رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود ذخیره سود یا ترس از ریسک‌های سیاسی | حرکت رفت و برگشتی بازار سهام (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) تشدید جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین، ریزش بورس‌های جهان از سرگرفته شد حذف کروکی در تصادفات تا خسارت ۵۳ میلیون تومان افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | طلا گرمی چند شد؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | اوج گیری دوباره نرخ دلار نوبرانه‌ای با قیمت نجومی | گوجه‌سبز کیلویی ۱۱ میلیون تومان! ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ مشروط شد قیمت و کیفیت نان رها شده است | اجاره دادن نانوایی پای دلالان را به این صنف باز کرده است قیمت جهانی نفت امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | نفت برنت به ۶۰ دلار سقوط کرد صنعت روی موج نگرانی از قطعی برق قیمت طلای جهانی امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد اعتبار کالابرگ الکترونیکی امروز واریز شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | مشمولانی که حسابشان شارژ نشد، چه کنند؟ پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست ارزش روز سهام عدالت به چقدر رسید؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در میادین تره بار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت فرنگی به بازار مشهد آمد چالش‌های افزایش حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۴ | نمایندگان کارگران و کارفرمایان چه می‌گویند؟ قیمت خرید و اجاره مسکن فراتر از توان مالی مستاجران است معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هفته آینده پرداخت می‌شود | واریز حقوق بازنشسشتگان در روز‌های ۳۰ و ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ معامله ۱۲۰ کیلوگرم شمش طلا در اولین جلسه حراج مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۴ شیب ریزش قیمت خودرو تند شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| کاهش قیمت ادامه دارد؟ پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| تاثیر مثبت اخبار سیاسی استاندار خراسان رضوی: وظیفه دولت تسهیل امور، رفع موانع و توسعه استان است قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد
سرخط خبرها

«طلا» ابزار سنجش خطرپذیری اقتصاد

  • کد خبر: ۸۱۲۶۴
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
«طلا» ابزار سنجش خطرپذیری اقتصاد
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی

طلا همیشه از گزینه‌های مهم سرمایه‌گذاری در دنیا و ایران است و در اقتصاد دنیا پناهگاهی برای سرمایه‌ها در رویارویی با شوک‌ها و تهدید‌ها به‌حساب می‌آید. شوک جنگ، افزایش تنش‌های منطقه‌ای، فراگیری یک بیماری جهان‌شمول مانند کرونا، ریزش سنگین ارزش بازار‌های دارایی‌محور مثل بازار سهام و البته بحران‌های اقتصادی همواره به‌نفع بازار طلا هستند. از این منظر، شاخص قیمت طلا را می‌توان دماسنجی برای شناسایی یک ریسک ناشی از شوک به اقتصاد دنیا نیز قلمداد کرد.

سؤال مهم‌تر این است که آیا طلا در دنیای آینده با ظهور نسل جدیدی از پول‌های دیجیتال و دارایی‌های کمترشناخته‌شده جذابیت خود را برای سرمایه‌گذاری حفظ خواهد کرد یا نه. شاید این پرسش اکنون مهم جلوه نکند و گفته شود که طلا همیشه طلاست، اما مهم این است که چه سهمی از سبد سرمایه‌گذاری‌ها را به خود اختصاص می‌دهد و در شرایط ثبات اقتصاد جهان، چه میزان می‌تواند گزینه جدی سرمایه‌گذاری به حساب بیاید.

نگاه بازار جهانی طلا همواره به سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی مهم دنیا به‌ویژه آمریکاست، زیرا فدرال رزرو همواره مسئولیت خود را کنترل تورم و اشتغال می‌داند. بدیهی است که حساسیت‌ها و واکنش‌ها به تصمیم‌های سیاست‌گذاران پولی در فدرال‌رزرو آمریکا زیاد است که درباره نرخ بهره و اوراق قرضه چه تصمیمی خواهد گرفت. روایت‌ها از اقتصاد آمریکا و روند احیای آن پس از کرونا، برای سرمایه‌گذاری روی ارزشمند‌ترین فلز دنیا اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل است که نگاه تحلیلگران جهانی به آمار‌های اقتصادی این کشور و البته گزارش‌ها از وضعیت اشتغال و رشد اقتصادی و تورم آمریکا دوخته شده است.

اکنون بازار جهانی طلا و البته دیگر بازار‌های دارایی‌محور دنیا نگاهشان به شاخص‌های کلان اقتصاد دنیاست که ببینند آیا جنگ کرونا علیه اقتصاد رو‌به‌پایان است و کشور‌های دنیا توانسته‌اند این ویروس را مهار کنند و اقتصاد را به حالت عادی برگردانند یا نه. اگر سیگنال‌ها حکایت از احیای اقتصاد دنیا و کاهش ریسک ناشی از این ویروس داشته باشد، انتظار می‌رود که سیاست‌گذاران پولی در دنیا سیاست‌های انبساطی را برای مهار شوک کرونا کنار بگذارند و به‌این‌ترتیب پیش‌بینی ریزش و پس از آن ثبات نسبی در بازار جهانی طلا دور از انتظار نخواهد بود.

درسی که از بالاوپایین‌شدن قیمت جهانی طلا می‌توان گرفت، به‌ویژه برای اقتصاد ایران این است که هدف نخست سیاست‌گذاری در اقتصاد، ثبات و احیای چشم‌انداز پیش‌بینی‌پذیر از آینده است. اگر چشم‌انداز آینده تیره و سیاه باشد، سرمایه‌گذاری در بخش‌های واقعی اقتصاد معنا ندارد و انگیزه‌ای باقی نمی‌ماند. اما اگر افق آینده روشن و شفاف باشد و اقتصاد از تنش‌های قیمتی و شوک‌های درونی و بیرونی در امان باشد، آنگاه انگیزه‌ها برای سرمایه‌گذاری بلندمدت تقویت می‌شود. چه اینکه قرار است دوشنبه به‌وقت آن‌سوی دنیا جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو آمریکا، به‌صورت مجازی از چشم‌انداز‌های احیای اقتصاد پس از کرونا سخن بگوید. خوب است که ما در سال‌های پیش‌رو، در آزمون ثبات اقتصادی موفق عمل کنیم و دنبال شوک اقتصادی و سورپرایز ویژه نباشیم. بهترین هدیه به مردم این است که آینده را پیش‌بینی‌پذیرتر کنیم، وگرنه پول‌ها به‌سمت سفره‌ها نمی‌رود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->