پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند
سرخط خبرها

یک راه حل طبیعی برای فرار از «فناوری زدگی»

  • کد خبر: ۷۳۰۱۸
  • ۱۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۱
یک راه حل طبیعی برای فرار از «فناوری زدگی»
ژاپنی‌ها برای مقابله با فرسودگی ناشی از انفجار تکنولوژیک (تکنولوژی‌زدگی)، راه‌حل «تطهیر در جنگل» را پیشنهاد دادند.

ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ Shinrin-yoku یا «تطهیر در جنگل» نوعی فعالیت فیزیولوژیک و روان‌شناختی مفرح است که در دهه ۱۹۸۰ در ژاپن برای اولین بار به آن اشاره شد. توجه به این مفهوم به‌طور گسترده با دو هدف آغاز شد: ارائه یک راه‌حل طبیعی و مبتنی بر محیط زیست برای مقابله با فرسودگی ناشی از انفجار تکنولوژیک (تکنولوژی‌زدگی) و ترغیب شهروندان ژاپن به برقراری ارتباط دوباره با طبیعت و حفاظت از جنگل‌های کشور.

مردم ژاپن به‌سرعت و با آغوش باز پذیرای این گونه جدید طبیعت درمانی شدند. در دهه ۱۹۹۰، محققان به تحقیق و پژوهش درباره فواید فیزیولوژیک تطهیر در جنگل مشغول شدند، تا بتوانند با ارائه شواهد علمی برای آنچه ما همیشه از اعماق قلب می‌دانستیم اسناد فراهم کنند؛ اینکه غوطه‌ور شدن در طبیعت و وقت گذراندن در آن برای ما خوب است. اگرچه امروزه ژاپن را خالق اصطلاح Shinrin-yoku می‌دانیم، مفهومی که در پس این اصطلاح قرار دارد به هیچ عنوان چیز بدیعی نیست. در واقع، بسیاری از فرهنگ‌های جهان بر اهمیت طبیعت و حضور در آن برای سلامت انسان تأکید داشته‌اند.

تطهیر در جنگل یک فعالیت سخت و پیچیده مختص خوره‌های حیات وحش نیست؛ هر کسی می‌تواند به‌راحتی به طبیعت برود و آگاهانه با محیط اطرافش ارتباط برقرار کند، البته می‌توان برای داشتن تجربه‌ای بهتر، با یک راهنمای آموزش‌دیده تن به جنگل زد و ۲ یا ۳ ساعتی را به یک گردش آرامش‌بخش و ژرف طبیعت‌درمانی گذراند. در بسیاری از جا‌های جهان تور‌های این‌چنینی برای علاقه‌مندان وجود دارند.

در ژاپن نیز که مهد این Shinrin-yoku است، مراکز بسیاری برای تجربه آن وجود دارند که تور‌های سازمان‌یافته‌ای متناسب با نیاز‌های گروه‌های مختلف علاقه‌مند ترتیب می‌دهند. در این تورها، علاقه‌مندان به همراه یک راهنما یا درمانگر به دل طبیعت می‌روند و می‌آموزند چطور توقف کنند و از طبیعت اطرافشان لذت ببرند. حتی شاید در پایان روز یک مراسم چای ژاپنی هم برگزار شود و شرکت‌کنندگان در این راه‌پیمایی درمانی با آرامشی تازه‌یافته و خرسند روانه خانه‌هایشان شوند.

جنگل درمانی
البته اگر مسافر ژاپن هستید، خوب است بدانید که ناچاربه استفاده از این تور‌ها نیستید. به‌تنهایی و بدون هزینه نیز می‌شود تن به جنگل زد. ژاپن پارک‌های ملی بسیاری دارد که انتخاب‌های بی‌نظیری برای افراد علاقه‌مند هستند و می‌توانند پاسخ‌گوی نیاز‌های افراد با سلیقه‌های متفاوت باشند.

برای افرادی که به پیاده‌روی و راه‌پیمایی علاقه دارند، رشته‌کوه‌های «آلپ ژاپن» بهترین گزینه خواهد بود. کسانی هم که می‌خواهند تجربه‌ای عمیق‌تر و روحانی‌تر داشته باشند می‌توانند به شبه‌جزیره کی در جنوب اوساکا بروند و در جنگل‌های مقدس پارک ملی یوشینو‌ـ‌کومانو تفرج کنند. اگر هم خیلی اهل فیلم و انیمه هستید شاید گشت زدن در پارک ملی یاکوشیما در جنوب برای شما خالی از لطف نباشد، جایی که الهام‌بخش بصری ساخت «شاهزاده مونونوکه» هایائو میازاکی بزرگ بوده است.

منابع:
https://www.nationalgeographic.com
https://www.japan.travel

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->