طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟
سرخط خبرها

تورم کابوس مستأجران

  • کد خبر: ۸۸۰۱۱
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۳
تورم کابوس مستأجران
هستند صاحب خانه‌هایی که با فرزنددار شدن مستأجر، کرایه را کاهش بدهند؛ با مستأجری که کاسبی خود را از دست داده است کنار بیایند؛ مهلت بدهند، گران نکنند، انصاف و مردانگی داشته باشند.

الهام حبشی | شهرآرانیوز؛ همسایه طبقه پایینی هفته پیش اسباب کشی کرد و رفت؛ چند باری پدرم پادرمیانی کرده بود تا شاید صاحب خانه را راضی کند و اذن ماندن مستأجر بی نوا را بستاند و نشده بود. صاحب خانه قبول نکرده و، چون خطی که بر مس حک شده باشد قدمی از حرف اولش به عقب برنداشته بود. امسال با ۳ برابر شدن قیمت املاک و در پی آن ۳ برابر شدن رهن و اجاره، آدم‌های زیادی به دردسر‌های بسیار گرفتار آمدند. مستأجر طبقه پایین پیرمرد خیاطی بود که در ایام کرونا کاسبی اش کساد و خانه نشین شده بود.

مغازه اش را جمع و مانکن‌های کهنه و میز زهوار در رفته اش را در تاریکی و غبار پارکینگ روی هم انباشته کرده بود. اسباب کشی عیالوار‌ها را زیاد دیده بودم، تازه عروس و داماد‌ها را بیشتر، اما دیدن پیرمرد و پیرزنی که در میانه هفتاد سالگی وسایلشان را لقمه لقمه در کارتون چیده و بار خاور می‌کنند، حس اندوه سنگینی داشت. چند روزی تصویری دارد در فضای مجازی دست به دست می‌شود که من را یاد صاحب خانه طبقه زیرین انداخت.

یک مشاور املاک، برگه‌ای مزین به این محتوا پشت شیشه بنگاه خود چسبانده است: «مالک محترم، درست است که ارزش خانه شما ۳ برابر شده است، اما حقوق مستأجر شما ۳ برابر نشده و به جایش هزینه زندگی او ۳ برابر شده است؛ پس انصاف داشته باشید. مستأجر اجنبی نیست؛ خودمان به خودمان رحم کنیم.» من صاحب این بنگاه املاک را نمی‌شناسم، ولی خواندن این جملات از تصور بدقواره‌ای که به قشر بنگاهی جماعت دارم من را دور کرد. یادداشتی که شاید کوچک‌ترین تأثیری بر دل سخت شده برخی جماعت نداشته باشد.

با این حال می‌دانم که این یادداشت نشانه‌ای از حیات و تنفس روشنایی است. هنوز بسیار هستند انسان‌هایی که در این بیداد تورم و گرانی‌های سرسام آور، درک می‌کنند حقوق کارگر و کارمند جماعت حتی به مرز ۲ برابر شدن هم نزدیک نشده است چه برسد به ۳ برابر. هستند صاحب خانه‌هایی که با فرزنددار شدن مستأجر، کرایه را کاهش بدهند؛ با مستأجری که کاسبی خود را از دست داده است کنار بیایند؛ مهلت بدهند، گران نکنند، انصاف و مردانگی داشته باشند.

بازنشر این تصویر در شبکه‌های اجتماعی هم بازخورد‌های مثبتی در پی داشت. بازخورد‌هایی که نشان می‌داد همین یکی، دو جمله کوتاه و از سر انصاف چه احساس خوب و مثبتی در دل بسیاری ایجاد کرده است. آن هم در این وانفسایی که بحث اجاره خانه‌های گزاف داغ است و هرازگاهی به یک بهانه سر گله و شکایت از آن باز می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->