«داستان یک شوالیه» هیث لجر روی صحنه تئاتر می‌رود اختتامیه دومین کنگره استانی بانوان تاثیرگذار در مشهد برگزار شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) | فعالیت ۸ هزار زن تاثیرگذار در خراسان رضوی عکس‌های دیده‌نشده از سعید راد پیکر «سعید راد» راهی خانه ابدی شد + عکس و فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ آغاز ویژه برنامه «المپیک ۲۰۲۴ پاریس» با اجرای پیمان اسدیان + جزئیات اکران «ساعت ۶ صبح» مهران مدیری از امروز (۳ مرداد ۱۴۰۳) زنانِ یک فیلم زنانه | مروری بر شخصیت‌های زن در سریال «در انتهای شب» مستند «دوئل» روایتی از مسیر پر پیچ و خم علیرضا حیدری + زمان پخش همه چیز درباره حواشی و فعالیت‌های عجیب «بنیامین بهادری» حضور ۴۰ بازیگر خارجی در فصل دوم «سلمان فارسی» اکران مجدد «آمِلی پولن» برای گردشگران المپیک «پیانو» در راه ایتالیا مدرسه‌ای به وسعت ایران با «میم مثل معلم» از شبکه دو سیما اقتصاد بی‌رنگ هنر | جای خالی حراج‌های هنری در گالری‌های مشهد نقد قطعه «جوکر» با امیر عظیمی و حمید صفت + زمان پخش تئاتر «شابلون» از امروز به روی صحنه می‌رود (۲ مرداد ۱۴۰۳) صحبت‌های وزیر ارشاد درباره معیار‌های تلویزیون، سینما و شبکه نمایش‌خانگی جدایی «قنبر از صنم» هم به داد گیشه نرسید | نگاهی به فروش سینما‌های استان در اولین ماه تابستان
سرخط خبرها

درباره کتاب «پس از بیست سال» و تحسین رهبری از آن

  • کد خبر: ۸۱۹۱۷
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۱
درباره کتاب «پس از بیست سال» و تحسین رهبری از آن
«رمان عاشقانه جذاب تاریخی قوی» تعبیری بود که رهبر انقلاب پس از مطالعه «پس از بیست سال»، برای این اثر جاودانه به کار بردند. قصه‌ای از دل تاریخ که سعی دارد فضای حاکم بر جامعه مسلمین در بیست سال منتهی به شهادت امام‌حسین (ع) را به گونه‌ای شرح دهد که پاسخی باشد برای یک زخم کهنه؛ «به‌راستی چرا حسین را کشتند؟.»

صالح مدرس‌زاده‌ | شهرآرانیوز - «رمان عاشقانه جذاب تاریخی قوی» تعبیری بود که رهبر انقلاب پس از مطالعه «پس از بیست سال»، برای این اثر جاودانه به کار بردند. قصه‌ای از دل تاریخ که سعی دارد فضای حاکم بر جامعه مسلمین در بیست سال منتهی به شهادت امام‌حسین (ع) را به گونه‌ای شرح دهد که پاسخی باشد برای یک زخم کهنه؛ «به‌راستی چرا حسین را کشتند؟.»

به عقیده من، وجه تمایز این کتاب از سایر رمان‌های تاریخی، همان عاملی است که «مختارنامه» را یک سر و گردن از بقیه مجموعه‌های تلویزیونی بلندتر کرده است. «هنر روایتگری»، آن عنصری است که خوانندگان «پس از بیست سال» را مجاب می‌کند ۷۵۰ صفحه را مشتاقانه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن مطالعه کنند.

برخلاف بسیاری از رمان‌ها، هنر نویسنده در اضافه‌کردن یک عشق سوزان به قصه، برای جذب مخاطب نیست؛ بلکه هنر اصلی سلمان کدیور، تصویرسازی جزئیات رذایل و نیرنگ‌های معاویه و بنی‌امیه در حساس‌ترین روز‌های تاریخ، از زبان کسی است که در سپاه معاویه شمشیر می‌زند!

حالا چشمانت را ببند و جذابیت چنین روایتی را تصور کن. «صفین» و حوادث و اتفاقات مهمش در این قرائت چگونه فهم خواهد شد؟ عمار و مالک اشتر چگونه در ذهنت باز تعریف می‌شوند؟ در یک کلام، آنچه نسبت‌به این بیست سال مهم تاریخ اسلام (صفین تا کربلا) می‌دانستی، قطعا رنگ‌وبوی دیگری خواهد گرفت.

مهم‌ترین نقد به کتاب حاضر، نام نویسنده است! سایه مواضع سیاسی سلمان کدیور که از چهره‌های عدالت‌خواه و رک‌گوی سپهر سیاست ایران است، روی کتاب ارزشمندش خیلی سنگینی می‌کند؛ اتفاق ناخوشایندی که درباره آثار بسیاری از نویسندگان چیره‌دست دیگر هم رخ داده و یک حساسیت - به تمامی- ساختگی و بی‌ریشه است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->