مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

سوکوترا، زنده شدن یک افسانه است

  • کد خبر: ۷۷۶۳۹
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۵
سوکوترا، زنده شدن یک افسانه است
جزایر سوکوترا یکی از عجایب کره زمین است که قدمتی به اندازه خود زمین دارد. پوشش گیاهی و جانوری آن به قدری منحصربه‌فرد و عجیب است که در هیچ جای دیگر دنیا نظیر آن‌ها یافت نمی‌شود.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ جزیره سوکوترا (Socotra) قطعه‌ای ازکره زمین به نظر نمی‌رسد، بلکه در نگاه هر مخاطبی گوشه‌ای از یک سیاره بیگانه است. هر آنچه در آنجا دیده می‌شود، هیچ گونه شباهتی با مناظر معمول زمینی ندارد. سوکوترا نوعی پارک ژوراسیک است. این جزیره کوچک در اقیانوس هند و در سواحل سومالی واقع شده است و بخشی از سرزمین یمن است. ویژگی‌های آب و هوایی خاص این جزیره؛ گرمای وحشی، خشک سالی، موسمی طوفانی در تمام تابستان و در زمستان گرم و مرطوب نقش اصلی در شکل گیری پوشش گیاهی منحصربه فرد و شگفت انگیز در سوکوترا داشته است و این جزیره را در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار داده است.

تپه‌های شنی یک کیلومتری در سواحل نیلگون اقیانوس هند، درختان فوگو و تنه‌های بطری مانند که مانند ساکورا (مردم ژاپن به شکوفه درخت گیلاس می‌گویند.) شکوفا شده اند همگی گواه بر زنده شدن یک افسانه است. نماد این سرزمین افسانه‌ای «دراسنا» است که به آن درخت اژد‌ها یا درخت خون اژد‌ها گفته می‌شود؛ زیرا بعد از زخمی شدن تنه آن یا بریدن چوب درخت اژد ها، از آن خون، مایع قرمز رنگ بیرون می‌آید که خیلی سریع جامد می‌شود.

این درخت مانند یک چتر عظیم یا یک قارچ غول آسا به نظر می‌رسد. از زمان‌های بسیار قدیم، ساکنان محلی از این مایع قرمز رنگ به عنوان داروی جادویی برای اهداف دارویی و آرایشی استفاده می‌کردند. بومی‌ها می‌گویند آب سیناباری dracaena می‌تواند هرگونه خونریزی را متوقف کند. در دوره‌های قاعدگی دردناک و طولانی مدت در زنان بسیار کمک می‌کند. در قدیم مسافران سرزمین‌های آفریقایی که از این جزیره رد می‌شدند با این صمغ شگفت انگیز که به خون سیاوشان یا خون اژد‌ها معروف بود تجارت می‌کردند. با تسلط اسکندر مقدونیه بر این منطقه و به توصیه ارسطو عده‌ای از رومیان برای بهره وری از این صمغ در جزیره سوکوترا سکونت یافتند و آن‌ها تا دوره اسلامی در این جزیره به بهره برداری این مواد مشغول بودند و بازرگانی این کالا‌ها در دست آن‌ها بود.

درخت دیگری که خاص این جزیره است، «بطری شکوفا» نام دارد. حیوانات محلی علاقه زیادی به خوردن شاخه‌های جوان این گیاهان دارند؛ بنابراین، دستیابی به درخت جوان معروف اژد‌ها بسیار دشوار است. بیشتر این‌ها درختان بالغ و چند صد ساله هستند. این گیاه نه تنها یک نماد است، بلکه اصلی‌ترین جاذبه گردشگری و مشخصه اصلی این جزیره غیرمعمول است. این پوشش گیاهی عجیب و غریب به چشم انداز جزیره سوکوترا نوعی بیگانگی می‌بخشند.

این جزیره محل زندگی حدود ۴۰ هزار نفر است. ساکنان محلی زبان خاص خود را دارند. با وجود اینکه بومی‌ها زبان نوشتاری ندارند، موسیقی فولکلور محلی آن‌ها غنی از شعر و نثر است. جزیره سوکوترا به گروه زبان‌های سامی تعلق دارد. متأسفانه زبان جزایر به تدریج در حال از بین رفتن است و جای خود را به عربی می‌دهد. سوکوترا ممکن است خلسه اکتشافی به همراه نداشته باشد، اما در دل آن احساسات وصف ناپذیر و فوق العاده‌ای در جریان است، این سرزمین شاید یک افسانه احیا شده باشد و شاید یک بهشت گمشده‌ای در دل دریاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->