تأکید کرد: دراین‌میان هم باید با انگل‌های خارجی مبارزه کنیم، چون فصل گرماست و بیماری کریمه کنگو که از یک کنه به دام منتقل می‌شود و هم امسال خشک‌سالی شدت گرفته است. متأسفانه مشکلی که در بیماری کریمه کنگو وجود دارد، این است که دام هیچ علائمی برای بروز این بیماری نشان نمی‌شود و در بیشتر مواقع دامدار هم متوجه این بیماری نمی‌شود.


بهروزیان افزود: مهم‌ترین راه پیشگیری، سم‌پاشی است تا کنه‌های منتقل‌کننده این بیماری از بین بروند. از نظر بهداشتی نیز برای مصرف گوشت این نکته حائز اهمیت است که حتما گوشت کشتارگاه مصرف کنید و اگر هم به هر دلیلی خارج از کشتارگاه خرید کردید حتما مطمئن شوید گوشت دوره پیش‌سرد را در دمای یخچال سپری کرده است. حتی آلایش گوشتی مثل جگر هم حتما باید ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا انگل‌های آن از بین بود و قابلیت استفاده داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->