خیانت جنجالی مدیرعامل Astronomer در کنسرت کلدپلی | اندی بایرون مجبور به استعفا شد آمادگی اروپا برای اجرای سختگیرانه‌ترین مقررات تاریخ هوش مصنوعی چرا ایلان ماسک دوران کنونی را بیگ‌بنگ هوش مصنوعی می‌داند؟ آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان گلکسی F36 5G معرفی شد + مشخصات و قیمت جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند
سرخط خبرها

هشدار دولت لیتوانی درباره توانایی شیائومی برای سانسور محتوای گوشی‌هایش

  • کد خبر: ۸۱۶۶۸
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
هشدار دولت لیتوانی درباره توانایی شیائومی برای سانسور محتوای گوشی‌هایش
دولت لیتوانی در گزارشی مدعی شده است که شیائومی می‌تواند قابلیت سانسور محتوا را از راه دور برای تمام گوشی‌هایش فعال کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ژوئن امسال، شیائومی موفق شد در فروش گوشی هوشمند سامسونگ را پشت‌سر بگذارد و رتبه اول جهان را به‌دست آورد.

با‌این‌حال، گزارشی دولتی به‌تازگی ادعاهای جدی و نسبتا نگران‌کننده‌ای درباره گوشی‌های این شرکت چینی مطرح کرده است.

وب‌سایت Android Authority به گزارشی از نهاد امنیت سایبری دولت لیتوانی اشاره کرده است که ادعا می‌کند برخی از گوشی‌های چینی از قابلیت تشخیص و سانسور محتوای خاص برخوردار ند که می‌تواند از راه دور فعال شود. این نهاد امنیت سایبری به‌طور خاص گوشی‌های می ۱۰ تی و هووایی پی ۴۰ و وان پلاس ۸ تی را بررسی کرده است.

گزارش مذکور ادعا می‌کند که چندین برنامه از پیش‌ نصب‌ شده در می ۱۰ تی (ازجمله مرورگر) گه‌گاه فهرست کلمات مسدود‌ شده‌ای از شیائومی دریافت می‌کنند.

این فهرست که طبق گزارش رویترز شامل ۴۴۹ کلمه است، به موضوعاتی درباره استقلال تایوان، آزادسازی تبت و... مربوط است. به‌نظر می‌رسد دستگاه بعد از دریافت این فهرست می‌تواند محتوای مربوط به کلمات ممنوعه را سانسور کند و جلوِ دسترسی کاربر را به آن‌ها بگیرد.

با‌این‌حال، در این گزارش آمده است قابلیت فیلترینگ محتوا در گوشی‌های شیائومی که در لیتوانی و اتحادیه اروپا فروخته می‌شوند، غیرفعال شده است؛ اما این ادعا مطرح است که شیائومی می‌تواند این قابلیت را از راه دور فعال کند.

نکته جالب موجود در گزارش یادشده این است که فهرست کلمات مسدود‌شده «MiAdBlocklist» (فهرست ادبلاک می) نام‌گذاری شده است.

همچنین، گزارش دولت لیتوانی ادعا می‌کند که این قابلیت برای اپلیکیشن‌هایی مانند کلینر و نصب‌کننده بسته و ابزار‌های امنیتی نیز اعمال شده است.

این گزارش از میزان داده‌های جمع‌آوری‌شده مرورگر Mi و ارسال پیام کوتاه رمزنگاری‌شده از دستگاه کاربر هنگام ثبت‌نام در سرویس ابری شیائومی ابراز نارضایتی کرده است. نهاد امنیت سایبری لیتوانی درباره ارسال پیام کوتاه رمزنگاری‌شده می‌گوید که این امر باعث افشای داده‌های شخصی کاربر می‌شود؛ چراکه راهی برای اطلاع دقیق از محتویات پیام وجود ندارد.

گزارش مذکور با بررسی گوشی هووایی پی ۴۰، به مشکلی امنیتی در آن پی برد. گویا اپلیکیشن گالری هواوی در نبود اپلیکیشن مدنظر، کاربران را به استور‌های دیگری هدایت می‌کند که حاوی اپلیکیشن‌های مخرب هستند. البته هواوی درخصوص استفاده از این استور‌های متفرقه چاره دیگری ندارد؛ چرا‌که به‌دلیل تحریم‌های آمریکا از استفاده از گوگل‌پلی و سایر خدمات گوگل منع شده است. باوجوداین، انتظار می‌رود این شرکت یا درباره حذف این اپلیکیشن‌های مخرب تلاش‌هایش را بیشتر کند یا این استور‌ها را کاملا کنار بگذارد.

طبق گزارش یادشده، نهاد امنیت سایبری دولت لیتوانی در بررسی گوشی وان پلاس ۸ تی مشکل امنیتی پیدا نکرد. با‌این‌حال، لیتوانی همچنان به مردم خود توصیه می‌کند گوشی‌های چینی نخرند و اگر گوشی چینی دارند، آن را در اولین فرصت دور بیندازند. شیائومی هنوز درباره این ادعا‌ها واکنشی نشان نداده است؛ ولی این نکته را نیز باید در نظر گرفت که گزارش ذکرشده در حالی منتشر شده که تنش بین چین و لیتوانی بر سر مسائل سیاسی در هفته‌های اخیر شده گرفته است.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->