سلیمی: سایت بانوان بوستان «وحدت» مشهد بازطراحی می‌شود شهردار مشهد: ۱۳۵ میلیارد تومان برای ساخت ایستگاه‌های جدید آتش‌نشانی اختصاص یافته است تعریف و کلنگ‌‎زنی چندین پروژه ترافیکی در بزرگراه‌های امام‌علی(ع) و شهید چراغچی (صدمتری) مشهد پرداخت وام نوسازی به ناوگان تاکسی‌رانی با مشارکت شهرداری مشهد مقدس ترافیک سنگین در میدان آزادی، پل هاشمیه و پیرامون حرم امام‌رضا(ع) (۱۰ تیر ۱۴۰۳) کیفیت هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز «ناسالم» است (۱۰ تیر ۱۴۰۳) روایتی کوتاه از تاریخ تپه نادری مشهد| سازه‌ای دفاعی در شرق تابران مهلت ثبت‌نام متقاضیان سرویس مدارس مشهد در سامانه سپند، تا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ است راهگشایی در مسیر حاشیه شهر مشهد | بازگشایی در بولوار کرامت، خیابان امام زمان(عج) و ۲۲ بهمن روایتی مستند از سرگذشت محله‌ای قدیمی در قلب شهر مشهد | بوی گندم و عطر هلو در حافظه تاریخی «سعدآباد» اعمال‌قانون ۱۶۸۱ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۳۹ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۹ تیر ۱۴۰۳) شهروند خبرنگار | مشارکت کودکان در انتخابات ریاست جمهوری (۸ تیر ۱۴۰۳) مدیریت شهری مشهد از همه ظرفیت‌ها برای ایجاد مشارکت بیشتر در انتخابات استفاده کرد ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوارهای وکیل‌آباد و ملک‌آباد مشهد (۹ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بر مدار شهر

  • کد خبر: ۷۷۲۲۶
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
بر مدار شهر
مهدی یاراحمدی خراسانی - روزنامه نگار

هر گروه یا فردی که مسئولیت اداره شهر را درقالب شورای شهر یا شهرداری به عهده می‌گیرد، باید بر مدار شهر، نیازها، قواعد و اصول اداره آن حرکت کند. شهرهـــا پدیــده‌های بسیــار مهم اجتماعی در عصر حاضر هستند که بسترساز زندگی اجتماعی و رشد و پیشرفت آحاد بشری می‌شوند. بر این اساس، هر شهری که برپایه اصول علمی و منطقی اداره شود و همه مسائل اقتصادی، اجتماعی، مذهبی، سیاسی، فرهنگی و شهروندی آن به صورت همه جانبه، سیستمی، متوازن و متعادل احصا و مدیریت شود، قاعدتا مکان بهتری برای زندگی خواهد بود و مردم در آن احساس هویت، تعلق و رفاه بیشتری خواهند کرد و به بیان عامیانه‌تر از اطلاق عنوان شهروندی آن، احساس رضایت خواهند کرد و لذت بیشتری خواهند برد.


در مدار شهر، سیاست وجود دارد، ولی سیاست زدگی خیر. فرهنگ عمومی تعریف می‌شود، ولی خرده فرهنگ‌ها نیز محترم شمرده می‌شوند. مسائل اجتماعی کلان، جاری و ساری است، اما اقتضائات اجتماعی مناطق و محلات نیز در کانون توجه قرار دارد. بهداشت، سلامت و نظافت عمومی جزو اصول اداره شهر است، اما از شادمانی و امیدآفرینی نیز غفلت نمی‌شود. بیشتر نمایندگان حکمرانی می‌کنند، ولی حقوق اقلیت ضایع نمی‌شود. مدیران و مسئولان، شهر را اداره می‌کنند، ولی از مشارکت و نقش آفرینی فعال مردم نیز غافل نمی‌شوند.


اداره شهر‌ها به خصوص در اندازه و گستره کلان شهر‌های توسعه یافته یا درحال توسعه با ابعاد و پیچیدگی‌های فراوانی مواجه است که اگر به آن دقت و توجه نشود، صدمات و لطمات فراوانی به دنبال دارد و سبب هرز استعداد‌ها و افزایش هزینه‌های مادی و معنوی خواهد شد.


در چند دهه اخیر با افزایش قدرت سازمان‌های محلی و شهرداری ها، شیوه اداره شهر‌ها در روند پیشرفت و توسعه کشور‌ها نقش تعیین کننده‌ای داشته است. بر همین اساس، باید حکومت‌ها در تقنین و اجرا، ظرفیتی را فراهم کنند که ظرفیت‌ها و استعداد‌های بومی و منطقه‌ای در قالب روند سیستماتیک، شناسایی و زمینه بروز و نقش آفرینی آن برای توسعه شهر‌ها فراهم شود.


اگر این امر در تمامی شهر‌های کشور در چارچوب مشخصی صورت پذیرد، سبب رشد متوازن همه شهر‌ها در نقاط مختلف جغرافیایی می‌شود که نتیجه آن، پیشرفت و تعالی کشور خواهد بود. ازآنجاکه شهر‌ها به طور مستقیم با پول مردم اداره می‌شوند و نمایندگان آن‌ها در چارچوب اسناد بالادستی، فرایند وضع قوانین در چارچوب نیاز‌های بومی خود را در شورا‌های شهر انجام می‌دهند و قوانین منعطف در قیاس با دولت‌ها را به میزان مناسبی دراختیار دارند، مشارکت و همدلی مردم و مدیران شهری، می‌تواند نویدبخش اتفاقات خوبی در آن‌ها باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->