وام ۵ هزار میلیاردی بانک دولتی برای یک خیریه معروف! پیش بینی قیمت دلار و طلا (چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴) ۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه می‌شود طرح فروش خودرو‌های وارداتی چه زمانی اجرایی می‌شود؟ لیست سایت‌های معتبر خرید بلیت هواپیما اعلام شد هشدار بانک مرکزی درباره کلاهبرداری جدید | رمز دوم را در اختیار دیگران قرار ندهید قیمت امروز خودروهای داخلی و مونتاژی (۲۴ تیر ۱۴۰۴) | رکود در بازار عمق گرفت یک هزار و ۷۷۶ همت تسهیلات توسط شبکه بانکی پرداخت شد بلیت قطار اربعین را گران نخرید تمام قبوض مشترکان آب تهران باطل شد | مشترکان منتظر قرائت جدید باشند قیمت موبایل‌های پرطرفدار سامسونگ در مشهد (۲۴ تیر ۱۴۰۴) + جدول دینار عراق امروز چند است؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) + جدول مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: ارائه اظهارنامه اشخاص حقیقی، حقوقی و مستغلات تا ۳۱ شهریورماه تمدید شد عرضه خودرو‌های وارداتی فعلاً منتفی شد بی اعتنایی بانک‌ها به افزایش تسهیلات ساخت مسکن پیشروی بورس با حمایت حقوقی‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) افزایش خودسرانه قیمت لبنیات توسط برخی شرکت‌های لبنی نرخ بلیت هواپیما در اربعین ۱۴۰۴ برای سومین‌بار تغییر کرد | پرواز مشهد - نجف چند؟ طلا در مشهد گران و سکه ارزان شد (۲۴ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۴ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری دلار در کانال ۸۹ هزار تومان درخواست رسمی خانه کارگر خراسان رضوی برای بازگشت مالکیت بانک رفاه به تأمین‌اجتماعی برق خورشیدی، پشت سد زیرساخت اونس طلا افزایشی شد (۲۴ تیر ۱۴۰۴) شرایط فروش و بازخرید ارز اربعین اعلام شد طرح فروش خودرو‌های وارداتی از ٢٨ تیرماه ۱۴۰۴ آغاز می‌شود | متقاضیان از امروز (۲۴ تیر) حساب خود را وکالتی کنند فرصت یک‌هفته‌ای استاندار خراسان رضوی برای ارزیابی ظرفیت سوله‌های صنایع در تولید انرژی تجدیدپذیر رکورد صادرات نفت ایران به چین شکسته شد (۲۴ تیر ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد: تا سال ۱۴۰۵ باید در بخش اداری، ۷۱ مگاوات را وارد مدار انرژی تجدیدپذیر کنیم ارزان‌ترین و گران‌ترین میوه‌ها در مشهد کدام‌اند؟ (۲۴ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

امید به رشد یا بیم تورم؟

  • کد خبر: ۷۶۳۲۲
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
امید به رشد یا بیم تورم؟
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین برآورد خود نرخ رشد اقتصادی ایران را در پارسال ۴/۳ درصد و امسال ۵/۲ درصد برآورد کرده و گفته است که پیش‌بینی می‌کند شاخص رشد اقتصادی ایران در سال آینده به ۲ درصد برسد. هرچند در ظاهر این آمار‌ها نشان از خروج اقتصاد کشورمان از رکود پس از تحریم‌ها دارد، اما روشن است که با این میزان رشد یا بزرگ‌شدن اقتصاد ایران، مشکلات همچنان به قوت خود باقی است. به‌ویژه اینکه شاخص رشد اقتصادی کشور در دهه گذشته نزدیک صفر بوده و می‌توان دهه ۹۰ را دهه ازدست‌رفته برای اقتصاد ایران قلمداد کرد، زیرا پیش‌بینی می‌شود حتی با ثبت رشد اقتصادی بیش از ۴ درصد برای امسال، حجم حقیقی اقتصاد کشور به سطح حجم اقتصادی در سال ۹۰ برسد. این در حالی است که انتظار می‌رفت اقتصاد ایران در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه دست‌کم سالی ۸ درصد رشد کند.
 
اکنون با روی‌کارآمدن دولت سیزدهم باید اندیشید که آیا امید به رشد اندک اقتصاد می‌تواند مشکلات معیشتی و بحران اشتغال و فرصت‌های ازدست‌رفته دهه گذشته را رفع کند یا نه. اقتصاد ایران با ابرچالش‌های جدی روبه‌رو شده و امکان توفیق در این چالش‌ها در شرایطی که نرخ تورم زیاد است، وضعیت سرمایه‌گذاری‌ها خوب نیست و کشور با خروج شدید سرمایه در دهه گذشته روبه‌رو بوده است، باوری خوش‌بینانه به‌شمار می‌آید. امیدبستن به رشد اندک اقتصادی با چاشنی نگرانی از امواج بلند تورمی در سال‌های پیش‌رو، زنگ خطری جدی برای سیاست‌گذاری و حکمرانی در اقتصاد است و هرگونه غفلت یا نشنیدن صدای این زنگ‌ها و هشدار‌ها باعث تعمیق چالش‌ها و افزایش تنش‌ها در آینده خواهد شد.
 
 
اکنون در آستانه استقرار دولت جدید، نخستین چالش در سطح کلان، نوع برنامه‌ریزی در اقتصاد و بودجه‌ریزی برای دولت در قالب برنامه هفتم توسعه است. شیوع کرونا و فشار تحریم‌ها به‌شدت به ساختار اقتصادی کشور آسیب زده و اشتباهات در سیاست‌گذاری‌ها نیز باعث شده است تورم روندی کم‌سابقه را تجربه کند.

در چنین وضعیتی ترسیم آرمان‌شهر اقتصادی برای ایران بدون درک واقعیت‌ها و موانع فقط باعث ازدست‌رفتن فرصت‌ها و تحریک تهدید‌ها خواهد شد.
نه آن رشد اقتصادی که بانک‌مرکزی پیش‌بینی می‌کند و نه برآورد صندوق بین‌المللی پول یا بانک جهانی، هیچ‌کدام برای اقتصاد ایران مطلوب نیست و دل‌بستن به اینکه اقتصاد سرانجام از رکود خارج می‌شود، به‌معنای غفلت از بحران‌هاست. اگر قرار است اقتصاد ایران بزرگ شود، راز این بزرگی و سربلندی را باید در حرکت به‌سوی رشد بیش از ۱۰ درصد دست‌کم در دهه آینده دید تا عقب‌ماندگی‌های گذشته جبران شود؛ مشروط به اینکه تورم در دهه پیش‌رو تک‌رقمی شود؛ کاری سخت، اما ممکن که انجام آن بستگی به اراده سیاستگذاران و الگوی حکمرانی اقتصادی دارد. لطفا زمان را از دست ندهید!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->