امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ کارشناسان حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رونق چرخ دندههای اقتصاد و بهبود معیشت خانوادهها را یکی از مؤلفههای تأثیرگذار در کاهش معضلات اجتماعی میدانند. در وضعیت کنونی و با شیوع همه گیری کرونا کسب وکارهای خرد یا خانگی در توسعه اقتصادی شهر اهمیت پیدا کرده اند. در این راستا مدیریت شهری با برگزاری رویداد «نشانی» با تمرکز بر کسب وکارهای خانگی در حاشیه شهر سعی در حمایت همه جانبه و تخصصی از فعالان حوزه کسب وکار دارد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد در این رویداد که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد، معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار، معاون اقتصادی شهردار و فعالان عرصه کسب وکار خانگی در محل کارخانه نوآوری برگزار شد، گفت: شورای ششم با شعار جدیدی با عنوان «مشهدالرضا (ع)؛ جهان شهر برکت و کرامت» دوره جدید مدیریتی را در شهر امام مهربانیها آغاز کرده است و انتخاب این شعار نگاهی به حوزه اقتصادی و کسب وکار نیز دارد.
مجید طهوریان عسکری در این رویداد با اشاره به اینکه چرخش مالی حوزه سوغات زائر در مشهد سالانه بیش از ۲ هزارمیلیارد تومان است، افزود: فعالان حوزه کسب وکار باید با استفاده از سازوکارهای نوین در این حوزه بتوانند سهمی برای کارآفرینی خود و دیگران ایجاد کنند.
وی بیان کرد: یکی مأموریتهای مهم مجموعه مدیریت شهری این است که بتواند تجلی بخش عملی شعار برکت و کرامت باشد که بخشی از آن در حوزه کسب وکارهای خانگی است. مدیریت شهری آماده است تا با همه توان کمک کند تا اقتصاد این شهر شکوفاتر شود.
عضو شورای شهر با اشاره به اینکه رویداد توسعه کسب وکارهای خانگی در کارخانه نوآوری و یکی از بهترین مکانها برای رشد و بالندگی و ایجاد ارتباط با بهترین شرکتهای تولیدکننده و آموزش دهنده برگزار میشود، افزود: این رویداد میتواند وضعیت خوبی در حوزه توانمندسازی کسب وکارها فراهم کند و پس از این رویداد باید پای فعالان حوزه کسب وکار مستمر به این مکان باز شود.
طهوریان عسکری بیان کرد: اگر شما به عنوان صاحبان کسب وکار قرار است در همین بسته دوهزارمیلیاردتومانی صنعت سوغات زائر، حوزه فرهنگی و مشاغل خانگی ایفای نقش کنید، باید با دیگران متفاوت باشید. مسیر متفاوت بودن از کارخانه نوآوری میگذرد.
وی تصریح کرد: کارخانه نوآوری میتواند به شما برای ایجاد ارزش افزوده در تولیداتتان و بسترسازیهای گوناگون در مراحل تولید و عرضه کالا کمک کند و همچنین امکان حرکت به سمت موفقیت در حوزه کسب وکار را فراهم کند.
رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس شورای شهر، لازمه جهانی شدن کسب وکار را توجه به ظرفیتهای فراموش شده دانست و افزود: دریچههای بازار اقتصاد دنیا فقط به کوچه و محله شما ختم نمیشود و فعالان حوزه کسب وکار میتوانند اقدام جهانی داشته باشند. حضور بارگاه امام رضا (ع)، آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی و شهدای ما در جبهه مقاومت میتوانند به جهانی شدن کسب وکارهای فعالان اقتصادی در شهر کمک کنند.
طهوریان عسکری اظهار کرد: یک ظرفیت بسیار ساده و راحت که به آن فکر نشده است، بازار جبهه مقاومت از مشهد تا دمشق است. تعداد زیادی شهید در سوریه و در جبهه مقاومت داده ایم، اما سهم ما از بازار در این کشور ۱۲ درصد است، درحالی که سهم ترکیه ۱۶ درصد است. وی ادامه داد: بازار دیگری که باید به آن توجه داشته باشیم، بازار کشور روسیه است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر نیز در این رویداد با بیان اینکه حال این روزهای شهر مشهد خوب نیست، گفت: نمیتوان شهری را که در آن سالانه ۷۰۰ هزار نزاع خیابانی رخ میدهد، نزدیک به ۶۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل دارد، آمار طلاق در آن حدود ۴۰ درصد است و شهری که میانگین عمر زندگی متأهلی کمتر از ۱۰ سال است، شهر دوستدار کودک و مهربانی دانست.
