سران بریکس حمله تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم کردند پوتین: آینده به کشور‌های در حال رشد تعلق دارد نتانیاهو قبل از سفر به آمریکا یاوه گویی کرد عراقچی: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد است جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود واکنش محسن رضایی به حضور رهبری در عزاداری شب عاشورا | ستون این خانه محکم و استوار است غزه از ابتدای جنگ تاکنون ۵۷ هزار و ۴۱۸ شهید داشته است پارلمان آلمان: اقدامات اسرائیل و آمریکا علیه ایران غیرقانونی بود نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه به جنگ پایان نخواهیم داد وزیر امور خارجه چین: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران یک بدعت خطرناک است وزیر خارجه پاکستان: ما در کنار ایران هستیم سفارت سوئیس در تهران بازگشایی شد یک رسانه صهیونیستی اعتراف کرد: ساختمان وزارت جنگ اسرائیل با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته است روایت آیت الله علم الهدی از نقش امام حسین(ع) در بیداری تاریخی امت | نماز ظهر عاشورا، نماد ایمان در اوج نبرد زلنسکی: اوکراین و آمریکا درباره توسعه پهپادی توافق کردند اتاق عملیات مشترک مقاومت باند یاسر ابوشباب را خائن دانست
سرخط خبرها

انتظار فروپاشی دولت و ارتش افغانستان ظرف ۱۱ روز را نداشتیم

  • کد خبر: ۷۷۹۱۸
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۷
انتظار فروپاشی دولت و ارتش افغانستان ظرف ۱۱ روز را نداشتیم
اطلاعات ایالات متحده در پیش‌بینی فروپاشی سریع افغانستان با شروع خروج نیروهای آمریکایی از این کشور اشتباه کرده و تلاش برای خروج نیروهای آمریکایی از کابل را پیچیده کرده است

به گزارش شهرآرانیوز، ژنرال مارک میلی ، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در گفتگو با خبرنگاران در پنتاگون با اشاره به نیروهای امنیتی افغان گفت: من یا هیچ یک از ما هیچ چیز را مشاهده نکردیم که نشان دهنده فروپاشی این ارتش و این دولت در ۱۱ روز باشد.

میلی کمتر از یک ماه قبل با ابراز اطمینان از توانایی نیروهای افغان در جلوگیری از تصرف این کشور توسط طالبان گفته بود: من فکر نمی کنم بازی پایانی هنوز نوشته شده است.

 

بر اساس گزارشی که روز سه شنبه توسط نیویورک تایمز منتشر شد ، اما در آن زمان ، بسیاری از گزارش های اطلاعاتی این سوال را مطرح می کردند که آیا نیروهای امنیتی افغان قادر خواهند بود بدون حضور نیروهای آمریکایی در برابر جنگجویان طالبان مقاومت کرده و کابل را نگه دارند. این قضاوت اشتباه فاجعه بار بوده است ، زیرا طالبان تنها در یک هفته توانستند اولین مرکز استان افغانستان را قبل از تصرف کابل در روز یکشنبه تحت کنترل خود درآورند.

 

در حال حاضر حدود ۴۵۰۰ سرباز آمریکایی برای کمک به تخلیه بیش از ۱۰ هزار شهروند آمریکایی و همچنین ده ها هزار افغان که در جنگ ۲۰ ساله به ارتش آمریکا کمک کرده اند و اکنون با بازگشت طالبان به قدرت ، نگران زندگی خود هستند ، آماده همکاری هستند. به گفته میلی ، این تلاش دومین عملیات بزرگ تخلیه بدون مبارزه در تاریخ ایالات متحده خواهد بود.

 

میلی گفت اطلاعات آمریکا نشان می دهد که پس از خروج نیروهای آمریکایی در مهلت مقرر شده توسط دولت بایدن تا ۳۱ اوت سناریوهای متعددی در افغانستان در نظر گرفته شده بود که شامل تسلط کامل طالبان پس از فروپاشی سریع ارتش و دولت افغانستان و جنگ یا حل و فصل با مذاکره بود.

 

میلی گفت: چارچوب زمانی سقوط افغانستان برای هفته ها تا ماه ها و حتی سال ها پس از خروج آمریکا متغیر بود. من پشت این تریبون ایستادم و گفتم که نیروهای امنیتی افغانستان از ظرفیت برخوردارند و منظور من این بود که آنها آموزش ، اندازه ، و توانایی دفاع از کشور خود را داشتند. این به مسئله اراده و رهبری برمی گردد. من و هیچ کس دیگری فکر نمی کردیم که ارتش در این ۱۱ روز سقوط کند. 

میلی در پاسخ به این سوال که چرا مقامات نظامی به اندازه کافی خود را برای نابسامانی پس از سقوط کابل آماده نکرده اند ، گفت که پنتاگون طرح های مختلفی را ارائه کرده است که توسط رهبران ارشد نظامی و رئیس جمهور تأیید شده است .

او گفت که وضعیت هنوز "بسیار خطرناک ، بسیار پویا و بسیار روان است" و ماموریت نظامی ایالات متحده در حال حاضر تأمین امنیت فرودگاه کابل و "تخلیه همه کسانی است که به ما وفادار بوده اند".

 

میلی گفت: "ما آنها را رها نمی کنیم و تا آنجا که ممکن است آنها را از آنجا خارج می کنیم. واشنگتن تلاش کرده است تعداد پروازهای خود را به خارج از کشور افزایش دهد تا بتواند انتقال روزانه ۵۰۰۰ نفر را به ۹۰۰۰ نفر افزایش دهد.

اما در حالی که از پایتخت افغانستان گزارش هایی مبنی بر جلوگیری از دسترسی هزاران نفر به فرودگاه توسط ایست های بازرسی طالبان و تهدید به خشونت منتشر شد ، وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که "نمی تواند عبور ایمن را به فرودگاه کابل تضمین کند".

 

وزیر دفاع ، لوید آستین ، که در کنار میلی صحبت می کرد ، از تصمیم ارتش برای تمرکز بر تأمین امنیت فرودگاه در مقابل ایجاد کریدوری به داخل کابل برای خروج شهروندان آمریکایی و متحدان افغان دفاع کرد.

آستین گفت: من مطمئناً نمی خواهم کاری کنم که فرودگاه کمتر ایمن شود و ما این کار را نخواهیم کرد. در همین حال ، میلی گفت که سربازان "در صورت لزوم توانایی انجام کارهای دیگر را دارند" ، اما برای تصمیم گیری در این مورد به "تصمیم سیاسی" نیاز است.

 

منبع: ایسنا به نقل از هیل

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->