نگاهی به مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر مشهد | قانون گذاری شهری با چاشنی پژوهش قفل صنایع غرب مشهد با صدور اولین پایان‌کار صنعتی باز شد ۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه
سرخط خبرها

انتقال آب، چشم‌انتظار تأیید محیط زیست

  • کد خبر: ۷۹۶۰
  • ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۵
انتقال آب، چشم‌انتظار تأیید محیط زیست
جلسه ارزیابی زیست‌محیطی پروژه انتقال آب به دلیل پایان اعتبار، ماه آینده برگزار می‌شود

ملیحه فلاح - سال‌هاست که شیره جان زمین را کشیده‌ایم و حالا به تب و تاب جایگزینی روش‌های جدید برای تأمین این مایع حیاتی افتاده‌ایم. یکی از این روش‌ها انتقال این مایع حیاتی از یک منبع آبی به جان خشکیده زمین در نقطه‌ای دیگر است. طرح انتقال آب از سواحل چابهار به دشت‌های تشنه و تفتیده شرق ایران نیز یکی از همین روش‌هاست که سال‌ها موافقان و مخالفان اجرای این پروژه عظیم ملی به‌ویژه در زمینه زیست‌محیطی درباره آن بحث و تبادل نظر می‌کنند.
شهریور امسال تفاهم‌نامه مشترک طرح انتقال آب از سواحل چابهار به شرق کشور به امضای معاون آب و آبفای وزارت نیرو و استانداران خراسان‌رضوی و جنوبی و سیستان وبلوچستان رسید و این پروژه وارد مرحله جدیدی شد.
نیمه‌های مهر بود که مدیر پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های مرزی شرق کشور در خبری اعلام کرد که جلسه ارزیابی زیست‌محیطی تمام بخش‌های طرح تا یک هفته آینده برگزار خواهد شد، اما با گذشت حدود ۳ هفته از این خبر هنوز جلسه‌ای تشکیل نشده است.
علی عبداللهی در پاسخ به شهرآرا درباره برگزار نشدن این جلسه و زمان برگزاری‌اش در آینده گفته است که اعتبار تخصیص آب از دریای عمان به سیستان‌وبلوچستان ۲۰ مهرماه امسال به پایان رسید و همین موضوع باعث شد جلسه ارزیابی زیست‌محیطی پروژه به بعد از تمدید اعتبار تخصیص برای سیستان‌وبلوچستان موکول شود.
او با اشاره به اینکه اعتبار تخصیص آب از محل این پروژه به استان‌های شرقی کشور ۲ سال است، گفت: منتظریم در هفته آینده وزارت نیرو جلسه کمیسیون تخصیص را برگزار کند تا پس از اصلاح تاریخ تخصیص، جلسه ارزیابی زیست‌محیطی تمام پروژه تا ماه آینده برگزار شود.


دریافت مجوز‌های دریایی
عبداللهی این را هم گفت که از زمان شروع شدن مطالعات طرح، مشاور را مأمور کردیم تا اقدامات خود را با هماهنگی محیط‌زیست کشور انجام دهد تا این پروژه مانند طرح انتقال آب از دریای خزر دچار مشکل نشود.
او با بیان اینکه ۹۰ درصد کار در بحث‌های زیست‌محیطی مربوط به تأیید مجوز‌های فنی و زیست‌محیطی برداشت آب از دریاست، گفت: تاکنون مجوز دریایی منطقه را که یکی از مهم‌ترین مجوزهاست، دریافت کرده‌ایم.
مدیر پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های مرزی شرق کشور به دریافت تأییدیه‌های لازم زیست‌محیطی در خشکی اشاره کرد و افزود: در جلسه ارزیابی زیست‌محیطی کل پروژه مجوز‌های لازم برای آب‌گیری از دریا، آب‌شیرین‌کن و خط انتقال آب از استان‌های سیستان‌وبلوچستان، خراسان‌جنوبی و رضوی صادر خواهد شد.
او در ادامه افزود: این اولین پروژه در کشور است که تأییدیه آن از سوی محیط‌زیست برای برداشت ۲ میلیون مترمکعب در شبانه‌روز از یک منبع آب آزاد مانند دریای عمان صادر می‌شود.
عبداللهی با بیان اینکه در مرحله اول این پروژه یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال آب شور از دریا برداشت خواهد شد، گفت: یک‌سوم از آب برداشت‌شده به آب شیرین تبدیل خواهد شد که این میزان در مرحله نخست حدود ۴۱۰ میلیون مترمکعب است.
به گفته وی از این میزان ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب شیرین در سال سهم خراسان‌رضوی، ۶۰ میلیون مترمکعب سهم خراسان‌جنوبی و ۲۳۰ میلیون مترمکعب سهم سیستان‌وبلوچستان است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->