وزیر خارجه آلمان علت حمایت کشورش از تجاوز به ایران را توجیه کرد تعداد شهدای نیروی دریایی ارتش درپی حمله رژیم صهیونیستی به ۴ تن رسید حضور هیئتی از رهبران حماس در مراسم تشییع شهدای اقتدار تأکید یک نماینده مجلس بر رسیدگی فوری به لایحه ساماندهی اتباع با توجه به شرایط کشور جان بولتون: ترامپ در حمله به ایران انگیزه‌های شخصی داشت سردار فدوی: بالاترین درجه معنوی در سپاه شهادت است عارف: مردم به رغم اعتراض به برخی از مسائل کشور، برای دفاع از ایران به میدان آمدند | لزوم بازنگری سیاست‌ها و اقدامات چهار دهه گذشته پزشکیان در وزارت کشور: قدر این مردم را باید بدانیم که با هر تفکری پای کشورشان ایستادند چند کودک و زن فلسطینی در حملات جدید صهیونیست‌ها به غزه به شهادت رسیدند شروط فعالیت در حوزه پهپادهای نظامی + جزئیات اعتراف گروسی به توانمندی ایران | تهران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند شاهد روباه | حمایت روبیو از گروسی سردار قاآنی همراه با همسرش در مراسم خاک‌سپاری شهیدان محمود باقری و حاجی‌زاده (۸ تیر ۱۴۰۴) + فیلم شرط‌های مجلس برای واردات پهپاد غیرنظامی + جزئیات کانال ۱۳ عبری: حملات موشکی ایران، به تأسیسات استراتژیک و پایگاه‌های ارتش اسرائیل آسیب جبران‌ناپذیر زده است قالیباف: خائنان به ایران جایی بهتر از فاضلاب تاریخ ندارند + فیلم عزم فرانسه برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین سرلشکر موسوی: در صورت تکرار تجاوز پاسخ محکمی می‌دهیم اقرار میدل‌ایست‌آی به شکست اسرائیل از ایران تظاهرات گسترده صهیونیست‌های ساکن تل آویو برای مطالبه آتش بس غزه دبیر کل حزب الله لبنان: قادر به شکست رژیم اسرائیل هستیم بزرگداشت شهدای هفتم تیر و شهدای اقتدار در مشهد برگزار شد تمجید سخنگوی وزارت امور خارجه از ارکستر سمفونیک تهران شهادت ۷۲ زن و کودک ایرانی بر اثر حمله رژیم اسرائیل سفیر ایران در چین: هیچ واهمه‌ای از مذاکره نداریم پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سالروز بمباران شیمیایی سردشت تاکید پزشکیان بر اهمیت مردمی‌سازی امنیت
سرخط خبرها

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

  • کد خبر: ۷۸۷۳۳
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱
از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات
شاخه خراسان گروه داعش سال ۲۰۱۵ میلادی در افغانستان تاسیس شد و علاوه بر قسمت‌هایی از آسیای مرکزی افغانستان هم جز قلمرو آن به حساب آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بعد از آنکه گروه داعش شاخه خراسان مسئولیت حمله به فرودگاه کابل را برعهده گرفت، نام این گروه تروریستی بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد.

اسکای نیوز در این باره نوشته است، داعش در افغانستان که به نام «ولایت خراسان» شناخته می‌شود، مسئولیت دو انفجار خون باری که خارج فرودگاه کابل به وقوع پیوست را برعهده گرفت؛ انفجار‌هایی که بیش از صد کشته و مجروح برجای گذشته و سیزده سرباز آمریکایی نیز در آن کشته شده اند.

انفجار‌های کابل بیش از صد کشته و مجروح برجای گذشت و سیزده سرباز آمریکایی نیز در آن کشته شدند.

دو روز پیش از این حمله، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هشدار داده بود: هر روز اضافی در افغانستان به مثابه روزی است که داعش خراسان برای انجام حمله تروریستی علیه آمریکایی ها، نیرو‌های متحد و غیرنظامیان در فرودگاه کابل برنامه ریزی می‌کند؛ اقدامی که روز گذشته به وقوع پیوست.

گروه «ولایت خراسان» دشمن سرسخت جنبش طالبان به شمار می‌رود و دو طرف در گذشته درگیری‌های شدیدی با یکدیگر داشته‌اند.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

آغاز به کار شاخه خراسان داعش

این گروه سال ۲۰۱۵ میلادی در افغانستان تاسیس شد و نامی قدیمی برای آسیای میانه دارد که شامل افغانستان نیز می‌شود.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

این گروه تروریستی جنایت‌های وحشتناکی را در افغانستان مرتکب شده است.

ترویست‌های این گروه سال ۲۰۲۰ دو نوزاد شیرخواره را در یک بیمارستان پزشکان بدون مرز در کابل سر بریدند و همان سال به دانشگاه کابل نیز حمله کردند که منجر به کشته شدن ۲۲ دانش آموز شد.

