سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ وقتی سال ۱۳۹۶ دونالدترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، از معاهده پاریس که از معدود تلاشهای جامعه بین الملل در چند دهه اخیر برای حفظ زمین بود، خارج شد، به ما ثابت شد که در دنیای امروز برای به اصطلاح قدرتهای جهان، هیچ چیز مهمتر از حفظ منافع اقتصادی و افزایش نفوذشان در کشورهای فقیر نیست.
احتمالا شما هم شنیده اید اخبار مربوط به آسیبهایی که تغییرات اقلیمی در سالهای اخیر برای بشر به ارمغان آورده است، اینکه گرم شدن زمین باعث آب شدن یخهای قطب شمال شده، یخ شدن آبها باعث بالا آمدن سطح آب دریا شده، برداشت بی رویه آب از سفرههای زیرزمینی باعث تغییر در پوششهای گیاهی زیست بومهای مختلف شده و فرونشست زمین را برای دشتهای مختلف در جغرافیاهای گوناگون به ارمغان آورده است.
این پایان ماجرا نیست، به گفته کارشناسان و مؤسسات پژوهشی که در حوزه محیط زیست فعال هستند، زمین هر روز گرمتر میشود، اتفاقی که به نفع هیچ کس نیست. در مقابلِ افرادی مثل ترامپ، انسانهایی مثل «نیک برانت»، عکاس انگلیسی، برای حفظ محیط زیست تلاش میکنند. شرایط خاص زندگی حیوانات مختلف در آفریقا باعث شده است که او از سال ۲۰۰۱ برای نشان دادن آثار مخرب انسان بر محیط زیست به آفریقا سفر کند و در نقاط مختلف قاره سیاه از تأثیر تجاوز انسانها به قلمرو زندگی حیوانات، عکاسی کند.
او در طول این سالها توانسته است که عکسهای جالب توجهی از حیوانات و محیطهای وحشی این قاره تولید کند. در واقع عکسهای این هنرمند هشداری برای مردم جهان است و به آنها یادآوری میکند که باید رفتار بهتری با محیط زیست داشته باشند. «گاردین» در مطلبی که به تازگی منتشر کرده به تأثیر اختلالات در وضعیت آب وهوایی بر حیات وحش دریایی پرداخته است، موضوعی که در ظاهر این روزها وارد مرحله جدیدی شده است.
عکسهای «نیک برانت» را اینجا ببینید:
این رسانه با انتشار تصاویری از یک شیر دریایی ماده با نام «فریا» که بر عرشه یک زیردریایی هلندی خوابیده است به برگزاری هم زمان اجلاس آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو که با حضور رهبران بیش از ۱۲۰ کشور جهان برگزار شد، اشاره کرده است، اجلاسی که هدف آن بررسی گرمایش زمین است.
برای تماشای عکسها در سایز بزرگتر بر روی آن کلیک کنید:
رفتار بشر در سالهای اخیر باعث شده که این گونه دریایی درحالی که محل زندگی او در نواحی قطب شمال است در هلند دیده شود. کارشناسان میگویند که «فریا» از منطقه امن قطب شمال، برای رسیدن به سواحل دانمارک و آلمان، به سمت جنوب شنا کرده است، اتفاقی که زنگ خطر مهاجرت ناخواسته او و دیگر ساکنان حیات وحش دریایی را به صدا درآورده است.