نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳) خبر خوش برای جانبازان | جزئیات جدید از نحوه ثبت سفارش خودرو اعلام شد سهمیه اقلام تنظیم‌بازار هیئت‌های مذهبی ویژه ماه محرم و صفر اعلام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) کاهش یک میلیون و ۱۰۰ هزار‌تومانی سکه طلا در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه آزمون استخدامی مشترک دستگاه‌های اجرایی ۱۴۰۳ مربوط به ایثارگران قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | ریزش ۱۲ درصدی چری آریزو ۵IE واکنش بازار خودرو‌های داخلی به انتخابات چه بود؟ | افت قیمت ۱ تا ۴.۵ درصدی داخلی‌ها ثبت‌سفارش واردات خودرو به مناطق آزاد ابلاغ شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | واردات کدام خودرو‌ها همچنان ممنوع است؟ سقوط آزاد بیت‌کوین | آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان امروز شنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۳) جزئیات وام جدید نهضت ملی مسکن | مبلغ و اقساط ماهانه چقدر است؟ مصرف ۱۲۲ میلیون متر مکعب سوخت سی. ان. جی در سه ماهه نخست سال جاری در خراسان رضوی قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | واکنش بازار به انتخابات ریاست جمهوری و ریزش دلار به کمتر از ۶۰ هزار تومان رشد ۵۰ هزار واحدی شاخص کل بورس در یک ساعت ابتدایی بازار سرمایه قیمت روز انواع میوه و صیفی جات در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | خیار و گوجه فرنگی کیلویی چند؟ سایپا قیمت محصولات خود را افزایش داد + جدول قیمت طرح تبدیل حواله پژو پارس ایران خودرو به سایر محصولات (تیر ۱۴۰۳) نحوه محاسبه کمیسیون بنگاه املاک چگونه است؟ ارز اربعین به صورت دینار به زائران پرداخت می‌شود مشترکان برق خانگی خراسان رضوی ۲۷ میلیارد ریال پاداش گرفتند
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای گذر از بیماری‌های دام ناشی از خشک‌سالی

  • کد خبر: ۷۲۹۴۳
  • ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۹
توصیه‌هایی برای گذر از بیماری‌های دام ناشی از خشک‌سالی
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی گفت: دامداران باید به تغدیه مناسب دام و رعایت توصیه‌های دام‌پزشکی برای به‌حداقل‌رساندن عوارض ناشی از خشک‌سالی توجه کنند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، خراسان‌رضوی ازجمله استان‌هایی است که در خشک‌سالی جزو رتبه‌های اول است. وقتی پدیده خشک‌سالی داریم، مسلما برخی پیامد‌ها هم دارد. دام سبک به‌شدت به مرتع وابسته است و مراتع ما با مصرف بی‌رویه دام فقیر شده است. قاعدتا مراتع ما زیر سایه خشک‌سالی هم پوشش گیاهی ضعیفی دارند و همین باعث کمبود مواد غذایی برای دام می‌شود. همچنین در این موارد استرس ناشی از گرما که باعث حرکت دام برای جست‌وجوی مرتع مناسب می‌شود و گردوغباری که به وجود می‌آید، باعث مشکل تنفسی دام هم می‌شود.


به‌گفته دکتر محمدرضا بهروزیان، بیماری‌هایی در دام داریم که مخصوص دوره خشک‌سالی است و برخی بیماری‌ها هم به‌دلیل استرس و ضعف حیوانات است. وقتی دام تغذیه مناسب نداشته باشد، مسلما زمینه برای بیماری بیشتر می‌شود. بیماری‌هایی که دام گرفتار آن می‌شود، گاهی به‌دلیل تغییر جیره غذایی است که راه آن البته واکیسناسیون دام است.



وی در ادامه یادآور شد: معمولا دام مجبور است روزانه علوفه بخورد. اکنون نیز به‌دلیل خشک‌سالی، دام‌ها به مصرف علوفه‌های دیگر که گاهی ارزش غذایی هم ندارد یا حتی سمی است، روی می‌آورد. همین باعث می‌شود در دوره خشک‌سالی مسمویت دام را بیشتر تجربه کنیم. علاوه بر این، کاهش کیفیت مرتع و غذای حیوان را داریم که منجر می‌شود حیوان به کمبود منابع ویتامین هم دچار شود که باعث بیماری ناشی از این کمبود‌ها می‌شود.


کارشناس دام‌پزشکی با اشاره به اینکه انگل‌های داخلی و خارجی هم باعث می‌شود حیوان مستعد بیماری‌های انگلی شود، ادامه داد: برای گذر از دوران خشک‌سالی و مشکلاتی که برای دام به‌وجود می‌آید، به دامدار توصیه می‌کنیم که دامش را در برابر بیماری‌های انگلی واکسینه کند. در کنار این واکسیناسیون، استفاده از مکمل‌های معدنی و ویتامینی هم لازم است.


وی اضافه کرد: دامدار برای مبارزه با انگل‌های داخلی دام باید شربت ضدانگل استفاده کند. همچنین برای مبارزه با انگل‌های خارجی باید حتما جایگاه زندگی دام سم‌پاشی شود و حتی بدن دام هم به سم‌پاشی نیاز دارد. معمولا بدن دام را با حمام‌دادن حیوان سم‌زدایی می‌کنند.


وی تأکید کرد: دراین‌میان هم باید با انگل‌های خارجی مبارزه کنیم، چون فصل گرماست و بیماری کریمه کنگو که از یک کنه به دام منتقل می‌شود و هم امسال خشک‌سالی شدت گرفته است. متأسفانه مشکلی که در بیماری کریمه کنگو وجود دارد، این است که دام هیچ علائمی برای بروز این بیماری نشان نمی‌شود و در بیشتر مواقع دامدار هم متوجه این بیماری نمی‌شود.


بهروزیان افزود: مهم‌ترین راه پیشگیری، سم‌پاشی است تا کنه‌های منتقل‌کننده این بیماری از بین بروند. از نظر بهداشتی نیز برای مصرف گوشت این نکته حائز اهمیت است که حتما گوشت کشتارگاه مصرف کنید و اگر هم به هر دلیلی خارج از کشتارگاه خرید کردید حتما مطمئن شوید گوشت دوره پیش‌سرد را در دمای یخچال سپری کرده است. حتی آلایش گوشتی مثل جگر هم حتما باید ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا انگل‌های آن از بین بود و قابلیت استفاده داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->