تاسیس یک جایزه ادبی به نام «یون فوسه» برنده نوبل ادبیات تصویربرداری «حکایت‌های کمال۲» در شهرک غزالی انتشار فراخوان بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر نگاهی به آثار سعید روستایی به بهانه‌ صادرشدن پروانه ساخت فیلم جدیدش ارسال فهرست ۱۲۸ فیلم موردتأیید «جشنواره فیلم کوتاه تهران» به دبیرخانه «فجر» وقتی فیلم‌های اجتماعی شبیه هم می‌شوند | نقدی بر فیلم «نبودنت»؛ ساخته کاوه سجادی‌حسینی آموزش داستان نویسی | رج‌های ناتمام (بخش دوم) ماجرای حاشیه‌های اجرای «ترور» ساعد سهیلی در مشهد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ کنسرت «ریچارد کلایدرمن» در ایران + فیلم مروری بر کارنامه هنری داریوش فرهنگ به بهانه سالروز تولدش درگذشت غم‌انگیز سلین‌ حسین‌پور، بازیگر هفت‌ساله مهابادی + علت و فیلم معرفی داوران بخش تئاتر صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت + عکس «شارلیز ترون» هم بازیگر فیلم «آینده» نولان شد صحبت‌های معاون سیما درباره ساخت چند مجموعه تاریخی جدید «علی دهکردی» در جمع بازیگر سریال «مهمان‌کُشی» «هرچی تو بگی»، در راه چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر
سرخط خبرها

معرفی کتاب «ارتباطات و تجلی آن در ادبیات و شعر فارسی»

  • کد خبر: ۸۰۳۷۹
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸
معرفی کتاب «ارتباطات و تجلی آن در ادبیات و شعر فارسی»
برای شناخت ارتباط صحیح میان ادراکات انسان‌ها، طبیعت، خلقت، جهان هستی و جوامع بشری، به طرحی نو نیاز است تا بتوان از چگونگی معانی دایره ارتباطات انسان آگاه شد. در این کتاب ابتدا دایره یا جهان و عالم ارتباطات انسان در یک الگوی پنج‌گانه به‌این‌ترتیب خلاصه شده و درباره هر یک از این ابعاد پنج‌گانه به‌اختصار توضیح داده شده است

به گزارش شهرآرانیوز - واژه «ارتباطات» از لغت ربط یا هم‌گرایی و ربط اساس و جوهر جهان هستی است. در جهان هستی همه اجزای آن با یکدیگر در ارتباط‌اند؛ بنابراین بدون ربط و ارتباطات و هم‌گرایی، جهان هستی وجود ندارد. مجهولات و معلومات درباره جهان هستی نیز با شناخت ارتباطات سروکار دارد.


ارتباط جریانی است بین دو یا چند نقطه و رسانه نیز وسیله ارتباط است، نه خود ارتباط. رسانه می‌تواند یک انسان، یک کتیبه، یک منبر و یک روزنامه باشد. اشیا و لوازم و فناوری‌ها از هر نوع نیز می‌توانند رسانه باشند. علامت و نشانه هم رسانه محسوب می‌شود.


برای شناخت ارتباط صحیح میان ادراکات انسان‌ها، طبیعت، خلقت، جهان هستی و جوامع بشری، به طرحی نو نیاز است تا بتوان از چگونگی معانی دایره ارتباطات انسان آگاه شد. در این کتاب ابتدا دایره یا جهان و عالم ارتباطات انسان در یک الگوی پنج‌گانه به‌این‌ترتیب خلاصه شده و درباره هر یک از این ابعاد پنج‌گانه به‌اختصار توضیح داده شده است: ارتباط انسان با خدا و خالق متعال، ارتباط انسان با خود و خویشتن، ارتباط انسان با جهان هستی و طبیعت، ارتباط انسان با دیگران و هم‌نوع خود، ارتباط انسان با اشیا و لوازم و فناوری‌ها. هر یک از این ابعاد پنج‌گانه را نیز می‌توان به ارتباطات فرعی و مشخص تقسیم و بیان کرد.

 

ارتباط انسان با خدا را می‌توان به‌خوبی در اندیشه و اشعار حافظ ملاحظه کرد. در بخشی از این کتاب به ارتباطات پنج‌گانه انسان در شعر فارسی پرداخته شده است. ارتباطات متعالی در اشعار فارسی تجلی می‌کند. شعر فارسی کلاسیک رسانه متعالی است. برای مثال اسرارنامه، الهی‌نامه و مختارنامه از آثار عطار نیشابوری است و همچنین تذکرةالاولیا، ولی منظومه عالی او که از ارتباطات متعالی سخن به میان می‌آورد، «منطق‌الطیر» اوست.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->