آتش‌سوزی سنگین انبار مبلمان در بولوار سجاد مشهد (۴ تیر ۱۴۰۳) + ویدئو آیا «تتلو» در عید غدیر آزاد خواهد شد؟ ترفند‌هایی برای خوشبو کردن لباس‌های داخل کمد و کشو‌ها رابطه افزایش عمر با نجات کره زمین ۵۰.۶ درجه سانتیگراد | اهواز رکورددار گرما در خوزستان رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر از بستری ۵۰ زائر ایرانی در عربستان خبر داد امدادرسانی هلال‌احمر خراسان‌رضوی به ۱۰۰ نفر متاثر از وقوع سیلاب در کلات آمار‌های تکان‌دهنده از اعتیاد در خراسان‌رضوی؛ ۲۷ درصد از معتادان تحصیل‌کرده هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (۴ تیر ١۴٠٣) | افزایش دما و تداوم وزش باد بهترین خوراکی برای تناسب اندام؛ هر روز یک وعده تخم مرغ حمایت افراطی از سگ و گربه‌های ولگرد آموزش و پرورش از صدور کارنامه یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز پایه نهم خبرداد امحای ۵ تُن موادمخدر غیردارویی در مشهد | ۸ هزار معتاد متجاهر در مشهد جمع‌آوری شدند توضیحات معاون وزیر آموزش و پرورش درباره متوازن‌سازی شهریه در ۱۶ هزار مدرسه کشور دانشگاه فردوسی مشهد مجری هیچ نظرسنجی انتخاباتی نخواهد بود آغاز طراحی و توسعه شبکه شتاب‌نگاری برای ۳ کلانشهر مشهد، تهران و تبریز پرداخت علی‌الحساب برای بازنشستگان در روز‌های آتی | آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تصویب شد (۴ تیر ۱۴۰۳) تاثیر مستقیم میانسالی بر تعداد افراد اهداکننده خون
سرخط خبرها

افسردگی را با زعفران درمان کنید؛ مقدار مجاز مصرف چقدر است؟

  • کد خبر: ۸۷۷۴۱
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۰
افسردگی را با زعفران درمان کنید؛ مقدار مجاز مصرف چقدر است؟
زعفران به‌عنوان ادویه‌ای شادی‌آور شناخته می‌شود که می‌تواند حالات اضطراب، استرس و افسردگی‌های خفیف مانند تغییرات خلقی در پاییز را بهبود دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، زعفران ادویه گران‌قیمت آسیایی که برای تهیه هر گرم نیاز به برداشت ۱۶۰ گل است، امروزه در سراسر دنیا برای طعم و رنگ بی‌نظیر در انواع دسر و غذا کاربرد دارد. اما علاوه بر این ویژگی‌های ظاهری، زعفران را باید به‌عنوان ادویه عالی شادی‌آور شناخت که می‌تواند حالات اضطراب، استرس و افسردگی‌های خفیف مانند تغییرات خلقی در پاییز را بهبود دهد.

یکی از ترکیبات موجود در زعفران، سافرانال است که خواص ضدافسردگی دارد. این مولکول ترشح سروتونین را که هورمون شادی است، افزایش می‌دهد و می‌تواند علائم افسردگی خفیف مانند تغییرات خلقی در پاییز را بهبود دهد. سافرانال همچنین عملکرد شناختی را نیز تقویت می‌کند و بر حافظه و تسهیل قدرت یادگیری موثر است. البته نقش تسکین‌دهنده سیستم عصبی مرکزی و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز دارد.

به‌طور کلی، ترکیباتی به‌نام آلکالوئید‌ها در زعفران عامل احساس نشاط، شادی و سرزندگی است. این ترکیبات بر عدم‌تعادل هورمونی تاثیر می‌گذارند و می‌توانند مانع ریزه‌خوری‌های عصبی ناشی از اضطراب و استرس شوند. بنابراین، در شرایط مشغله‌های فراوان و کار بسیار که موجب خستگی جسمی و روانی می‌شود، مصرف زعفران توصیه می‌شود. برای این منظور می‌توان کمی زعفران را در شیر یا آب همراه مقداری عسل میل کرد. افزودن زعفران به شیربرنج نیز انتخاب خوبی است، زیرا زمینه‌ساز تولید تریپتوفان؛ پیش‌نیاز هورمون شادی‌آور سروتونین خواهد بود.

همچنین، زعفران برای مقابله با احساس ضعف و بیماری‌های شایع فصول سرد مفید است. تحریک سیستم ایمنی یکی از خواص این ادویه است که به‌خصوص در جلوگیری از سرماخوردگی، سرفه و آنفلوانزا نقش دارد. مصرف زعفران توسط ورزشکاران هم به افزایش انرژی و تقویت قدرت بازیابی بدن کمک می‌کند. خاصیت تسکین‌دهنده زعفران نیز باعث شده تا این ادویه در دوران قاعدگی توصیه شود.

طریقه مصرف زعفران برای درمان افسردگی

کارشناسان براساس تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده اند که استفاده سه صدم گرم یا سی میلی گرم روزانه زعفران، می‌تواند تاثیری هم اندازه با قرص فلوکستین، سیتالوپرام و یا ایمی پرامین در افسردگی را به همراه داشته باشد. شما مجاز به مصرف پانزده میلی گرم زعفران در روز و همچنین پانزده میلی گرم در شب هستید. استفاده سی میلی گرم ذکر شده، معادل یک الی دو شاخه زعفران است که بایستی بین چهل و دو تا پنجاه و شش روز استمرار داشته باشد تا بتواند تاثیر مثبتی را بر جای بگذارد.

شیوه دم کردن زعفران

سی میلی گرم مجاز ذکر شده زعفران را شما می‌توانید به شیوه‌های متعدد در طی روز مصرف نمایید. ساده‌ترین حالت ممکن آن این است که آن را دم کرده و سپس میل نمایید. به منظور انجام این کار بایستی نخست کمی آب را جوشانده و آن گاه سی میلی گرم زعفران را که از قبل پودر کرده اید را به آن اضافه نمایید.

این ترکیب را باید به مدت ده دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم حرارت قرار دهیم تا کاملاً دم بکشد و سپس آن را میل نمایید. شیوه‌های متعدد دیگری نیز به منظور بهره مندی از این گیاه دارویی و مقدار مشخص شده آن وجود دارد. مانند تهیه چای زعفران و یا ترکیب آن در دمنوش‌های گیاهی دیگر که می‌تواند به نوبه خود تاثیر درمانی را بر روی فرد داشته باشد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->