دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی
سرخط خبرها

علت پرخوری در مواقع خشم و استرس چیست؟

  • کد خبر: ۸۶۹۰۶
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۲
علت پرخوری در مواقع خشم و استرس چیست؟
هنگامی که یک موضوع ناراحت کننده یا شرایط استرس آور به وقوع می پیوندد واکنش افراد متفاوت است اما هستند افرادی که واکنشی عجیب دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلاتی که افراد به عنوان دلیل چاقی خود اعلام می‌کنند، خوش اشتهایی یا پرخوری عصبی است. یعنی وقتی در شرایطی قرار می‌گیرند که به نحوی تنش روحی از جنس خشم یا ترس زیاد به آن‌ها دست می‌دهد، ناگهان یا بااحساس ضعف یا حتی بدون حس کردن دل ضعفه به سمت یخچال، مغازه، کشو و به صورت خلاصه هر جایی می‌روند که بتوانند به مواد خورادکی دسترسی پیدا کنند. این افراد همچنین دچار گوشه نشینی همزمان عصبی هم می‌شوند.

برای مثال وقتی اعضای یک خانواده متوجه می‌شوند که موقع برگشت از مسافرت به دلیل اشتباه خودشان یا صادر کننده بلیط، بلیط برگشت هم در قالب رفت صادر شده یعنی مبدأ به عنوان مقصد ذکر شده است و همگی آشفته هستند و به این سو، آن سو می‌دوند عضوی از خانواده که دچار پر اشتهایی و پرخوری عصبی است، یک گوشه می‌نشیند و شروع می‌کند به خوردن تا جایی که ممکن است حتی مورد بازخواست و سرزنش بقیه قرار گیرد. واقعیت، اما این است که این فرد به هیچ وجه از سر شوق و لذت آن هم در چنین کارزاری غذا نمی‌خورد بلکه این یک واکنش عصبی به اضطراب شدیدی است که در آن لحظه به او دست داده، اما چرا؟ این رفتار که از دید بسیاری، آزاردهنده هم برداشت می‌شود و چه بسا در صورت تداوم شرایط استرس بار در زندگی فرد به راحتی بتواند زمینه چاقی او را هم فراهم کند با کدام منطق و دلیل علمی قابل درک و پذیرش است؟

متخصصان بنابه انجام آزمایش‌هایی دریافته اند زمانی که فرد دچار استرس می‌شود، بدن او «آدرنالین» ترشح می‌کند. این موضوع سبب افزایش ضربان قلب و بالارفتن میزان فشارخون می‌شود که به نوبه خود، تولید انرژی و گرما می‌کند که از سوخت گلوگز ایجاد می‌شود. بعد از عبور از این مرحله و عبور از این مسئله بدن برای تعادل، مقادیری «کورتیزول» آزاد می‌کند که عامل اصلی اشتها آور و تحریک کننده آن است؛ بنابراین وقتی این فرد در شرایط خشم و عصبانیت جمعی یا اضطراب فردی شروع به خوردن غذا یا خوراکی می‌کند، یعنی میزان کورتیزول خون او بالا رفته و بهتر است در آن شرایط او را درک کرد.

همچنین خود فرد برای کنترل این حالت می‌تواند از ترفند آهسته غذا خوردن و بسیار جویدن آن یا جایگزین کردن نوشیدن آب استفاده کند. چند تنفس عمیق، کمی راه رفتن یا تغییر شرایط از حالت تنش عصبی به خنده و گفتگو می‌تواند او را از خطرات ثانویه همچنین تکرار این عادت و عارضه چاقی حفظ کند. همچنین اگر در چنین شرایطی در خانه است، نوشیدن دمنوش آرامشبخش مانند گل گاو زبان، اسطوخودس و بابونه می‌تواند کمک احوال و آرام کننده بدن باشد. دقت داشته باشید فرد دچار شده به پرخوری عصبی تند، تند غذا می‌خورد، تند تند و همزمان حرف می‌زند، صورت برافروخته دارد و دست‌هایی که معمولا یخ کرده اند و حتی حالت لرز از شدت گرسنگی و بیحالی را می‌توان در آن‌ها دید. این افراد در آینده مستعد دیابت، چربی خون و مشکلات روحی و گوارشی خواهند بود اگر به موقع به شرایط خود واقف نشوند و برای مدیریت این عادت ناخواسته و واکنش عصبی اقدام لازم و مفید را انجام ندهند، مشکل ساز است.

یکی از این عوارض رفلاکس و سوزش معده همچنین سکسکه‌های عصبی است. فرد در این شرایط می‌تواند با تسکین خود به شیوه‌هایی که در بالا توضیح داده شد، این عارضه را مدیریت کنند. همچنین این نکته را جدی بگیرد که با ادامه تنش و خشم، میزان ترشحات آدرنالین و به دنبال آن کورتیزول در بدن او بالاتر رفته و شرایط سخت‌تر می‌شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->