آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است
سرخط خبرها

از شهر‌ها و تمدن‌های غرق شده چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۷۸۴۷۳
  • ۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۳
از شهر‌ها و تمدن‌های غرق شده چه می‌دانیم؟
یکی از اسرارآمیزترین و مرموزترین مناطق روی این کره خاکی، شهر‌ها و تمدن‌هایی هستند که سال‌ها پیش، غرق شده اند. شهر‌ها و تمدن‌هایی که عمر برخی از آن‌ها به چندین هزار سال پیش بازمی گردد و برخی از این سازه‌ها چنان باشکوه اند، که باستان شناسان در ساختشان به دست بشر تردید دارند.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ یکی از اسرارآمیزترین و مرموزترین مناطق روی این کره خاکی، شهر‌ها و تمدن‌هایی هستند که سال‌ها پیش، غرق شده اند. شهر‌ها و تمدن‌هایی که عمر برخی از آن‌ها به چندین هزار سال پیش بازمی گردد و برخی از این سازه‌ها چنان باشکوه اند، که باستان شناسان در ساختشان به دست بشر تردید دارند. Yonaguni نام یکی از همین بنا‌ها در کشور ژاپن است که دو هزار سال پیش، بر اثر زلزله غرق شده است. خرابه‌های این بنای خارق العاده نخستین بار در سال ۱۹۸۶ کشف شد و پس از آن دانشمندان سرنخ‌هایی از حضور انسان‌ها و حیوانات در این بنای کهن یافتند.

 

اگر این بنای سنگی به دست انسان‌ها ساخته شده باشد، باید گفت ۵ تا ۱۰ هزار سال پیش، انسان‌های قدرتمند و شگفت انگیزی روی زمین زندگی می‌کردند. Cleopatra’s Palace یا کاخ کلوئه پاترا نیز از دیگر عجایب دنیای زیر آب است. کلئوپاترا آخرین فرعون حاکم بر مصر بود و کاخ او چیزی حدود ۱۴ قرن پیش در زیر آب مدفون شد. این کاخ در سال ۱۹۹۶ توسط یک تیم حرفه‌ای غواصی کشف شد و حجم زیادی طلا، جواهر و سکه‌های قدیمی از آن استخراج شد. هراکلیون Thonis-Heracleion شهری است که آن را با نام آتلانتیس مصر می‌شناسند.

 

آتلانتیس نام قاره‌ای است که در افسانه‌ها بر اثر فوران آتشفشان غرق می‌شود و تا امروز، هنوز کسی نمی‌داند آتلانتیس یک حقیقت بود یا یک افسانه. هراکلیون از چنان شکوه و عظمتی برخوردار است که باگذشت بیش از یک دهه از آغاز حفاری آن، هنوز بخش اندکی از آن بررسی شده است و باستان شناسان تخمین می‌زنند بررسی کامل این تمدن، چیزی حدود ۲۰۰ سال دیگر زمان می‌برد. با گذشت چندین قرن از زلزله هراکلوین و غرق شدن آن، امروز باستان شناسان ناچار به حفاری ۴۵ متری در کف دریا هستند و حجم زیاد ماسه و شن، اجازه پیشروی فوری نمی‌دهد. حکایت شی چنگ یا Lion City هم جالب است.

 

این شهر در سال ۱۹۵۹ توسط دولت چین و به طور تعمدی در یک پروژه سدسازی غرق شد و تا سال ۲۰۰۱ فراموش شد، اما بعد از آن شی چنگ دوباره بر سر زبان‌ها افتاد و حالا هرساله گردشگران زیادی برای غواصی در خرابه‌های این شهر راهی چین می‌شوند. اکنون نیز شهر‌ها و کشور‌های زیادی بر اثر گرمایش زمین و به واسطه بالا آمدن سطح آب در معرض غرق شدن قرار گرفته اند. پیش بینی می‌شود کشور مالدیو تا سال ۲۰۵۰ غیرقابل سکونت شود و به کلی زیر آب فرو رود و این حکایت بسیاری از شهر‌ها و کشور‌های کره زمین است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->