سردار نقدی در تایباد: ایران و افغانستان یک ملت هستند افشاگری دیلی تلگراف: شبه نظامیان طالبان پناهندگی گرفته و به انگلیس آمده‌اند طالبان از عبور بیش از ۹۶ هزار پرواز بین‌المللی از آسمان افغانستان در سال جاری خبردادند دست یاری مشهد برای تحول در ساختار مدیریت شهری هرات سفیر ایران در کابل درباره اشتغال اتباع ۲ کشور با طالبان رایزنی کرد شگفتی نماینده هرات در لیگ برتر فوتسال افغانستان | کامبک جواب داد پاکستان به رسمیت شناسی طالبان را در حد گمانه‌زنی دانست حامد کرزی: احترام به حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها، راه‌حل بحران خاورمیانه است معاون سخنگوی حکومت طالبان: فرمان عفو عمومی شامل همه مهاجران بازگشتی است احتمال وقوع سیل در ۹ ولایت افغانستان (اول مردادماه ۱۴۰۴) توزیع ۱۰۰ تن کالای اساسی در بین اتباع غیرمجاز افغانستانی در مرز دوغارون اینفوگرافی| نگاهی به سفر رسمی والی هرات به خراسان رضوی قدردانی سرپرست کنسولگری افغانستان در زاهدان از تسهیل خروج مهاجران افغانستانی تأکید دوباره کرزی بر اهمیت آموزش زنان و دختران | نبودن دختران در کنکور افغانستان مایه تأسف است اولین سفر فرستاده ویژه بریتانیا برای افغانستان به کابل مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی: ۴۰ درصد اتباع غیرمجاز افغانستانی استان به کشورشان بازگشته‌اند ششمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات | از امضای تفاهم‌نامه جامع تا توافقات اجرایی در حوزه‌های راهبردی قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴) خاطره‌سازی برای اتباع با بدرقه ایرانی کاهش صف‌های مرزی و تسهیل خروج مهاجران افغانستانی از طریق دوغارون هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود
سرخط خبرها

حجم تجارت ایران و افغانستان در سال جاری به ۲.۲ میلیارد دلار می‌رسد

  • کد خبر: ۸۸۳۷۸
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۴
حجم تجارت ایران و افغانستان در سال جاری به ۲.۲ میلیارد دلار می‌رسد
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان صادرات در سال جاری به افغانستان در نهایت به حدود ۲میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برسد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین سلیمی با اشاره به موضوع سرمایه‌گذاری افغانستانی‌ها اظهارداشت: در سال‌های اخیر به خاطر مشکلاتی که در افغانستان وجود داشت، سرمایه‌گذاران افغانستانی تمایلی زیادی برای سرمایه‌گذاری در ایران داشتند و طرح‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در ایران ارائه و اجرا می‌کردند.

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان، افزود:، اما اخیرا با توجه به تسهیلاتی که ترکیه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد، سرمایه‌گذاران افغانستانی، سرمایه‌گذاری در ترکیه به ایران را ترجیح می‌دهند.

وی با اشاره به مشکلات اخذ اقامت سرمایه‌گذاران افغانستانی در ایران، گفت: ترکیه با دادن گذرنامه و مجوز اقامت بلند مدت ۵ و ۸ ساله و سایر مشوق‌ها موجب جذب سرمایه‌گذاران افغانستانی شده است.

سلیمی اظهارداشت: ما پیش از این برای جذب سرمایه‌گذاران افغانستان رقیبی نداشتیم و انتخاب سرمایه‌گذاران افغانستانی نیز به دلیل اشتراکات فرهنگی و زبانی سرمایه‌گذاری در ایران بود، اما اخیرا با توجه به امکانات و تسهیلات ترکیه برای سرمایه‌گذاران خارجی، سرمایه‌گذاران افغانستانی کشور ترکیه را برای سرمایه‌گذاری به ایران ترجیح می‌دهند.

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان همچنین در رابطه با وضعیت روابط تجاری بین ایران و افغانستان گفت: با تسلط طالبان بر افغانستان، حدود دو الی سه ماه مشکلاتی برای تردد کامیون‌ها در مرز‌ها به‌وجود آمد که اکنون این مشکلات حل شده است و روند عبور کامیون‌ها از مرز‌ها به حالت عادی بازگشته است.

وی گفت: قبل از اتفاقات اخیر در افغانستان پیش‌بینی می‌شد حجم صادرات ایران به افغانستان تا پایان سال به ۲میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار برسد، اما به علت کُندشدن روابط تجاری طی مدت مذکور، پیش‌بینی می‌شود میزان صادرات به افغانستان در سال جاری در نهایت به حدود ۲میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار برسد.

سلیمی با اشاره به تاکید دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با همسایگان گفت: دولت سیزدهم علاقه مندی خود را برای توسعه تجارت با همسایگان از قبیل عراق و افغانستان اعلام کرده است و براین اساس پیش‌بینی می‌شود روابط تجاری ایران با افغانستان افزایش یابد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->