اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟
سرخط خبرها

بازگشت به خانه

  • کد خبر: ۸۷۱۰۳
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۳
بازگشت به خانه
محمدرضا امانی - نویسنده

«هیچ جا خانه خود آدم نمی‌شود.» این جمله را احتمالا برای نخستین بار آدمی خسته و پریشان، درحالی که کت غبارگرفته اش را به میخ دیوار آویزان می‌کرده، خلق کرده است. هریک از ما بار‌ها این جمله را با خودمان تکرار کرده ایم.

شب‌هایی که پس از یک روز سخت کاری درحالی که وسط خانه پهن شده ایم و در همان حال سعی کرده ایم جوراب مرطوب و بوی ناکمان را از پا بیرون بکشیم یا نیمه شب‌هایی که پس از یک سفر طولانی، کلید را در قفل در خانه چرخانده ایم یا ظهر‌هایی که با عجله در پیاده رو قدم بر داشته ایم تا با رسیدن به خانه و نوشیدن یک لیوان چای نبات، سردرد و گرسنگی را هم زمان پایان بدهیم، در تمام این موقعیت‌ها این جمله معروف را با صدای بلند به زبان آورده ایم که: «هیچ جا خانه خود آدم نمی‌شود.»

در ذهن بشر، خانه همیشه معنای آرامش و سعادت را یادآوری می‌کند؛ مکانی که تمام نقاب‌ها و نقش‌ها را پیش از ورود به آن از صورت برمی داریم و خود حقیقی مان را به نمایش می‌گذاریم. اگر خانه را به بهشت تشبیه کنیم، قطعا خانه‌هایی هم هستند که هیچ از جهنم کم ندارند.

مدتی پیش یکی از دوستانم که چندسالی است خانواده تشکیل داده است و یک فرزند هم دارد، اعتراف تلخی را به زبان آورد. در پارک نشسته بودیم و داشت شب می‌شد و از جایم برخاستم و یادآوری کردم که دارد دیر می‌شود و باید هرچه زودتر به خانه برگردم. آن دوست نازنین، نفس عمیقی کشید و گفت: «دلم می‌خواهد شب را در بیابان بمانم و به خانه نروم.»

برایم تعریف کرد هیچ شبی نبوده است که وقتی کلید را در قفل در خانه می‌چرخاند، دچار اضطراب و هراس نشود. می‌گفت همیشه بهانه‌ای هست تا شب هایش را همچون چاه ویل به ظلمت تبدیل کند.

پدربزرگ نازنینم همیشه یک حرف تکراری می‌زد که به نظرم راهگشای بسیاری از مشکلات درون خانه هاست. او می‌گفت: «مرد از زندگی تنها یک چیز می‌خواهد؛ یک استکان چای که با احترام مقابلش گذاشته شود.» بعد توضیح می‌داد: «مردی که از صبح برای کار بیرون می‌رود تا با هزار زحمت و عرق ریزی لقمه‌ای نان برای خانواده اش تدارک ببیند، وقتی به خانه برمی گردد، هیچ نمی‌خواهد به جز یک استکان چای که کسی بدون منت و غر زدن جلویش بگذارد.»

حالا باتوجه به اینکه بسیاری از زن‌ها نیز در شرایط فعلی به سر کار می‌روند، این احترام شامل تمام افرادی می‌شود که برای معاش خانواده از جان و روان خودشان مایه می‌گذارند.

در فیلم معروف «گلادیاتور» پس از اینکه فرمانده پیروز از جنگ بازمی گردد، امپراتور برای تشویق فرمانده دلیرش به او می‌گوید: «چطور باید بزرگ‌ترین سردار رم را پاداش بدهم؟» فرمانده درحالی که مقابل امپراتور زانو زده است، پاسخ می‌دهد: «اجازه بدهید به خانه بازگردم.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->