مذاکرات ژنو، راهی برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها پزشکیان: اجازه استمرار بی‌عدالتی و بی‌انصافی را نمی‌دهیم هزار فروند پهپاد راهبردی به سازمان رزم ارتش الحاق شد (۲۴ دی ۱۴۰۳) رئیس مجلس از اقدامات اخیر نیروهای مسلح تقدیر کرد بازگشت علی اکبر ابوطالب اصفهانی، «پیرمرد شجاع ایرانی» به کشور+ فیلم حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس + فیلم روایت هولناک اسرای غزه از انواع شکنجه‌های ضدبشری در زندان‌های رژیم صهیونیستی توافق آتش‌بس در غزه یک روز قبل از تحلیف ترامپ؟ «محمدرضا رئوف شیبانی» نماینده ویژه وزیر خارجه در امور سوریه شد (۲۳ دی ۱۴۰۳) تأکید نخست‌وزیر عراق بر روابط برادارنه با لبنان نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن با عراقچی دیدار کرد ارتش آمریکا برای مهار آتش‌سوزی لس‌آنجلس به حالت آماده‌باش درآمد تخصیص ۳۴۰ هزار میلیارد تسهیلات ازدواج و فرزندآوری را تعیین کرد پزشکیان: قوی‌ترین سلاح برای ایستادگی مقابل دشمنان حفظ همبستگی و ایجاد امید در مردم است آیا ادارات و مدارس استان تهران فردا دوشنبه (۲۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شهروند ایرانی بازداشت شده در ایتالیا آزاد شد (۲۳ دی ۱۴۰۳) شهادت و مفقودی ۵ هزار فلسطینی در حملات ۱۰۰ روز گذشته صهیونیست‌ها به شمال غزه امیر آشتیانی: تسلیحاتی داریم که دشمن از آنها اطلاعی ندارد با مصوبه مجلس: حقوق سرایداران مدارس افزایش می‌یابد عراقچی بر همکاری با نهاد‌های وابسته به سازمان ملل تاکید کرد آیت‌الله علم‌الهدی: احیای زکات، راهی برای تقویت قشر محروم و جریان مقاومت است روسای موساد و شاباک وارد دوحه شدند (۲۳ دی ۱۴۰۳) ۸۰ درصد فرماندهان تیپ «گفعاتی» ارتش صهیونیستی به هلاکت رسیدند (۲۳ دی ۱۴۰۳) معرفی جدیدترین معاونان کاخ سفید از سوی ترامپ حملات توپخانه‌ای ترکیه به سوریه (۲۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: ریشه تمام مشکلات زندگی انسان تصمیمات اشتباه اوست | وقتی دِل انسان مُرد، گناه در نگاهش زیبا جلوه می‌کند دوش پرتاب‌های بومی، موشک میثاق ۳ را شلیک کردند پزشکیان: صندوق توسعه ملی در رفع ناترازی‌های انرژی و توسعه کشور ایفای نقش کند
سرخط خبرها

پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای ایجاد ثبات در افغانستان و مرزها از سوی ایران

  • کد خبر: ۷۸۸۶۶
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸
پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای ایجاد ثبات در افغانستان و مرزها از سوی ایران
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری تاکید کرد: ایران باید فعالیت منطقه ای خودش را به منظور تشکیل کارگروهی جهت ثبات در افغانستان و در مرزهای این کشور پیگیری کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دیاکو حسینی در خصوص استقرار طالبان بر افغانستان و اینکه آیا آمریکا برنامه ای برای آینده از طریق طالبان دارد، گفت: فکر می کنم آمریکا به دلایل کاملا روشن در پی ۲۰ سال گذشته به این موضوع واقف است که طالبان بخشی از واقعیت انکارناپذیر افغانستان است و احتمالا به این فکر کرده باشند که در صورت استقرار طالبان می توانند از آن‌ها به نفع آمریکا استفاده کنند.

 

وی تصریح کرد: طالبان اگر رفتار دیپلماتیک داشته باشد می تواند یک شریک غیررسمی برای آمریکا به شمار برود. البته آمریکایی ها هم انگیزه لازم برای این کار را دارند و می توانند از طالبان در افغانستان به عنوان ایستگاه فشار برای ایران و همین طور چین و آسیای مرکزی در زمان مورد نیاز استفاده کنند.

