دبیر کل حزب الله لبنان: هرگز مقاومت را کنار نخواهیم گذاشت رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی: سوریه باید مانند اردن بدون توان نظامی باشد ترور نافرجام جانشین اطلاعات پلیس شهرستان سیب‌وسوران سیستان و بلوچستان رژیم صهیونیستی به مجروحیت و قطع عضو ۸۷ هزار نظامی اعتراف کرد وزیر دارایی رژیم صهیونیستی: در حال برنامه ریزی برای اخراج روزانه ۵ هزار شهروند فلسطینی غزه هستیم سرلشکر باقری: سال‌هاست که دشمنان سیاست فشار حداکثری را به کار گرفته‌اند اژه‌ای: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم تاکید پزشکیان بر اراده جدی دولت در پیشبرد برنامه توسعه زیرساخت‌های تولید برق خورشیدی سردار تنگسیری: در آینده نزدیک شاهد خلق دستاورد‌های پیشرفته بومی هستیم ترامپ: ترجیح من توافق با ایران است توهمات نتانیاهو بازهم تکرار شد آغاز محاکمه متهمان پشتیبانی از عاملان حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) عراقچی به طور سرزده از بخش‌های مختلف وزارت خارجه بازدید کرد استاندار خراسان رضوی: افزایش سهم اعتبارات عمرانی استان با پیگیری‌های جدی مدیران امکان پذیر می‌شود انفجار یک خودرو در تل آویو (۱۹ اسفند ۱۴۰۳) چین علیه کانادا تعرفه‌های تلافی‌جویانه اعمال می‌کند جزئیات طرح کوچاندن اهالی غزه از زبان وزیر صهیونیست منابع از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید خبردادند آیت الله علم‌الهدی: احتکار کالا‌های اساسی نیازمند برخورد اطلاعاتی قوی است مجلس به موضوع انتشار اوراق طلا ورود کرد انتقاد تند گزارشگر سازمان ملل از اقدامات اسرائیل در کرانه باختری اعلام وصول ۳ سؤال ملی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: نامه ادعایی ترامپ صرفاً جنگ روانی – سیاسی است | ترفند سیاسی کاخ سفید در مقابل ایران نخ‌نما شده است رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: نظام اسلامی هیچگاه رفتارهای قلدرمآبانه را تأیید نخواهد کرد نتایج یک نظرسنجی؛ فرانسوی‌ها، آلمانی‌ها و انگلیسی‌ها ترامپ را دیکتاتور می‌دانند انتقاد نماینده مردم تربت‌جام در مجلس درباره نحوه اجرای قانون اعطای شناسنامه به فرزندان مادرایرانی نیک‌بین: مصوبه شورای عالی امنیت ملی در رابطه با قانون عفاف و حجاب لازم‌الاجراست حمله اسرائیل به شمال غزه باوجود آتش‌بس
سرخط خبرها

بهارستان به دنبال شفافیت

  • کد خبر: ۸۱۲۷۷
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۷
بهارستان به دنبال شفافیت
طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس تقدیم هیئت رئیسه شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس یکی از نخستین طرح‌هایی بود که در مجلس یازدهم، کلید خورد تا کارنامه غیرقابل قبول مجلس دهم در ارتباط با این طرح به نوعی جبران شود. این طرح پس از چند ماه بررسی در مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس بالاخره ۱۵ بهمن سال گذشته در مجلس به رأی گذاشته شد، اما تصویب نشد. این طرح در همان زمان ۱۵۳ رأی موافق داشت، اما به واسطه آنکه تصویب آن نیاز به دو سوم آرای نمایندگان داشت، رأی لازم را نیاورد.

بر اساس ماده ۱۱۷ آیین نامه داخلی که نصاب رأی گیرى در مجلس، کمیسیون، کمیته و شعبه در موارد مختلف را تعیین کرده، در مورد اصلاح آیین نامه داخلی مجلس، اکثریت دو سوم نمایندگان حاضر برای به تصویب رسیدن، لازم است. بر این اساس طرح شفافیت آرای نمایندگان تنها سه رأی مثبت تا تصویب شدن فاصله داشت. اما بلافاصله پس از رد این طرح بیش از ۵۰ نماینده به هیئت رئیسه مجلس برای بررسی مجدد طرح شفافیت آرای نمایندگان نامه زدند.

