فصل جدید «حکایت‌های کمال» روی آنتن تلویزیون + زمان پخش زمان برگزاری جشنواره «لوتوس» اعلام شد | رویدادی برای زنان هنرمند ایران‌زمین کتاب «گاندی و شُرکا» در کتابفروشی‌ها جسور در ادبیات | درباره «ماریو بارگاس یوسا» که فکر می‌کرد استعداد نویسندگی ندارد «جدایی نادر از سیمین» در ایتالیا روی پرده رفت ویدیو | مهدی آذری‌ یزدی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان که رهبر انقلاب مدیون او بود روایت زندگی نقاش نابینا در مستند «مرضیه» + زمان پخش پخش فیلم «پامفیر» برای نابینایان و ناشنوایان از شبکه نمایش فیلم کوتاه «میتوز» در راه جشنواره فیلم نوریچ انگلستان روایت یک دلبستگی ۱۸ ساله | علی رویین‌تن: «دلشکسته» با عشق ساخته شد فیلم جدید «سوپرمن» روی پرده سینما‌های آمریکا «بهانه سکوت» به یاد فداکاری‌های مدافعان سلامت به نمایش درآمد انتشار مجموعه «پیش از آنکه قهوه‌ات سرد شود» آهنگسازی «نیکولاس بریتل» برای فیلم جدید جرج کلونی از تار تا طنز عروسکی | جان واتس گزینه کارگردانی «مرد ماپتی» شد چالش‌های امین زندگانی در نقش مسلم‌بن‌عقیل | از سختی‌های بازی تا روزه‌داری برای هم‌ذات‌پنداری روال عادی در پردیس تئاتر مستقل مشهد | سایه‌های ترس و جست‌وجوی آزادی در دل طنزی تلخ دستور استاندار خراسان رضوی برای فعالیت مجدد شورای احیای توس
سرخط خبرها

معرفی کتاب «ارتباطات و تجلی آن در ادبیات و شعر فارسی»

  • کد خبر: ۸۰۳۷۹
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸
معرفی کتاب «ارتباطات و تجلی آن در ادبیات و شعر فارسی»
برای شناخت ارتباط صحیح میان ادراکات انسان‌ها، طبیعت، خلقت، جهان هستی و جوامع بشری، به طرحی نو نیاز است تا بتوان از چگونگی معانی دایره ارتباطات انسان آگاه شد. در این کتاب ابتدا دایره یا جهان و عالم ارتباطات انسان در یک الگوی پنج‌گانه به‌این‌ترتیب خلاصه شده و درباره هر یک از این ابعاد پنج‌گانه به‌اختصار توضیح داده شده است

به گزارش شهرآرانیوز - واژه «ارتباطات» از لغت ربط یا هم‌گرایی و ربط اساس و جوهر جهان هستی است. در جهان هستی همه اجزای آن با یکدیگر در ارتباط‌اند؛ بنابراین بدون ربط و ارتباطات و هم‌گرایی، جهان هستی وجود ندارد. مجهولات و معلومات درباره جهان هستی نیز با شناخت ارتباطات سروکار دارد.


ارتباط جریانی است بین دو یا چند نقطه و رسانه نیز وسیله ارتباط است، نه خود ارتباط. رسانه می‌تواند یک انسان، یک کتیبه، یک منبر و یک روزنامه باشد. اشیا و لوازم و فناوری‌ها از هر نوع نیز می‌توانند رسانه باشند. علامت و نشانه هم رسانه محسوب می‌شود.


برای شناخت ارتباط صحیح میان ادراکات انسان‌ها، طبیعت، خلقت، جهان هستی و جوامع بشری، به طرحی نو نیاز است تا بتوان از چگونگی معانی دایره ارتباطات انسان آگاه شد. در این کتاب ابتدا دایره یا جهان و عالم ارتباطات انسان در یک الگوی پنج‌گانه به‌این‌ترتیب خلاصه شده و درباره هر یک از این ابعاد پنج‌گانه به‌اختصار توضیح داده شده است: ارتباط انسان با خدا و خالق متعال، ارتباط انسان با خود و خویشتن، ارتباط انسان با جهان هستی و طبیعت، ارتباط انسان با دیگران و هم‌نوع خود، ارتباط انسان با اشیا و لوازم و فناوری‌ها. هر یک از این ابعاد پنج‌گانه را نیز می‌توان به ارتباطات فرعی و مشخص تقسیم و بیان کرد.

 

ارتباط انسان با خدا را می‌توان به‌خوبی در اندیشه و اشعار حافظ ملاحظه کرد. در بخشی از این کتاب به ارتباطات پنج‌گانه انسان در شعر فارسی پرداخته شده است. ارتباطات متعالی در اشعار فارسی تجلی می‌کند. شعر فارسی کلاسیک رسانه متعالی است. برای مثال اسرارنامه، الهی‌نامه و مختارنامه از آثار عطار نیشابوری است و همچنین تذکرةالاولیا، ولی منظومه عالی او که از ارتباطات متعالی سخن به میان می‌آورد، «منطق‌الطیر» اوست.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->