 

این پژوهشگر ارشد مسائل استراتژیک همچنین بیان کرد: با توجه به اخباری هم که در این روزها شنیده می شود رئیس CIA با رهبر طالبان گفت وگو داشته و آمریکایی ها این آمادگی را دارند که با طالبان در آینده کار کنند و این مسئله بستگی به رفتارشان دارد اما این پتانسیل همکاری وجود دارد.

 

مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در رابطه با استمرار رفتار طالبان در این مدت اخیر گفت: طالبان به ۲۰ سال گذشته درس هایی را یاد گرفتند و اکنون بخشی از نیروهای آن از جوانانی هستند که در درونشان بزرگ شده و رشد کردند لذا با طالبان قبل از ۲۰۰۱ تفاوت هایی را دارند و حتما این درس و استراتژی را یاد گرفته اند که در صورتی که روابط خصمانه داشته باشند منجر به انزوای آن ها خواهد شد. در نتیجه این آموزه ها به طالبان کمک می کند که مقداری مهارت های ارتباطی خود را با جامعه افغانستان در داخل این کشور و جهان پیرامونی خود بهتر کنند.

 

وی با بیان اینکه طالبان آمادگی دارد وارد فاز رفتار دیپلماتیک شود، گفت: اینکه چقدر می تواند موفق شود و یک نیروی سیاسی قابل قبول برای افغانستان و کشورهای اطراف خودش باشد به عملکرد آن ها بستگی دارد.

 

حسینی درباره پیامدهای مثبت و منفی که برای ایران به عنوان یک همسایه مهم کنار افغانستان می تواند داشته باشد، گفت: به لحاظ فرهنگی پیوندهایی را با افغانستان داریم و از نظر جغرافیایی هم مرزهای طولانی داریم و عملا هر اتفاقی در افغانستان رخ دهد به طور مستقیم در ایران تأثیرگذار است. به هیچ وجه نمی توانیم این مسئله را با سایر کشورهای همسایه افغانستان قیاس کنیم.

 

این پژوهشگر مسائل استراتژیک خاطر نشان کرد: ایران باید بیش از هر کشوری به خوبی اوضاع افغانستان را در نظر بگیرد و در شرایطی هم که قرار داریم باید اولویت، ثبات افغانستان و امنیت مرزها باشد. ضمن اینکه به خاطر پیوندهای مذهبی و قومی در افغانستان باید متوجه باشیم که حکومت افغانستان حکومتی خواهد بود که همه گروه ها و اقلیت ها را شامل شود و در آینده پناهگاهی برای گروه های ضد ایرانی چه دولتی و چه غیردولتی فراهم نخواهد شد.

 

وی در ادامه گفت: در سال هایی که آمریکا در افغانستان حضور داشت به لحاظ امنیتی برای ایران متوجه یکسری مسائل بود و با استقرار گروه های تروریستی، اهداف ضدایرانی دنبال می شد و ایران این حساسیت را نسبت به این مسئله داشت.

 

حسینی افزود: بنابراین ایران باید همه گزینه ها را حفظ کند. کانال های ارتباطی با همه گروه ها و جناح ها به طور برابر حفظ شود و این مسئله شامل طالبان هم است، داشتن رابطه با طالبان یک ضرورت امنیت ملی ما است اما به معنی نادیده گرفتن سایر اقوام نیست.

 

مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک تأکید کرد: ما باید اطمینان حاصل کنیم که حقوق همه اقوام حفظ می شود و هدف از کانال سیاسی با طالبان هم چنین باشد و این رایزنی ها به طور برابر طی همکاری با سایر همسایه ها ادامه یابد.

 

وی با اشاره به ظرفیت سازمان همکاری های شانگهای گفت: سازمان شانگهای یک پلتفرم خوبی است و کشورهایی که در آن حضور دارند منافع مشترکی در ثبات افغانستان دارند و فکر می کنم ایران باید فعالیت منطقه ای خود برای تشکیل یک کارگروه به منظور ثبات در افغانستان و همچنین ثبات در مرزهای افغانستان را پیگیری کند.

 

منبع: ایسنا

حسینی در پایان گفت: این واقعیت را نباید نادیده گرفت که همسایگان منافع مختلفی دارند اما در بحث ثبات افغانستان منافع واحد دارند و هیچ کشوری قادر نیست همه فعالیت ها را به تنهایی دنبال کند. معتقدم ایران باید در این مسئله ابتکار عمل را در دست بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->