بدین ترتیب در ۲۸ بهمن سال گذشته، درخواست بررسی مجدد طرح شفافیت در صحن علنی مطرح شد. در همین جلسه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، تصریح کرد که ضعف‌هایی در طرح شفافیت آرا وجود دارد، اما با رأی نمایندگان و در مدار بررسی مجدد قرار گرفتن آن، مشکلات آن رفع خواهد شد. در مرداد سال جاری، برخی نمایندگان در عمل به وعده خود، خبر از نهایی شدن طرح شفافیت برای بازگشت به صحن علنی در کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس دادند.

طــرح شفــافیت به سلامت مجلس کمک می‌کند

حجت الاسلام علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس، در تشریح آخرین وضعیت طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس، به «تسنیم» گفت: کار بررسی طرح شفافیت آرای نمایندگان در کمیسیون تدوین آیین نامه به پایان رسیده و طرح جهت بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است.

با توجه به اینکه طرح شفافیت آرای نمایندگان به صورت عادی اعلام وصول شده است، در نوبت رسیدگی در جلسه علنی قرار دارد. در صورتی که طبق آیین نامه داخلی پارلمان ۵۰ تن از نمایندگان درخواست اولویت برای رسیدگی به این طرح را داشته باشند، می‌توان رسیدگی به این طرح را در اولویت دستورکار جلسه علنی قرار داد. وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا طرح فعلی که در کمیسیون تصویب شد با طرح اولیه که کلیات آن در جلسه علنی مجلس رد شد تفاوت اساسی دارد یا نه، گفت: کلیات و اسلوب طرح فعلی شفافیت آرای نمایندگان تغییر چندانی نکرده و تنها جزئیاتی از آن تغییر کرده است.

طرح شفافیت آرای نمایندگان به بهتر شدن عملکرد مجلس و نمایندگان بسیار کمک خواهد کرد و ما می‌خواهیم با این طرح، همه فعالیت نمایندگان در حیطه وظایف نمایندگی را در ویترین قرار دهیم تا مردم بتوانند آن را رصد و بر عملکرد آن‌ها نظارت کنند. سلیمی با بیان اینکه نهایی شدن این طرح به استحکام قانون گذاری و سلامت مجلس کمک می‌کند، گفت: مردم حق دارند در جریان عملکرد نمایندگان قرار گیرند؛ زیرا نمایندگان وکلای آن‌ها هستند. از طرف دیگر تصویب این طرح باعث مشارکت مردم در امور کلان کشور و تصمیم گیری‌ها‌ می‌شود.

قانون شفافیت را باید برای همه ارکان نظام تصویب و اجرا کرد

رحمت ا... فیروزی، نماینده مردم نطنز، قمصر و بادرود در مجلس، در گفتگو با «ایسنا» درباره لزوم شفاف سازی در سطوح و امور مختلف کشور و روند طرح شفافیت در بهارستان، گفت: مجلس کلیات طرح شفافیت را تصویب کرده و در کمیسیون در دستور کار قرار گرفته است تا مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد. در کل باید همه امور و گردش مالی نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف کشور و سازمان‌هایی که با امور مردم سرو کار دارند شفاف باشد تا شک و شبهه‌ای برای مردم باقی نماند.

این حق مردم است که به طور شفاف در جریان امور مربوط به خود و دستگاه‌های خدمت رسان باشند و در جمهوری اسلامی ایران هیچ چیز پنهانی از ملت وجود ندارد و همه مسئولان باید در قبال عملکرد خود پاسخ گو باشند. وی افزود: شفافیت باید شامل همه دستگاه‌ها باشد نه اینکه با این موضوع گزینشی عمل شود و برای مثال یک دستگاه مالیات پرداخت کند و دستگاه دیگر هیچ مالیاتی ندهد و گردش مالی آن مشخص نباشد.

این رویه درستی نیست و باید به آن توجه کرد تا مشکل برطرف شود. فیروزی گفت: در مجلس قانون نظارت بر رفتار نمایندگان وجود دارد و قانون شفافیت هم مراحل پایانی خود را طی می‌کند و در کمیسیون تدوین آیین نامه‌های داخلی در حال بررسی است. باید قانون شفافیت را نه فقط در مجلس، بلکه برای تمام ارکان‌های نظام به تصویب رساند و اجرایی کرد و نهاد‌هایی که درآمد‌های دولتی دارند باید صورت حساب‌های آنان مشخص و شفاف باشد. اجرای قانون شفافیت سبب جلب اعتماد عمومی مردم می‌شود و نارضایتی‌ها را تا حد زیادی از بین می‌برد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->