به گزارش شهرآرانیوز، سید عبدالله ارجائی در نشستی که با حضور مدیر کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس و جمعی از ورزشکاران استان برگزار شد، اظهار کرد: کسب سهیمه رقابتهای جهانی اسپانیا را به همه زنان ورزشکار مخصوصا هم استانیها و پیروزی خوب والیبالیستهای استان در تیم ملی را تبریک عرض میکنم و امیدواریم درخشش والیبال به سایر رشتهها نیز سرایت کند و روزی شاهد این باشیم که بیشتر رشتههای گروهی در عرصه آسیا و بین المللی میدرخشد که لیاقت ورزشکاران بیشتر از این است.
وی افزود: موضوع جوانان اولویت اول کار است؛ زیرا برون داد آن ورزش خوب قهرمانی است. ورزشکاران خوب ما در عرصههای مختلف همه جوان هستند و این قشر موتور محرکه ورزش در کشور هستند؛ البته ما ورزش پیشکستوتان را نیز قبول داریم، اما اعظم افتخارات پیشکسوتان نیز در دوران جوانی کسب شده است؛ لذا اگر نگاه جامعی به مقوله جوان داشته باشیم مسلما ورزش نیز در این نگاه جامع قابل تعریف خواهد بود.
شهردار مشهد بیان کرد: امروز جوانان ما با مشکلات عدیدهای همچون اشتغال، مسکن و از همه مهمتر هویت، مشارکت در تصمیم گیری و تصمیم سازیها و حضور در عرصه مدیریت کشور مواجه هستند و همه این مسائل سبب میشود که وزارت ورزش و جوانان در این موضوعات راهبری و مطالبه گری کند.
ارجائی با طرح این سوال که سهم جوانان در مدیریت عالی کشور چقدر است؟!، خاطرنشان کرد: انتخاب چند وزیر جوان سبب تزریق نشاط، امید و انگیزه در پیکره جامعه شده است و تاکنون چندین بار از بنده سوال شده است که آیا شعار مدیران جوان به جای مشاوران جوان اجرا میشود یا خیر. به عقیده بنده مشاوران باید پیشکسوت باشند تا جوانان خلاق و پر انرژی را راهبری و هدایت کنند البته مشاوران جوان نیز خوب هستند ذهن آنان برنده و پیشران است.
وی اضافه کرد: در این عرصه کارهای کمی انجام شده است و ما به جامعه جوانان بدهکار هستیم. بنده در سن ۲۵ سالگی در یکی از بخشهای شهرداری مدیر بودم که دلیل آن اعتماد شهردار وقت به جوانان بود سوال من این است که چرا در این عرصه تنگ نظری میکنیم؟ ما باید دست جوانان را بگیریم تا کشور حرکت کند.
شهردار مشهد تصریح کرد: امروز نیاز نیست به جوانان کم تجربه و کم علم میدان دهیم بلکه شایستگانی داریم که دارای تجربه، علم و تحصیلات عالی هستند و میتوانند به راحتی زیربار مسئولیتهای سنگین بروند. درحال حاضر میانگین سنی دانشمندان هستهای و کارکنان موسسه رویان زیر ۳۰ سال است. ما باید در مدلهای مدیریتی خود تجدید نظر کنیم و به جوانان در ساحتهای مختلف توجه کنیم. جوانان موتور پیشران جامعه هستند و تجربه پیشکسوتان چراغ راه و هدایت و حمایت آنان جزو لاینفک موفقیت جوانان است.
ارجائی با اشاره به تقویت زیرساختهای ورزشی در سطوح همگانی، قهرمانی و حرفهای عنوان کرد: تقویت زیرساختهای ورزشی امر مسلمی است و عدالت در توزیع آنان بسیار اهمیت دارد. کشورهای موفق دنیا در عرصه قهرمانی و سلامت، توجه زیادی به زیرساختهای ورزشی دارند. مقوله ورزش و سلامت بسیار جدی هستند. متاسفانه با رواج شهر نشینی نیازمند تحرک و تربینت بدنی هستیم که راهکار آن تقویت ورزش همگانی و خانگی است.
وی ادامه داد: ورزش، تفریح و سلامتی موضوعات حائز اهمیت است. یک جوانان برای تفریح سالم بدون گناه نسخه دیگری جز ورزش ندارد. ورزش شاد و مفرح است و به جای گناه، ثواب دارد و برای هر سلیقه، دین، جنس و... پیشنهاد دارد. هیچ چیز همچون ورزش نمیتواند جامعه را سالم و شاد نگه دارد؛ بنابراین معنویت در درجه اول و ورزش در درجه دوم قرار دارد.
شهردار مشهد گفت: مقوله بعدی ورزش بانوان در بعد همگانی، قهرمانی و حرفه است. افتخار و پیامی که یک بانوی ورزشکار مسلمان برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آورد، شاید بیش از میلیونها دلاری باشد که میتوانیم در این وضعیت اقتصادی هزینه کنیم. نگاه ما به این موضوع مثبت است و امیدواریم گامهای موثری با حمایت شورا در این زمینه برداشته شود.
ارجائی بیان کرد: تمام پارک بیش از پنج هکتار باید فضای اختصاصی بانوان داشته باشد که امیدواریم ظرف یک تا دو سال آینده به این مهم دست یابیم که هزینه زیادی نیز برای ما خواهد داشت. اینکه چند پارک در یک کلان شهر ویژه بانوان ایجاد شود بیشتر به درد کارهای نمایشی میخورد در صورتی که کار اساسی و ریشهای توزیع عدلانه سرانه ورزشی در تمام نقاط شهر است.
