خانی: توصیه‌های FATF از سال‌ها پیش در ایران به اجرا درآمده است میزان عیدی کارمندان دولت تعیین شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: ایران و پاکستان به لحاظ اقتصادی مکمل یکدیگر هستند + ویدئو مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی اعلام کرد: بخشودگی جرائم مالیاتی به مناسبت دهه فجر ۱۴۰۳ افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین در ایران قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و دام سبک و سنگین (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ۱۳ تفاوت کفش ونس اصل و فیک که باید بشناسید! امکان تمدید و اصلاح پروانه‌های کسب از درگاه ملی مجوز‌ها انعقاد ۴ تفاهم‌نامه در سفر استاندار خراسان رضوی به پاکستان سبزپوشی بورس پس از ۴ روز متوالی منفی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) افت اندک قیمت طلا و سکه در مشهد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو اعلام شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) علت افزایش قیمت سیب زمینی چه بود؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | رشد ۲۰ میلیونی هایما S۵ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | ورود دوباره دلار به کانال ۸۴ هزار تومان قطع انشعاب غیرمجاز هزار باغ‌ویلای مشهد فقط در سال ۱۴۰۳ | آخرین سد تأمین آب شهرستان مشهد در آستانه خروج از مدار است افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | آریسان ۱۱ میلیون تومان ارزان‌تر شد راهکارهای کاهش وابستگی به دلار در گفت‌وگو با کارشناسان | توسعه تجارت با رهایی از یکه‌تازی دلار یک خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت ارسال و ثبت سفارش خرید سهام بعد از ساعت بازار ممنوع شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تذکر بانک مرکزی به بانک‌هایی که ضوابط وام ازدواج، فرزندآوری و مسکن را رعایت نمی‌کنند رشد قرارداد‌های سفیدامضا و زیرپله‌ای کارگران باوجود کمبود نیروی کار نمایشگاه بهاره از ۱۱ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ در مشهد برگزار می‌شود + جزئیات تخفیفات قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | پرتقال گران شد هجوم خریداران مسکن به شهر‌های شمالی + جدول قیمت یارانه نقدی خانوار‌ها در چه صورتی حذف می‌شود؟
سرخط خبرها

سیگنال‌های مهم بانک مرکزی برای بورس

  • کد خبر: ۸۵۷۵۴
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۵
سیگنال‌های مهم بانک مرکزی برای بورس
هفته گذشته بازار سهام با روند منفی شاخص کل همراه بود و تنها دو روز معاملاتی تحرکات شاخص کل بورس مثبت شد. در این شرایط چه اخبار مهم و مرتبط با سیستم بانکی برای بازار سهام منتشر شده است؟

به گزارش شهرآرانیوز، هرچند رئیس کل بانک مرکزی از حمایت دولت و مثبت شدن رشد اقتصادی سخن می‌گوید اما افزایش نرخ سود بین بانکی و احتمال کاهش قیمت دلار اخباری نیستند که به برگشت روند شاخص کمک کنند.

رئیس کل بانک مرکزی در آخرین سخنان خود گفته: «برنامه‌ای برای افزایش نرخ سود اوراق دولتی نداریم. کلا ۴۳ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی در بازار بین بانکی فروخته شده است و افزایش نرخ در گذشته دو دهم درصد بوده است.»

اما این تنها اظهارات صالح‌آبادی در حمایت از بورس نیست. او گفته تعامل بانک مرکزی و بازار سرمایه ادامه می‌یابد تا تعادل بازار سرمایه حفظ شود و پرداخت وام به کارگزاری‌ها ادامه دارد البته مشروط به اینکه به تولید آسیب نزند.

صالح آبادی برنامه دیگری هم برای حمایت از بورس عنوان کرده و گفته سیاست دیگر حمایت از بورس، شرکت تامین سرمایه برای بانک‌هاست و بانک می توانند از این مسیر به بازار سرمایه کمک کنند.

علاوه بر این، علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی در جلسه‌ای اخیر با مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول گفته است: ایران نیز همانند بسیاری از کشورها، آسیب سختی از همه گیری ویروس کرونا دیده است، اما اکنون در مسیری مستحکم برای بهبود اقتصادی قرار دارد. آخرین آمارهای منتشره حاکی از رشد ۶٫۲ درصدی تولید ناخالص داخلی ایران در فصل دوم سال ۲۰۲۱ است که دستاورد قابل توجهی با وجود محدودیت شدید ایران در دسترسی به منابع خارجی خود و در نتیجه عدم امکان خرید واکسن از خارج به دلیل تحریم‌‌‌های آمریکا است.

با وجود این دو سیگنال مهم برای بازار سهام اما از سوی دیگر رفتار اخیر بانک‌ها برای بازار سهام به نظر خطرناک می‌رسد.

جدول تغیرات نرخ سود بین بانکی نشان می‌دهد که نرخ سود در این بازار از ۱۹.۱ درصد در اوایل مهرماه سالجاری به ۱۹.۸۶ درصد در اواخر این ماه رسیده است.

از نگاه برخی کارشناسان افزایش نرخ سود بین بانکی در دوره سقوط شاخص طی سال گذشته نقش مهمی داشته و این بار نیز با افزایش آن بورس این خطر را احساس کرده است.

علاوه بر این، احتمال ارزانی دلار نیز احتمالا به معنای حفظ روند فعلی بازار سهام و چه بسا بدتر شدن وضعیت آن باشد.

رئیس کل بانک مرکزی در گفتگوی تلویزیونی اخیر خود گفته است: وصولی‌های ارزی دولت در هفت ماهه امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته سه برابر شده است. در سامانه نیما عمده ارزی که استفاده شده برای واردات مواد اولیه واسطه ای و سرمایه بوده است که نشان می‌دهد وضعیت خوبی در هفت ماهه گذشته داشته‌ایم. پیش‌بینی من برای ماه‌های آینده، آرامش بازار ارز است.

آیا این اخبار بانک مرکزی ممکن است وضعیت بورس را بدتر کند یا اینکه امکان دارد واقعا سیستم بانکی برای حمایت از بورس اقدامات جدیدی را انجام دهد؟

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->