پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند
سرخط خبرها

نیکوکارارن مشهدی از برکت خدا راضی‌اند

  • کد خبر: ۸۷۵۲۵
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
نیکوکارارن مشهدی از برکت خدا راضی‌اند
۳ نیکوکار مشهدی هر  هفته با هزینه شخصی برای بیماران و نیازمندان غذای گرم می‌پزند و از اینکه از این طریق خدا به مال‌شان برکت می‌دهد، رضایت دارند.

یلدا مهدوی | شهرآرانیوز؛ این روایت از حیاط یکی از خانه‌های خیابان هفده شهریور مشهد شروع می‌شود. از خانه‌ای که از چند متری اش هم عطر و بوی قیمه و زعفران و گلاب به مشام می‌سد. از بیرون هیچ تفاوتی میان این خانه و دیگر خانه‌ها نیست؛ ساختمانی است شبیه ساختمان‌های دیگر، اما درون خانه بسیار متفاوت است. اینجا همه چیز پیرامون کمک به نیازمندان می‌چرخد. اینجا خانه مرد بازنشسته‌ای است که به همراه دو تن از دوستان خود، هر هفته ۲۰۰ پرس غذا با هزینه شخصی خود می‌پزد و برای بیماران و نیازمندان حاشیه شهر می‌برد.

راز کارمان برکتی است که خدا به مالمان می‌دهد

از در ورودی تا انتهای حیاط چند دیگ بزرگ گذاشته اند. هر سه مرد با مو‌هایی که گرد سپید گذر زمان روی آن نشسته است مشغول اند تا قیمه نذری خود را برای ظهر آماده کنند. ساعت از ۱۱ گذشته که در یکی از دیگ‌ها باز می‌شود؛ «اللهم صلی علی محمد و آل محمد» با صلواتی که می‌فرستند کار توزیع غذا شروع می‌شود. همین بهانه‌ای است تا حاج غلامرضا نجات زادگان عیدگاهی که صاحب خانه است و یکی از این سه خیر راه فراری پیدا کند از جواب دادن به سؤالات ما.

او مدت هاست که حیاط خانه خود را برای پخت هفتگی غذا تغییر داده است و همچون اغلب خیرانی که با خدا معامله کرده اند، اصلا دوست ندارد از کار خیرش چیزی بگوید. سرد شدن غذا را بهانه می‌کند و ما را به دو دوستش حواله می‌دهد.
محمدجواد خزعلی یکی از آن هاست. کنار دیگ قیمه نشسته و غذا‌ها را داخل ظروف یک بار مصرف می‌کشد. آن طور که می‌گوید با حاج آقا نجات زادگان رابطه خویشاوندی دارند و حالا چند سالی است که این کار را می‌کنند.

او وصف حالی که از خودش و حاج  آقا نجات زادگان دارد «برادران دوقلو» ست. می‌گوید جدا از نسبت فامیلی‌ای که از سمت همسرانشان دارند، کار تجارت را از جوانی کنار هم شروع کرده اند. تا اینکه از ۶ سال قبل او نیز مانند حاج نجات زادگان تجارت و مغازه‌ای را که در ۱۷ شهریور دارد واگذار می‌کند تا در امور خیر همراه شود.

خزعلی توضیح می‌دهد که معمولا هر هفته دوشنبه‌ها و پنجشنبه  هاپخت غذا داریم تا توسط دیگر خیران آن را به دست نیازمندان برسانیم.

از او درباره اوضاع اقتصادی و اینکه چطور با هزینه شخصی هر هفته این تعداد غذا را می‌پزند می‌پرسم. جوابش یک کلمه است: برکت.

مال دنیا ماندنی نیست

پلو و قیمه ظروف یک بارمصرف را پر پر می‌کند. حاج نجات زادگان تأکید می‌کند که ظروف سرخالی نباشند و با این تأکید اندازه یک پرس ونیم داخل هر ظرف می‌ریزند. او، اما سرانجام بعد از چندبار طفره رفتن، چند جمله کوتاه از کارشان می‌گوید: من نه آشپزم، نه آشپزخانه دارم، اما لطف خدا شامل حال من شد که بخشی از حیاط خانه را برای این کار وقف کنم.

عشق او به خدمت و گذشتن از مال برای کمک به مردم به چند سال قبل می‌گردد؛ «یکی از وارد کنندگان مهم مشهد بودم. به خاطر همین انباری برای کالا در خیابان صدر داشتم تا همه کالا‌های وارداتی را آنجا انبار کنم. ۸ سال قبل انباری بر اثر آتش سوزی سوخت و همه اجناسی که داخل انبارم بود از بین رفت. اگربه قیمت الان بخواهم ارزش جنس‌هایی را که سوخت بگویم، حدود ۱۵ میلیارد تومان می‌شود.»

این خیر مشهدی ادامه می‌دهد: «بعد این اتفاق کار تجارت را کنار گذاشتم. از آنجایی که از قدیم و دوران نوجوانی در پخت وپز شله کمک حال خانواده بودم، تصمیم گرفتم یک بخش از حیاط خانه را آشپزخانه کنم. از آن زمان کارمان شروع شد. در کنار آشپزی که برای هئیت‌ها و مجالس امام حسین (ع) داریم، هر هفته دو نوبت برای نیازمندان پخت وپز داریم. هزینه همه مواد را خودمان می‌دهیم. خداراشکر که چنان برکتی شامل حال ما شده است که هیچ وقت کم نیاورده ایم.»

با دل و جان کار می‌کنیم

حاج احمد بالگزی که سومین نفر این گروه است، در آستانه بازنشستگی از سپاه است و به گفته خودش این روز‌ها دیگر کمتر از قبل به مأموریت می‌رود و آشپزی را دوست دارد، دوست داشتنی که از سرعشق است.

او داخل آشپزخانه با سرعتی وصف ناپذیر کار می‌کند. انگار توانی مضاعف به جسم و جانش نفوذ کرده است. سراغ شیر آب می‌رود و بازش می‌کند، تا بلافاصله دیگ‌ها را بشوید. می‌گوید: کار خیرکردن دلی است. وقتی با دل و جان شروع می‌کنید، عطر و بوی کار خیرتان هم خدایی می‌شود.

روز‌های دلدادگی

ساعتی از ظهر گذشته است که همه دیگ‌ها شسته می‌شوند. همه چیز یک گوشه چیده می‌شود و این سه نفر قبل از خداحافظی قرار روز پنجشنبه را می‌گذارند؛ اول صبح همین جا.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->