جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید
سرخط خبرها

اثرات نوشیدن قهوه هنگام ابتلا به بیماری

  • کد خبر: ۸۶۸۱۳
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
اثرات نوشیدن قهوه هنگام ابتلا به بیماری
شاید اصلی‌ترین و مهمترین موردی که باید آن را در مورد نوشیدن قهوه بیان کنیم افزایش سیستم بدنی در برابر بیماری ها، مخصوصا بیماری‌های ویروسی می‌باشد که سرماخوردگی و آنفولانزا شایع‌ترین این موارد می‌باشد، اما در مواردی هم شاهد تاثیرات منفی مصرف قهوه در زمان بیماری هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، زمانی که شما مریض هستید، طبیعی است که بخواهید غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی را که بدان عادت دارید، استفاده کنید.

برای بسیاری از افراد، این عادت‌ها شامل نوشیدن قهوه نیز می‌شود. در خصوص افراد سالم باید گفت مصرف قهوه در حد متعادل عوارض اندکی دارد. حتی باید به این نکته اشاره کرد که به دلیل آنکه قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است، دارای خواص مختلفی برای سلامتی است.

علاوه بر این، کافئین می‌تواند دارای خواص چربی سوزی نیز باشد. با این حال ممکن است شما هم برایتان این پرسش همچنان باقی باشد که آیا زمانی که مریض هستید، می‌توانید قهوه بنوشید؟ نوشیدن قهوه بسته به نوع بیماری که دارید، می‌تواند مزایا و یا معایبی را داشته باشد؛ همچنانکه می‌تواند در برخی موارد سبب تداخل دارویی شود.

در این گزارش می‌خواهیم به این مسأله بپردازیم که آیا می‌توان در زمان بیماری، قهوه نوشید یا خیر؟

احساس انرژی بیشتر

قهوه صبحگاهی برای بسیاری از افراد که به دنبال آن هستند تا با مصرف کافئین در صبحگاه برای کار، هوشیاری بیشتری داشته باشند، امری غیر قابل چشم پوشی است؛ در واقع، قهوه بدون کافئین نیز می‌تواند به مانند دارونما، اثر محرکی اندکی داشته باشد.

برای بسیاری افراد که علاقه‌مند به قهوه هستند، این مسأله یکی از مزایای مهم قهوه به شمار می‌رود. به طور مثال زمانی که احساس تنبلی یا کوفتگی بدن دارید، نوشیدن قهوه می‌تواند به شما کمک کند تا به سر کار بروید؛ همچنین اگر شما با یک سرماخوردگی ملایم روبرو هستید، قهوه ممکن است به شما کمک کند تا بدون هیچ گونه عوارض جانبی مهمی روز خود را سپری کنید.

اثرات منفی قهوه

قهوه همانطوری که اثرات مثبتی دارد، می‌تواند اثرات منفی نیز با خود به همراه بیاورد. کافئین موجود در قهوه می‌تواند ادرار آور باشد که این بدان معناست که می‌تواند سبب خروج مایعات از بدن شما شده و آب بیشتری از طریق ادرار یا مدفوع از بدن شما خارج شود.

همچنین در برخی افراد کافئین ممکن است به دلیل اسهال یا ادرار زیاد، منجر به کم آبی در بدن شود. هرچند برخی از تحقیقات اشاره براین مسأله دارد که مصرف کافئین به شکل متوسط - یعنی حدود دو تا ۳ فنجان در روز - تأثیر زیادی بر به هم خوردن تعادل مایعات بدن ندارد.

اگر شما دچار اسهال یا استفراغ هستید، یا به آنفلوانزا و سرماخوردگی شدید مبتلا هستید همچنین اگر مسمومیت غذایی دارید، ممکن است بخواهید از خوردن قهوه اجتناب کرده و بجای آن از مایعاتی که سبب آبرسانی به بدن می‌شوند، استفاده کنید؛ خصوصا زمانی که شما عادت به خوردن منظم قهوه به شکل معمول پیش از این نداشته اید.

برخی از مایعاتی که سبب آب رسانی به بدن می‌شوند شامل آب، نوشیدنی‌های ورزشی یا آبمیوه‌ها هستند؛ البته ذکر این نکته مهم است که اگر شما از افرادی هستید که به خوردن منظم قهوه عادت دارند، ممکن است مصرف آن در هنگام بیماری برای بدن شما مشکلی را به وجود نیاورد.

تحریک زخم معده

اثرات نوشیدن قهوه در زمان بیماری

قهوه یک ماده اسیدی به شمار می‌رود؛ بنابراین ممکن است سبب سوزش معده در برخی افراد به مانند آن‌هایی شود که رخم معده فعال داشته و یا مشکلات گوارشی دارند.

طبق پژوهشی که روی ۳۰۲ فرد مبتلا به زخم معده انجام شد، بیش از ۸۰ درصد آن‌ها افزایش درد شکم و سایر علائم را پس از نوشیدن قهوه گزارش کردند. با این حال طبق تحقیق دیگری که روی ۸ هزار نفر انجام شده، مشخص شد هیچ ارتباطی میان نوشیدن قهوه و زخم معده و یا مشکلات گوارشی نظیر زخم روده وجود ندارد.

با این حال اگر متوجه شدید خوردن قهوه سبب بدتر شدن زخم معده تات می‌شود، باید از آن اجتناب کرده و یا از قهوه سرد که اسیدیته کمتری دارید، استفاده کنید.

تداخل دارویی

همچنین قهوه ممکن است با برخی دارو‌ها تداخل داشته باشد. به طور مثال می‌تواند اثر داروی «سودوافدرین» را که برای کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده می‌شود، تقویت کند؛ همچنین می‌تواند با «آنتی بیوتیک ها» تداخل داشته باشد؛ بنابراین بهتر است به هنگام استفاده از چنین داروهایی، برای استفاده از قهوه با یک متخصص در زمینه احتمال تداخل دارویی آن صحبت کنید.

همچنین گزینه دیگر در این موارد نوشیدن قهوه بدون کافئین است؛ چرا که این اثرات بر اثر وجود کافئین ایجاد می‌شود؛ حال آنکه قهوه بدون کافئین حاوی مقادیر کمی کافئین است و چنین مقادیر کمی بعید است که باعث تداخل دارویی شود.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->