ملیحه فلاح - سالهاست که شیره جان زمین را کشیدهایم و حالا به تب و تاب جایگزینی روشهای جدید برای تأمین این مایع حیاتی افتادهایم. یکی از این روشها انتقال این مایع حیاتی از یک منبع آبی به جان خشکیده زمین در نقطهای دیگر است. طرح انتقال آب از سواحل چابهار به دشتهای تشنه و تفتیده شرق ایران نیز یکی از همین روشهاست که سالها موافقان و مخالفان اجرای این پروژه عظیم ملی بهویژه در زمینه زیستمحیطی درباره آن بحث و تبادل نظر میکنند.
شهریور امسال تفاهمنامه مشترک طرح انتقال آب از سواحل چابهار به شرق کشور به امضای معاون آب و آبفای وزارت نیرو و استانداران خراسانرضوی و جنوبی و سیستان وبلوچستان رسید و این پروژه وارد مرحله جدیدی شد.
نیمههای مهر بود که مدیر پروژه شیرینسازی و انتقال آب از سواحل چابهار به استانهای مرزی شرق کشور در خبری اعلام کرد که جلسه ارزیابی زیستمحیطی تمام بخشهای طرح تا یک هفته آینده برگزار خواهد شد، اما با گذشت حدود ۳ هفته از این خبر هنوز جلسهای تشکیل نشده است.
علی عبداللهی در پاسخ به شهرآرا درباره برگزار نشدن این جلسه و زمان برگزاریاش در آینده گفته است که اعتبار تخصیص آب از دریای عمان به سیستانوبلوچستان ۲۰ مهرماه امسال به پایان رسید و همین موضوع باعث شد جلسه ارزیابی زیستمحیطی پروژه به بعد از تمدید اعتبار تخصیص برای سیستانوبلوچستان موکول شود.
او با اشاره به اینکه اعتبار تخصیص آب از محل این پروژه به استانهای شرقی کشور ۲ سال است، گفت: منتظریم در هفته آینده وزارت نیرو جلسه کمیسیون تخصیص را برگزار کند تا پس از اصلاح تاریخ تخصیص، جلسه ارزیابی زیستمحیطی تمام پروژه تا ماه آینده برگزار شود.