اوباما: کشور مستقل فلسطین تشکیل شود ان‌بی‌سی نیوز: آمریکا در حال آماده‌سازی طرحی برای حمله به داخل خاک ونزوئلا است فرمانده پلیس راهور کشور: رسیدگی به جرائم اشتباه رانندگی آنلاین می‌شود دبیرکل ناتو درباره اتحاد پکن، مسکو، پیونگ‌یانگ و تهران هشدار داد مدنی زاده و فرزین به کمیسیون اقتصادی مجلس می‌روند جزئیات مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت سیدان شهید مقاومت در بیروت با سخنرانی شیخ نعیم قاسم لاریجانی وارد بیروت شد | امروز مقاومت سنگر مقاومی در برابر رژیم صهیونیستی است + فیلم حکم اعدام متهمان شبکه جاسوسی مرتبط با موساد و منافقین در کرج صادر شد کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نشست امنیتی-انتظامی برگزار خواهد کرد عارف: کاغذبازی موجب کاهش درآمد ایران از ترانزیت شده است اعتراف رژیم صهیونیستی به قابلیت‌های تولید موشک و پهپاد در ارتش یمن رئیس جمهور در گفت و گو با فاکس نیوز: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است وزیر خارجه امارات در نیویورک با نتانیاهو دیدار کرد دادستانی با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه در پی فعال سازی مکانیسم ماشه برخورد می‌کند ترامپ: صحبت‌های بسیار سازنده درباره مساله غزه داشتم رئیس موقت سوریه: در آمریکا شاهد پافشاری بین‌المللی بر وحدت سوریه بودم انتقاد اسلامی از عدم محکومیت حمله به تأسیسات اتمی ایران از سوی آژانس انفجار و آتش‌سوزی در مرکز داده‌های کره‌جنوبی، ۶۰۰ سامانه دولتی را از دسترس خارج کرد بیانیه سپاه در اولین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله: دشمنان مقاومت رسوا و تحقیر خواهند شد جزئیاتی از طرح ترامپ برای غزه دیدگاه برخی نمایندگان مجلس در واکنش به فعال شدن مکانیسم ماشه تاکید رئیس جمهور عراق برعدم تمایل ایران برای داشتن سلاح هسته‌ای مهاجرانی: «بیانیه ملی ایران در نیویورک»، نقطه عطفی در دیپلماسی کشور است مجلس، اجرای سال نخست برنامه هفتم توسعه را مورد بررسی قرار خواهد داد واکنش ایروانی به سخنرانی نتانیاهو: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید پزشکیان از نیویورک عازم تهران شد (۵ مهر ۱۴۰۴) آیا شماره پلاک خودروها لاتین می‌شوند؟ | فایده این طرح چیست؟
سرخط خبرها

خطیب‌زاده: اولویت ایران تحقق اراده و خواست مردم افغانستان است

  • کد خبر: ۸۰۰۱۷
  • ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۳
خطیب‌زاده: اولویت ایران تحقق اراده و خواست مردم افغانستان است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه اولویت تهران ثبات و آرامش در افغانستان و تحقق اراده و خواست مردم این کشور است، گفت:‌ در نشست امروز ۶ کشور همسایه افغانستان توافق شد نشست بعدی طی یکی ـ دو ماه آینده در تهران برگزار شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره نشست مجازی وزرای خارجه ۶ کشور همسایه افغانستان اظهارداشت: این نشست متعاقب اجلاس نمایندگان ویژه در امور افغانستان که چند روز پیش به صورت مجازی برگزار شد، امروز برگزار شد.

 

وی دستورکار اصلی را چگونگی کمک به تحقق خواست و اراده مردم افغانستان و رسیدن به یک افغانستان آرام و با صلح و ثبات برشمرد.

 

نشست مجازی وزرای امور خارجه ۶ کشور همسایه افغانستان شامل ایران، چین، پاکستان، ازبکستان و تاجیکستان و ترکمنستان به منظور بررسی تحولات افغانستان آغاز شد.

 

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، «وانگ یی» وزیر خارجه چین، «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه پاکستان، «رشید مردوف» وزیر خارجه ترکمنستان، «سراج الدین مهرالدین» وزیر خارجه تاجیکستان و «عبدالعزیز کامل اف» وزیر خارجه ازبکستان در این نشست مجازی حضور داشتند.

 

خطیب‌زاده همچنین افزود: وزرای خارجه کشورهای حاضر نقطه نظرات خودشان را گفتند.

 

امیرعبداللهیان نیز مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را برشمرد و ایشان در این نشست تأکید داشت که مسبب و مسئول وضعیت فعلی در افغانستان اشغالگری ایالات متحده است و بیش از ۲ دهه حضور نامشروع آمریکا در افغانستان و رنج و دردی که به مردم افغانستان داده است و الان باید از همه بضاعت رهبران و مردم افغانستان استفاده شود و کشورهای همسایه هم کمک کنند تا ان‌شاءالله به یک صلح پایدار برسیم.

 

استفاده از ابزار نظامی و دخالت خارجی تکرار اشتباهی است که چندین بار در تاریخ معاصر افغانستان رخ داد.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان این‌که استفاده از ابزار نظامی و دخالت خارجی تکرار اشتباهی است که چندین بار در تاریخ معاصر افغانستان رخ داده است و همه باید به گفت‌وگو به عنوان اصل اصیل پایبند باشند و کشورهای همسایه هم باید کمک کنند این دخالت خارجی اتفاق نیفتد.

 

خطیب‌‌زاده اضافه کرد: اولویت جمهوری اسلامی ایران تحقق اراده و خواست مردم افغانستان است. اولویت ثبات و آرامش است که تنها در سایه تشکیل یک دولت فراگیر که بازتاب دهنده ترکیب قومیتی و مردمی افغانستان است. بر ضرورت کمک‌های بشردوستانه و رعایت حق بین‌الملل و حقوق بشردوستانه تأکید شد.

 

وی گفت:‌ نگرانی جدی وزرای خارجه کشورهای همسایه از تروریسم در افغانستان بود و این‌که حتما طالبان باید فاصله بگیرند و اجازه ندهند تروریسم دوباره در افغانستان شکل بگیرد. مرزها آرام باشد و گذرگاه‌های مرزی برای کمک و تسهیل امور مردم افغانستان باز بماند و مواردی از این دست.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: توافق شد نشست آتی در تهران برگزار شود و اگر فضای پاندمی کرونا اجازه دهد این نشست طی یکی دو ماه آینده در تهران برگزار خواهد شد.

 

گفتنی است در تماس تلفنی اخیر شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان با امیرعبداللهیان و در پی رایزنی‌های چند روز اخیر با وزرای خارجه روسیه و چین توافق شد اجلاس همسایگان افغانستان در سطح نماینده‌های ویژه و همچنین وزرای خارجه طی چند روز آینده به صورت مجازی برگزار شود. در همین راستا نشست نماینده‌های ویژه روز یکشنبه ۱۴ شهریور ماه به صورت مجازی برگزار و مقرر شد نشست مجازی وزرای خارجه نیز چهارشنبه ۱۷ شهریور ماه برگزار شود.

 

وزارت خارجه پاکستان امروز اعلام کرد که نشست مجازی وزرای خارجه به میزبانی این کشور برگزار می‌شود.

 

شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان چهارم شهریور ماه پس از سفر به سه کشور آسیای مرکزی به ایران آمد و با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و درباره وضعیت افغانستان به رایزنی پرداخت.

 

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->