این گروه تروریستی همچنین یک مدرسه دخترانه در پایتخت افغانستان را با چند خودروی بمب گذاری شده هدف قرار دادند که منجر به کشته شدن ۴۰ تن شد.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

رهبران گروه داعش

راه اندازی شاخه جدید داعش پس از آن صورت گرفت که ابوبکر بغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش، «حافظ سعید خان» تبعه پاکستانی را که عضو سابق طالبان پاکستان بود، به عنوان امیر داعش خراسان انتخاب کرد.

سعیدخان در سال ۲۰۱۴ میلادی به همراه شماری از سرکردگان طالبان پاکستان با البغدادی بیعت کرده بود.

ابوبکر بغدادی، «حافظ سعید خان» تبعه پاکستانی را که عضو سابق طالبان پاکستان بود، به عنوان امیر داعش خراسان انتخاب کرده بود.

«عبدالرؤوف کاظم» سرکرده سابق جنبش طالبان افغانستان سمت معاونت خان را برعهده داشت.

سازمان تروریستی «ولایت خراسان» ترکیبی متشکل از عناصر شبه نظامی سابق وابسته به گروه‌های مسلحی نظیر طالبان پاکستان، گروه‌های لشکر الاسلام، شبکه حقانی در افغانستان، گروه الدعوه و جنبش افراطی در ازبکستان است.

تعداد عناصر مسلح این گروه تروریستی در سال ۲۰۱۶ م و در بحبوحه گسترش داعش اصلی در سوریه و عراق به حدود سه تا چهار هزار عنصر رسید، اما پس از شکست‌های پی در پی در ولایت غزگان واقع در شمال افغانستان در سال ۲۰۱۸، تعدادشان کاهش یافت و براساس مرکز مطالعات راهبردی وابسته به سازمان ملل، قدرت داعش در افغانستان به شدت تضعیف شد و تعداد عناصر مسلح آن به ۱۵۰۰ تا ۲۰۰ نفر در سال ۲۰۱۸ رسید.

اگرچه داعش خراسان ضربات سنگینی را متحمل شد و منابع مالی زیادی را در سال ۲۰۲۰ از دست داد، اما این گروه هنوز در مناطق کوچکی از ولایت‌های کنر و ننگرهار در شرق کابل دارای نیروی نظامی است.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

ننگرهار در جنوب افغانستان منطقه فعالیت تروریست‌های داعش خراسان

براساس گزارش مرکز مطالعات آمریکا، گروه تروریستی داعش خراسان نظیر حملاتی که در فرودگاه کابل انجام داد، هم اکنون به شیوه نامتمرکز و هسته‌های کوچک به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این گروه در حال حاضر تهدیدی برای افغانستان و کل منطقه به شمار می‌رود.

«حافظ خان» اولین رهبر داعش خراسان سال ۲۰۱۵ میلادی به همراه سی تن دیگر از عناصر این گروه در یک حمله پهپادی آمریکا به هلاکت رسید.

فردی به نام «عبدالحسیب» پس از خان سرکردگی تروریست‌ها را برعهده گرفت و وی نیز سال ۲۰۱۷ در حمله نیرو‌های ویژه افغانستان در ولایت ننگرهار در شرق این کشور به هلاکت رسید.

گفته می‌شود وی برنامه ریز اصلی حمله تروریستی به بیمارستان نظامی در کابل در همان سال بود که حدود ۵۰ کشته برجای گذاشت.

«ابوسید» جانشین عبدالحسیب تنها دو ماه دسرکرده تروریست‌ها بود و در جریان یک حمله آمریکا در ولایت کنر به هلاکت رسید. گفته می‌شود سرکردگی داعش خراسان را از ژوئن ۲۰۲۰ فردی برعهده دارد که خود را «الشاب المهاجر» (مهاجر جوان) می‌خواند. او همچنین خود را «سناء الله» هم می‌نامد. وی پس از بازداشت «اسلم فاروقی» سرکرده سابق این گروه توسط نیرو‌های ویژه افغانستان، به سرکردگی تروریست‌ها رسیده است.

همچنین گمان می‌رود که الشاب المهاجر یکی از فرماندهان مرکزی شبکه حقانی بوده و ممکن است همچنان با این گروه در ارتباط باشد.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

داعش و طالبان چه رابطه‌ای با هم دارند؟

داعش خراسان همواره طالبان را غیرپایبند به آموزه‌های اسلام می‌داند و رسانه‌های محلی روز پنج شنبه بیانیه تایید نشده‌ای را منتشر کردند که داعش خراسان در آن، جنبش طالبان را به شریک ارتش آمریکا و کمک به آن برای تخلیه جاسوس هایش از افغانستان متهم کرده بود.

در گذشته‌ای نه چندان دور، طالبان و داعش خراسان حملات مرگباری را علیه یکدیگر انجام داده بودند.

در واقع گفته می‌شود طالبان، داعش را در افغانستان تهدیدی برای خود تلقی می‌کند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->