پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟
سرخط خبرها

درباره جانمایی اشتباه برخی تبلیغات در شهر که سبب حواس‌پرتی رانندگان می‌شود

  • کد خبر: ۸۱۰۳۲
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۴
درباره جانمایی اشتباه برخی تبلیغات در شهر که سبب حواس‌پرتی رانندگان می‌شود
برابر ماده ۱۸۰ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، هر چیزی باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شود، ممنوع است و رانندگان موظف‌اند در هر حال به طور کامل به جلو توجه داشته باشند. جالب است که ابزار‌های تبلیغات محیطی یکی از مصادیق حواس‌پرتی رانندگان در زمان رانندگی است.

ملیحه ابراهیمی | شهرآرانیوز؛ برابر ماده ۱۸۰ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، هر چیزی باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شود، ممنوع است و رانندگان موظف‌اند در هر حال به طور کامل به جلو توجه داشته باشند. جالب است که ابزار‌های تبلیغات محیطی یکی از مصادیق حواس‌پرتی رانندگان در زمان رانندگی است. به گفته سرهنگ علیرضا رحیمی، رئیس اداره فرهنگ و ترافیک و آموزش پلیس راهور خراسان رضوی، در شهر‌های بزرگ شرکت‌های تبلیغاتی برای جلب توجه دست به هر روشی می‌زنند تا به هدف خود برسند. تابلو‌های تبلیغاتی، بیل‌بورد‌ها و تلوزیون‌های شهری ابزار‌های این هدف به شمار می‌آیند که بعضا در برخی جانمایی‌های اشتباه آفت‌هایی برای ترافیک شهر‌ها به وجود می‌آورند. در ادامه به چند نکته کارشناختی در این خصوص اشاره خواهیم کرد.

وجود تلویزیون‌های شهری به علت روشنایی بعضا خارج از حد استاندارد به‌ویژه در شب برای رانندگانی که در گروه سنی مسن یا عینکی قرار گرفته‌اند مشکلات بینایی به بار می‌آورد. برای نمونه، تحقیقات علمی ثابت کرده است افرادی که دچار بیماری چشمی آب مروارید هستند با نشانه‌های، چون تار شدن دید، دیدن هاله یا روشنایی زیاد در اطراف منبع نوری رنج می‌برند. هم‌چنین از دیگر مشکلات این بیماری که ممکن است در بین رانندگان نهفته و دید آن‌ها را سخت‌تر کند، زمان رانندگی در شب یا در آب‌وهوای بد است که در نهایت می‌تواند به‌تدریج قابلیت تشخیص رنگ را از بین ببرد.

یکی از مشکلات کاربردی در حوزه ترافیک امروز شهرمان به‌روز نشدن قوانین و روند اداری اموری است که مطابق سال‌های گذشته در جریان هستند. تأییدیه جانمایی هر نوع تابلوی تبلیغاتی باید از همه ابعاد از جمله میزان روشنایی، ابعاد، محل نصب و ... از سوی پلیس راهور قرار کارشناسی شود. با این اتفاق، کمترین حواس‌پرتی شامل حال کاربران ترافیکی می‌شود. فراموش نکنیم این روز‌ها آمار چشمگیری از مجروحان و فوتی‌های رانندگی در شهرمان مربوط به عابران پیاده است که قربانی مصادیق حواس‌پرتی رانندگان وسیله نقلیه موتوری می‌شوند.

%۶۰

بیش از ۶۰ درصد از علت اصلی تصادفات شهری بی‌توجهی به جلو هنگام رانندگی گزارش شده است که مشهد از هم این مهم مستثنا نیست.

در کنار تبلیغات محیطی که البته نمی‌توان از نقش مدیریت شهری و همسو شدن آن با پلیس راهور به منظور کاهش آمار ترافیک و تصادف چشم‌پوشی کرد، نوعی دیگر تبلیغات را در شهر شاهد هستیم که درصدی از مشکلات ترافیکی را به خود اختصاص داده‌اند. این نوع تبلیغات شامل بغل‌نویسی خودرو‌ها می‌شود که باید برای پیش‌گیری از ثبت تخلف، موارد زیر رعایت شود (ماده ۲۷۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی مفصل به آن اشاره کرده است):

۱- مدارک لازم برای صدور مجوز بغل‌نویسی: ارائه درخواست کتبی مجوز از شرکت، عدم خلافی خودرو، کپی کارت خودرو، ارائه لگو رنگی شرکت در ابعاد ۳ در ۳.

۲- قوانین موجود: در لوگو و نام شرکت حروف لاتین، نشانی، تلفن، سایت و هرگونه تصویر محصول و تبلیغات ممنوع است.

۳- ابعاد بغل‌نویسی: سواری ۲۰ در ۳۰ روی در‌های طرفین جلو، مینی‌بوس ۵۰ در ۱۰۰ روی طرفین بدنه، اتوبوس ۷۰ در ۱۵۰ روی طرفین بدنه، وانت‌بار ۲۵ در ۳۵ روی در‌های طرفین یا به ابعاد ۵۰ در ۱۰۰ روی طرفین اتاق بار (چادر یا یخچال) و کامیونت، کامیون و کشنده ۴۰ در ۵۰ روی در‌های طرفین یا به ابعاد ۷۰ در ۱۵۰ روی طرفین بار.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->