وی در خصوص ورزش برای اقشار خاص مانند نابینایان، ناشنوایان، افراد دارای معلولیت، جانبازان و پیشکسوتان افزود: ورزش در اقشار خاص شاید یکی از معدود زمینههایی است که میتواند سبب درخشش این قشر در سطح ملی و بین المللی شود و باعث ایجاد حس حضور در این افراد شود که نکته حائز اهمیتی است. ما نمیتوانیم جامعه را به دو بخش تقسیم کنیم بنابراین ورزش اقشار خاص بهترین راهکار تبلور حضور آنها در عرصههای ملی و بین المللی است.
شهردار مشهد گفت: امیدواریم این نشست و حضور بزرگواران سرآغاز یک همکاری خوب بین جامعه ورزش استان خراسان رضوی مخصوصا ورزشکاران خوب مشهد با خادمان مدیریت شهری باشد. اولویت ما نگاه به ورزش به عنوان یک مقوله چند وجهی که دارای ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و امیدواریم دست به دست هم دهیم و در این زمینه گامهای موثری برداریم.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس نیز در این نشست گفت: شهردار جوان و انقلابی شورای ششم، در بدو ورود بر اساس مطالبهای که از مردم در این حوزه احساس میشد، نگاه ویژهای به ورزش و جوانان داشت. بر این اساس، با مشورت اعضای شورا، کمیسیون ویژهای را به عنوان کمیته کمیسیون ویژه ورزش و جوانان به عنوان اولین بار در بین تمامی شهرها تشکیل شد.
سیدحسین علوی مقدم ، اظهار کرد: شهردار جوان و انقلابی شورای ششم، در بدو ورود بر اساس مطالبهای که از مردم در این حوزه احساس میشد، نگاه ویژهای به ورزش و جوانان داشت. بر این اساس، با مشورت اعضای شورا، کمیسیون ویژهای را به عنوان کمیته کمیسیون ویژه ورزش و جوانان به عنوان اولین بار در بین تمامی شهرها تشکیل شد.
وی با تاکید بر اینکه نگاه شورای ششم به ورزش عمیق است و مطالعات خوبی در این زمینه انجام شده است، افزود: به دنبال این هستیم که نگاه نامتوازنی که به جوانان و ورزش بوده را تبدیل به نگاهی متوازن، نظاممند و عادلانه در فضاهای ورزشی تبدیل کنیم. به همین دلیل جلسات خوبی با نخبگان و اساتید و پیشکسوتان ورزش داشته ایم و به دنبال این هستیم که فضای ورزشی را طبق توصیه آیت الله علم الهدی با شیبی به سمت حاشیه شهر، گسترش دهیم.
علوی مقدم با بهرهگیری از سخنان رهبری گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری درباره احیای ورزش محله با محوریت مردم، معتمدین و شورای اجتماعی محلات تاکید دارند ما نیز سعی در احیای ظرفیتها و پتانسیل خوب محلات، به خصوص محلات حاشیه شهر خواهیم داشت، زیرا این ظرفیتها حتما میتواند به ورزش حرفهای ما کمک کند.
عضو شورای شهر، نگاه شورای ششم به ورزش همگانی را نیز ویژه خواند و درباره ورزش قهرمانی خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه خودم در زمینه ورزش قهرمانی، کاملا به این موضوع اشراف دارم و به دنبال آن هستیم که نگاهی نظامند و عدالت محور در شورا و ورزش حاکم شود تا در این چهار ساله شورای جوان و انقلابی و جهادی بتواند در این حوزه نگاه ویژه خود را به صورت کرامت محوری نهادینه کند.
مدیر کل ورزش و جوانان خراسان رضوی گفت: جامعه ورزشی میتواند بخشی از پازل شهر مشهد را تکمیل کند و در زمینه گردشگر ورزشی تاثیر گذار باشد همچنین این توانایی وجود دارد که رقابتهای بین المللی مهمی در این شهر برگزار شود کمااینکه برنامه ما نیز تبدیل مشهد به پایگاه برگزاری مسابقات آسیایی است که تاکنون به دلیل شرایط کرونایی محقق نشده، اما با تلاشهای دولت در تامین واکسن حتما در آینده شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
فرزاد فتاحی در این نشست اظهار کرد: بخش عظیمی از مشکل ورزش ما، کاهش اعتبارات دولتی و گرایش به سمت حمایتهای بخش خصوصی است. درخواست ما از شهرداری مشهد، حمایت از ورزش همگانی و قهرمانی است تا بدین شکل با مطالعه بیشتر و برنامه ریزی مناسبتر در عرصههای ورزشی اقدام کنیم.
وی افزود: در حوزه جوانان نیز طی دو سه سال گذشته تلاشهای زیادی انجام شده است. یکی از دغدغههای ما در این بخش عدم تخصیص حتی یک ریال اعتبارات دولتی است. اگر به هر سازمان مردم نهاد ۱۰ میلیون تومان کمک شود به اندازه پنج برابر هزینه میکنند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۳۰۰ کارگاه آموزشی در موضوع ازدواج آسان برگزار شده که جزو اقدامات خوبی است که علی رغم محدودیتهای کرونایی و مالی در دستور کار قرار گرفته است.
فتاحی خاطرنشان کرد: جامعه ورزشی میتواند بخشی از پازل شهر مشهد را تکمیل کند و در زمینه گردشگر ورزشی تاثیر گذار باشد همچنین این توانایی وجود دارد که رقابتهای بین المللی مهمی در این شهر برگزار شود؛ کمااینکه برنامه ما نیز تبدیل مشهد به پایگاه برگزاری مسابقات آسیایی است که تاکنون به دلیل شرایط کرونایی محقق نشده، اما با تلاشهای دولت در تامین واکسن حتما در آینده شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد