اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد شهادت نیرو‌های ایرانی در یمن تکذیب شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادامه نگرانی پاکستان از دسترسی تروریست‌ها به سلاح‌های رها شده آمریکا در افغانستان فاجعه ۱۹ هزار کودک شهید در غزه | حماس: سازمان ملل رژیم صهیونیستی را در لیست سیاه قاتلان کودکان قرار دهد ونزوئلا اولین کشور جهان در شکست تعرفه ۱۵ درصدی ترامپ | ادعای جسورانه مادورو در جنگ تجاری با آمریکا شوک تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد آمریکا | ۵۴ درصد شهروندان نگران افزایش قیمت‌ها و تورم واکنش سخنگوی دولت به برکناری شهرام دبیری از سوی رئیس جمهور هشدار رئیس‌جمهور لبنان به آمریکا: رژیم صهیونیستی باید نقض آتش‌بس را متوقف کند | زمزمه پاسخ نظامی حزب‌الله سفر محرمانه مشاور امنیت ملی تایوان به آمریکا در سایه تهدیدات نظامی چین شوک در میدان سوریه؛ حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های ترکیه و زمزمه جنگ با آنکارا | تحلیل تنش تل‌آویو-ترکیه واکنش ترامپ به سقوط وال‌استریت: فرار به زمین گلف در بحبوحه جنگ تجاری! افشاگری رئیس برکنارشده شاباک درباره اختلاف با نتانیاهو: درخواست حکم امنیتی برای تعویق دادگاه برنامه هسته‌ای ایران و جنگ غزه؛ محور سفر نتانیاهو به آمریکا انهدام خودروی بمب‌گذاری‌شده داعش در غرب الانبار عراق اظهارات تلافی‌جویانه نخست‌وزیر کانادا: آماده‌ایم جای آمریکا را در رهبری اقتصاد جهان بگیریم رسانه روسی نوشت: آمریکا و ایران، مسائل را بدون رژیم صهیونیستی حل می‌کنند شهادت نزدیک به ۱۳۰۰ نفر در کمتر از ۲۰ روز در غزه رئیس جمهور، شهرام دبیری، مسافر قطب جنوب را از دولت اخراج کرد عربستان حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرد ۲ حمله هواپیماهای متجاوز آمریکایی به استان صعده یمن دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی
سرخط خبرها

فرجام مبهم برجام در کشاکش تنش ایران و آژانس

  • کد خبر: ۸۲۳۳۶
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲
فرجام مبهم برجام در کشاکش تنش ایران و آژانس
در روزهای گذشته «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش جدیدی درباره نظارت بازرسان این آژانس بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران منتشر کرد در این گزارش واکنش‌های داخلی و خارجی به تازه‌ترین گزارش آژانس بررسی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سخنگوی آژانس پس از انتشار این گزارش اعلام کرد که جمهوری اسلامی «مانع از نظارت بازرسان آژانس بر مجتمعی شده که در آن، قطعات مورد نیاز برای سانتریفیوژ‌های پیشرفته تولید می‌شوند.»، اما در نخستین واکنش به این ادعاها، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، روز دوشنبه، به آژانس هشدار داد که با «گزارش‌های هدف دار مغرضانه، روند سازنده ایجادشده را تخریب نکند.»

آژانس باید از یوغ سلطه گران خارج شود

در ادامه واکنش‌ها در ایران به گزارش خلاف واقع اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، ابراهیم عزیزی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به «برنا» گفت: اروپایی‌ها و آژانس، رفتار‌های دوگانه‌ای در پیش گرفته اند و این موضوع را بار‌ها متذکر شده ایم.

می‌بایست با اروپایی‌ها و آژانس بین المللی انرژی اتمی با یک زبان قاطع سخن گفت؛ البته پس از حضور آقای گروسی در ایران این تصور وجود داشت که ایشان متناسب با رأفت جمهوری اسلامی مواضع خود را اصلاح کند، اما متأسفانه در ادامه گزارش‌های مغرضانه، شاهد گزارش خلاف واقع او بودیم. ما گزارش گروسی را یک گزارش سیاسی و یک طرفه و فرصت طلبانه تلقی می‌کنیم و انتظار داریم سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت امور خارجه، موضع جدی در برابر این بیانیه اتخاذ کنند.

همچنین هادی بیگی نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفتگو با «فارس» با اشاره به بدعهدی آژانس بین المللی اتمی در قبال ایران بعد از مذاکرات طولانی، گفت: از روز اول عهدی بین آژانس بین المللی اتمی با جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است، مبنی بر اینکه اگر آمریکا به برجام بازگشت و تعهداتش را عملیاتی کرد، آژانس می‌تواند فیلم‌هایی را که توسط دوربین‌های نظارتی آن‌ها در مراکز هسته‌ای کشورمان ضبط شده است، ببرد و آن را ملاحظه کند. اما اگر آمریکا به برجام بازنگشت، ایران چنین تعهدی را مبنی بر اینکه حافظه دوربین‌های نظارتی را به آژانس بدهد، اجرا نمی‌کند.