حجت الاسلام حسن منصوریان با تأکید بر اینکه راهکار نجات بخش این شهر تقویت بنیاد خانواده و صیانت از آن است، افزود: پیوند افراد جامعه با خانواده یک اصل است و این موضوع باعث کاهش نزاع ها، طلاق، کودک آزاری و دیگر ناهنجاریهای جامعه میشود.
وی اصل اولیه حفاظت و نگهداری خانواده را موضوعهای معیشتی و اقتصاد خانواده دانست و بیان کرد: اکنون علت و مشکل اصلی بسیاری از طلاقها که منجر به ناسازگاریها میشود، مسائل اقتصادی است.
عضو شورای شهر مشهد گفت: اقدامی که فعالان حوزه کسب وکار خانگی انجام میدهند، از این منظر که موجب حفاظت و افزایش پیوند خانواده میشود، مقدس است. اگر بتوانیم رونق اقتصادی را در خانواده ایجاد کنیم، نه فقط فرزندان را نجات میدهیم، بلکه باعث تولد کودک دیگری خواهیم شد.
منصوریان خطاب به فعالان حوزه کسب وکار اظهار کرد: نیتی که شما فعالان این حوزه دارید، مقدس است و باید با این نیت زندگی و کار کنید و این موضوع را فراموش نکنید که حال شهر امام رضا (ع) خوب نیست و اکسیر نجات بخش آن در دستان شما فعالان حوزه اقتصادی است.
رئیس کمیسیون ویژه سامان دهی حاشیه شهر شورای اسلامی مشهدمقدس نیز در حاشیه این رویداد گفت: این رویداد بر بسیج امکانات بالقوه، منابع و همه عوامل گوناگون برای بهبود وضعیت زندگی جوامع فقیر نیز تأکید دارد.
سیدابراهیم علیزاده با بیان اینکه آن گونه که باید از ظرفیتهای مشاغل خانگی برای تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده نشده است، افزود: یکی از ظرفیتهایی که در مناطق شهری وجود دارد و میتواند بهبود وضعیت اقتصادی ساکنان این مناطق را به دنبال داشته باشد، وجود کسب وکارهای خانگی و مشاغل کوچکی است که این افراد داخل منازل انجام میدهند.
علیزاده بیان کرد: از مسائل اصلی مشاغل خانگی، اتصال و حضور در بازار است که باید فرصت حضور قابلیتهای خود را داشته باشند. در این راستا ابتدا باید مسیر شغلی و فعالیت خود را مشخص کنند و آینده روشنی را برای کسب وکار خود در نظر داشته باشند. حضور در این رویداد میتواند در این امر مؤثر باشد.
معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: کارخانه نوآوری با نگاه حمایت از استارت آپها راه اندازی شده است تا رشد و گسترش کسب وکار را شاهد باشیم.
آیدا مهربان با بیان اینکه به دنبال حل مسائل و مشکلات شهر با نوآوری و خلاقیت هستیم، افزود: در این رویداد تلاش داریم تا به شکل ویژه بر کسب وکارهای حاشیه شهر تمرکز کنیم و با استفاده از دانش «مسیر کسب وکار» بتوانیم در رشد و حمایت مدون از کسب وکارهای خانگی حاشیه شهر نتیجه بخش باشیم.
وی بیان کرد: یکی از موضوعهایی که به عنوان دغدغه و معضل در شهرمان وجود دارد، مسئله حاشیه شهر است و از سویی دیگر موضوع عمده در حوزه کسب وکار، بحث کسب وکارهای خانگی است که در همه دنیا شناخته شده است و به عنوان یکی از بنگاههای اقتصادی زودبازده مطرح است.
وی با بیان اینکه رویداد «نشانی» با هدف ترسیم مسیر فعالیتهای لازم برای رشد یک کسب وکار خانگی و مستقل شکل گرفته است، گفت: در رویداد «نشانی» به دنبال این هستیم که از کسب وکارهای خانگی حمایت کنیم و همچنین مسیر کسب وکار را برای این افراد با استفاده از استادان دانشگاه و منتورهای مجموعه سهل و هموار کنیم.
مهربان افزود: میخواهیم فضای آموزشی برای شرکت کنندگان فعال شود، به نحوی که مدل کسب وکاری را تدوین کنیم تا کسب وکارهای خرد رونق بگیرند و بتوانند برای ارائه محصول خود موفقتر از قبل عمل کنند.