به گزارش شهرآرانیوز؛ «معلوم نیست توی اینا چی ریختن» جمله عمومی و به ظاهر معترضانه تمام آنهایی است که دست کم در ایران نمیخواهند به هیچ وجه واکسن بزنند. از ابتدای شروع واکسیناسیون عمومی در دنیا، عدهای از تزریق آن خودداری کردند.
همین موضوع باعث شد دولتها به فکر راهکاری برای ترغیب شهروندانشان برای شرکت در واکسیناسیون شوند و حتی در برخی کشورها کار به هدایای نقدی و غیرنقدی هم کشید، اما وضع فرق چندانی نکرد، چراکه برخی والدین در آن کشورها بسیاری از خطرات پزشکی را با دریافت واکسن در کودکانشان مرتبط میدانند، از جمله میگویند؛ اوتیسم یکی از تبعات احتمالی واکسینه شدن است. از آن طرف، برای قطع زنجیره کرونا باید بیش از ۷۰ درصد جمعیت آن کشور واکسینه شوند. اعتراض ها، اما کم کم به خیابانها کشیده شد و جمعیت مقابله با واکسن در دنیا شکل گرفت که میخواستند همه را از به اصطلاح عوارض آن آگاه کنند.
نکته دیگر اینکه برخی از دولتهای اروپایی ناچار شدند از قوه قهریه استفاده کنند و برای افرادی که واکسن نمیزنند مقررات سفت و سختی اعمال کنند. این موضوع کار را بدتر کرد و حالا شاهد اعتراضها و حتی زد و خورد با مأموران امنیتی در پاریس هستیم. اعتراضها به واکسن کرونا در داخل کشور هم ادامه دارد و محدود به قشر خاصی هم نیست. در میان معترضین هم تحصیل کردهها وجود دارند و هم مردم عادی، اما مهمتر از هر چیز دلایل مخالفان با تزریق واکسن است؛ حرفهایی که روشن نیست به کدام منبع استناد میکند و بر پایه کدام تحقیقات است.
گاهی حتی دلایل رنگ وبوی فانتزی و طنازانه به خود میگیرند آن هم در شرایطی که تا همین چند وقت پیش، مطالبه گری زیادی برای تهیه و تزریق واکسن وجود داشت. مثلا یکی از مخالفان تزریق واکسن در گفتگو با روزنامه «همشهری» گفت میخواهد فرزند دیگری هم داشته باشد و دوست ندارد عقیم شود! عدهای هم که منتظر اثربخشی واکسنهای کرونا هستند و عدهای هم منتظر آمدن واکسنهای بهتر و مؤثرتر، اما رئیس انجمن ویروس شناسی ایران مدتی قبل در گفتگو با رسانهها به همه توصیه کرد: «هر واکسنی که در دسترس بود، حتما بزنند.»
برخی از مخالفتها با واکسن به طور مستقیم ناشی از اعتماد نداشتن به علم است. این عده به علمی که بر آن آگاهی ندارند، مظنون هستند و به مواد شیمیایی مورد استفاده در واکسنها شک دارند. هرچند برخی به دلیل حساسیت از دریافت واکسن سر باز میزنند برخی دیگر به دلایل شخصی یا به دلیل اهمیتی که برای سلامت فرزندانشان قائل هستند با آن مخالفت میکنند، اما این مخالفتها بدون تبعات نخواهد بود. در گذشته مخالفت با دریافت واکسن در ظهور دوباره بیماری عفونی ریشه کن شده نقش داشته است. مثلا سرخک یک بیماری مرگبار است و کارشناسان بهداشتی توضیح میدهند که خودداری والدین از واکسینه کردن کودکانشان باعث شیوع دوباره آن خواهد شد.