صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد
سرخط خبرها

معرفی کتاب «اخلاق؛ فصل نخست اصلاح»

  • کد خبر: ۷۶۰۱۳
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸
معرفی کتاب «اخلاق؛ فصل نخست اصلاح»
اصغر زارع کهنمویی، پژوهشگر اخلاق در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، در مجموعه «اخلاق، فصل نخست اصلاح» پرسش‌های مهمی را درباره اخلاق و جامعه ما در برابر متخصصان رشته‌های حقوق، فلسفه، جامعه‌شناسی، هنر، دین‌پژوهشی و ... قرار می‌دهد و از آن‌ها می‌خواهد درباره موانع بنیادی تحقق جامعه اخلاقی سخن بگویند.

به گزارش شهرآرانیوز - مجموعه «اخلاق، فصل نخست اصلاح» ازجمله آثاری است که در جست‌وجوی پاسخ به پرسش‌های اساسی یکی از وجوه انسانی توسعه، یعنی اخلاق است.


اصغر زارع کهنمویی، پژوهشگر اخلاق در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، در این کتاب پرسش‌های مهمی را درباره اخلاق و جامعه ما در برابر متخصصان رشته‌های حقوق، فلسفه، جامعه‌شناسی، هنر، دین‌پژوهشی و ... قرار می‌دهد و از آن‌ها می‌خواهد درباره موانع بنیادی تحقق جامعه اخلاقی سخن بگویند. این گفتگو‌های عمیق و طولانی بر بستر مطالعات پژوهشی شکل گرفته است. تلاش محقق بر این است که عطف به تخصص هریک از صاحب‌نظران، سهم هریک از نهاد‌ها و رشته‌های علوم انسانی را در شکل‌گیری وضعیت اخلاقی جامعه آشکار کند و راه‌حل‌های پیشنهادی آن‌ها را برای حل بحران اخلاقی (اگر به بحران معتقد باشیم) یا برای ارتقای وضعیت اخلاقی (اگر به بحران یا مشکل معتقد نباشیم) جست‌وجو کند. این اثر که پس از ارزیابی‌های علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی چاپ شده، در ۵ فصل سامان یافته است:


فصل اول، تبیین جامعی از مسائل مرتبط میان نهاد اخلاق و ۲ نهاد دین و حقوق در قالب ۴ گفت‌وگوی بلند با مصطفی ملکیان، ابوالقاسم فنایی، ناصر کاتوزیان و محمد راسخ به دست می‌دهد. در فصل دوم، وضعیت اخلاقی جامعه ایرانی در گفتگو با تقی آزادارمکی، ابراهیم حاجیانی، عباس عبدی و قدیر نصری بررسی شده است. فصل سوم به نسبت اخلاق و سیاست و قدرت اختصاص دارد و شامل ۴ گفت‌وگوی عمیق با سیدعلی محمودی، محمدرضا تاجیک، سعید حجاریان و سروش دباغ است. فصل چهارم درباره اهمیت و نحوه اخلاقی‌بودن ساحت رسانه، هنر و تاریخ با کاظم معتمدنژاد، حسن نمک‌دوست، آیدین آغداشلو و سیدصادق سجادی گفتگو شده است. فصل پنجم نیز در قالب ۴ گفت‌وگوی راهبردی با محسن رنانی، بخشعلی قنبری، محمود عباسی و حسین راغفر به بررسی نسبت اخلاق با اقتصاد و نظام صنفی می‌پردازد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->