آتش‌سوزی یک منزل مسکونی در نیشابور، جان زن را گرفت (۲۹ تیر ۱۴۰۳) مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران: زائران اربعین بلیت را رفت‌وبرگشت تهیه کنند واژگونی پژو ۴۰۵ در محور نیشابور_مشهد ۷ مصدوم برجای گذاشت (۲۹ تیر ۱۴۰۳) مدیرعامل فرودگاه امام خمینی (ره): پرواز‌های این فرودگاه بدون هیچ اختلالی در حال انجام است تصادف در بردسکن ۴ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۲۹ تیر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (جمعه ۲۹ تیر ۱۴۰۳) | تداوم روند تدریجی افزایش دما در استان خزانه‌داری کل کشور: بدهی دولت به تأمین‌اجتماعی، ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است تداوم بارش باران و وقوع رعد‌وبرق در برخی استان‌ها (۲۹ تیر ۱۴۰۳) خبر جدید تامین اجتماعی درباره صدور حکم جدید بازنشستگان | متناسب‌سازی طبق قانون اجرایی می‌شود (۲۹ تیر ۱۴۰۳) بازنشستگان در انتظار صدور احکام حقوق | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی را زودتر واریز کنید زلزله ۷.۴ ریشتری شمال شیلی و مرز آرژانتین را لرزاند (۲۹ تیر ۱۴۰۳) کشف ۴۷ هزار عدد قرص غیرمجاز در مشهد (۲۹ تیر ۱۴۰۳) ماجرای فرود خبرساز پرواز تهران - کرمان چه بود؟ (۲۸ تیر ۱۴۰۳) سه برند غیرمجاز ماسکهای زیبایی اعلام شد هنگام گرمازدگی از استامینوفن استفاده نکنید حریق سوپر مارکت در خیابان پیامبر اعظم حادثه آفرید (۲۸ تیر ۱۴۰۳) سقط جنین زن سرایدار با لگد دردناک همسایه سنگدل دعوا بر سر شارژ ساختمان به قتل خونین انجامید قتل دلخراش دختردایی پنج ساله+جزییات حریق انبار روغن در مشهد با تلاش آتش‌نشانان اطفا شد همراهی شیطانی مادر و دختر برای قتل مرد میانسال وزارت بهداشت: پنجاه و یکمین آزمون دستیاری پزشکی در امنیت کامل برگزار شد
سرخط خبرها

یک راه حل طبیعی برای فرار از «فناوری زدگی»

  • کد خبر: ۷۳۰۱۸
  • ۱۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۱
یک راه حل طبیعی برای فرار از «فناوری زدگی»
ژاپنی‌ها برای مقابله با فرسودگی ناشی از انفجار تکنولوژیک (تکنولوژی‌زدگی)، راه‌حل «تطهیر در جنگل» را پیشنهاد دادند.

ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ Shinrin-yoku یا «تطهیر در جنگل» نوعی فعالیت فیزیولوژیک و روان‌شناختی مفرح است که در دهه ۱۹۸۰ در ژاپن برای اولین بار به آن اشاره شد. توجه به این مفهوم به‌طور گسترده با دو هدف آغاز شد: ارائه یک راه‌حل طبیعی و مبتنی بر محیط زیست برای مقابله با فرسودگی ناشی از انفجار تکنولوژیک (تکنولوژی‌زدگی) و ترغیب شهروندان ژاپن به برقراری ارتباط دوباره با طبیعت و حفاظت از جنگل‌های کشور.

مردم ژاپن به‌سرعت و با آغوش باز پذیرای این گونه جدید طبیعت درمانی شدند. در دهه ۱۹۹۰، محققان به تحقیق و پژوهش درباره فواید فیزیولوژیک تطهیر در جنگل مشغول شدند، تا بتوانند با ارائه شواهد علمی برای آنچه ما همیشه از اعماق قلب می‌دانستیم اسناد فراهم کنند؛ اینکه غوطه‌ور شدن در طبیعت و وقت گذراندن در آن برای ما خوب است. اگرچه امروزه ژاپن را خالق اصطلاح Shinrin-yoku می‌دانیم، مفهومی که در پس این اصطلاح قرار دارد به هیچ عنوان چیز بدیعی نیست. در واقع، بسیاری از فرهنگ‌های جهان بر اهمیت طبیعت و حضور در آن برای سلامت انسان تأکید داشته‌اند.

تطهیر در جنگل یک فعالیت سخت و پیچیده مختص خوره‌های حیات وحش نیست؛ هر کسی می‌تواند به‌راحتی به طبیعت برود و آگاهانه با محیط اطرافش ارتباط برقرار کند، البته می‌توان برای داشتن تجربه‌ای بهتر، با یک راهنمای آموزش‌دیده تن به جنگل زد و ۲ یا ۳ ساعتی را به یک گردش آرامش‌بخش و ژرف طبیعت‌درمانی گذراند. در بسیاری از جا‌های جهان تور‌های این‌چنینی برای علاقه‌مندان وجود دارند.

در ژاپن نیز که مهد این Shinrin-yoku است، مراکز بسیاری برای تجربه آن وجود دارند که تور‌های سازمان‌یافته‌ای متناسب با نیاز‌های گروه‌های مختلف علاقه‌مند ترتیب می‌دهند. در این تورها، علاقه‌مندان به همراه یک راهنما یا درمانگر به دل طبیعت می‌روند و می‌آموزند چطور توقف کنند و از طبیعت اطرافشان لذت ببرند. حتی شاید در پایان روز یک مراسم چای ژاپنی هم برگزار شود و شرکت‌کنندگان در این راه‌پیمایی درمانی با آرامشی تازه‌یافته و خرسند روانه خانه‌هایشان شوند.

جنگل درمانی
البته اگر مسافر ژاپن هستید، خوب است بدانید که ناچاربه استفاده از این تور‌ها نیستید. به‌تنهایی و بدون هزینه نیز می‌شود تن به جنگل زد. ژاپن پارک‌های ملی بسیاری دارد که انتخاب‌های بی‌نظیری برای افراد علاقه‌مند هستند و می‌توانند پاسخ‌گوی نیاز‌های افراد با سلیقه‌های متفاوت باشند.

برای افرادی که به پیاده‌روی و راه‌پیمایی علاقه دارند، رشته‌کوه‌های «آلپ ژاپن» بهترین گزینه خواهد بود. کسانی هم که می‌خواهند تجربه‌ای عمیق‌تر و روحانی‌تر داشته باشند می‌توانند به شبه‌جزیره کی در جنوب اوساکا بروند و در جنگل‌های مقدس پارک ملی یوشینو‌ـ‌کومانو تفرج کنند. اگر هم خیلی اهل فیلم و انیمه هستید شاید گشت زدن در پارک ملی یاکوشیما در جنوب برای شما خالی از لطف نباشد، جایی که الهام‌بخش بصری ساخت «شاهزاده مونونوکه» هایائو میازاکی بزرگ بوده است.

منابع:
https://www.nationalgeographic.com
https://www.japan.travel

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->