پارادوکس غربی‌ها

آمریکا در واکنش به گزارش دسترسی نداشتن بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به مجتمع تسا در کرج تهدید کرده است که ایران یا اجازه دسترسی به این تأسیسات تکنولوژی سانتریفوژ را بدهد یا منتظر اقدام متقابل و اقدامات «تلافی جویانه دیپلماتیک» در شورای حکام آژانس باشد. در همین راستا، برخی منابع خبری خبر داده اند که موضوع همکاری نکردن ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی طبق ادعای این نهاد بین المللی، درخصوص تعویض کارت حافظه دوربین‌های تأسیسات کرج، در جلسه آتی شورای حکام مطرح خواهد شد.

خبرگزاری «رویترز» نیز در گزارشی به نقل از مقامات اروپایی و آمریکایی، مدعی شد که آمریکا اخیرا مذاکراتی را با چین، به منظور کاهش خرید نفت خام از ایران آغاز کرده است؛ زیرا این باور وجود دارد که خرید نفت ایران توسط شرکت‌های چینی، با وجود تحریم‌های آمریکا، به اقتصاد ایران کمک کرده است؛ تحریم‌هایی که طراحی شده اند تا جلو این فروش‌ها را بگیرند و بر ایران اعمال فشار کنند تا برنامه هسته‌ای اش را متوقف کند.

جوی هود، معاون وزیر خارجه آمریکا، در آخرین اظهار نظر درباره برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد که اکنون باید نگرانی‌ها درباره اقدامات ایران برطرف شود و اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد، شرایط خطرناک‌تر و نگران کننده‌تر می‌شود.

هم زمان با تلاش‌های ضدایرانیِ آمریکا، اتحادیه اروپا نیز دوشنبه، پنج مهر، خواستار «دسترسی فوری» بازرسان این نهاد به مجتمع تسای کرج شد. در این راستا، استفان کلمنت، سفیر و رئیس نمایندگی‌های اتحادیه اروپا در وین، در توئیتی از ایران خواست تا به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی برای دسترسی به مجتمع تسای کرج «اجازه فوری» دهد. یک مقام ریاست جمهوری فرانسه نیز در گفتگو با «رویترز» در خصوص برجام، از ایران خواست برای جلوگیری از تشدید تنش دیپلماتیک که می‌تواند روند مذاکرات را به مخاطره بیندازد، به گفتگو‌های برجامی وین بازگردد.

دولت به دنبال لغو کامل تحریم هاست

محسن پاک آیین، دیپلمات پیشین کشورمان، در گفتگو با «باشگاه خبرنگاران جوان»، درباره موضع کشور‌های غربی درقبال بازگشت سریع جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات هسته‌ای و تناقض‌های گفتاری و رفتاری آن‌ها در این روند گفت: هدف آمریکا و غرب از همان ابتدا این بود که هم تحریم‌های ظالمانه را بر ایران تحمیل کنند و هم به نحوی از ایران بخواهند که تعهدات خود را برای محدودیت‌های هسته‌ای اجرا کند.

این سیاست هنوز هم در دستور کار آمریکایی‌ها و غرب قرار دارد. وی افزود:، اما ایران با رویکرد جدیدی که دارد، مسئله مذاکرات هسته‌ای را در اولویت قرار نداده و تنها به دنبال مذاکره برای به نتیجه رسیدن و لغو کامل تحریم هاست و ادامه مذاکرات فرسایشی بدون نتیجه را در جهت منافع ملت ایران تلقی نمی‌کند.

جواد آرین منش، فعال سیاسی نیز در گفتگو با «مثلث آنلاین»، گفت که اگرچه عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگ‌های سبب تقویت موضع ایران در مذاکرات احیای برجام می‌شود، معتقد است که نباید تلاش برای لغو تحریم‌ها را از نظر دور داشت. او در این باره گفت: ایران از برجام بی نیاز نشده است؛ زیرا همان کشور‌های قدرتمند حاضر در آسیا هم نگران تحریم‌های آمریکا هستند. حتی دیدیم کشور دوست و همسایه مانند عراق هم در پی تحریم‌های آمریکا، پول‌های ایران را بلوکه کرد. چنین شرایطی نشان می‌دهد کشور‌های مختلف و حتی کشور‌های عضو در پیمان شانگهای، مبادلات اقتصادی شان زیر سایه سنگین آمریکاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->