هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

نشانه های وجود لخته خون در بدن چیست؟

  • کد خبر: ۸۹۲۳۷
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۷
نشانه های وجود لخته خون در بدن چیست؟
نشانه های وجود لخته خون در بدن متفاوت است. همچنین ممکن است لخته­ های خونی بدون هیچ­گونه نشانه­‌ای در بدن شما وجود داشته باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، نشانه های وجود لخته خون در بدن با توجه به قسمتی که در آن لخته خون تشکیل می‌شود، متفاوت است. در ادامه به بررسی این نشانه‌ها می‌پردازیم.

۱) لخته خون در پا

وجود لخته خون در یکی از وریدهای اصلی بدن را ترومبوز وریدی عمقی (DVT) می‌نامند. این لخته­‌ها بیشتر در پا یا ناحیه لگن دیده می­‌شوند. با اینکه وجود لخته خون در پا به­ خودی­ خود به شما آسیب نمی‌­رساند، ولی این لخته­‌ها می­‎توانند از جای خود حرکت نموده و در ریه­‌ها قرار گیرند. این وضعیت به یک بیماری جدی و کشنده‌ای منجر می‌­شود که با عنوان آمبولی ریوی (PE) شناخته می‌­شود.
علائم و نشانه های وجود لخته خون در پا عبارت­ند از:
تورم
قرمزی
درد
حساسیت نسبت به لمس
این نشانه­‌ها بیانگر وجود یک لخته خونی در پا هستند. احتمال وجود لخته در یکی از پاها به جای هر دو پا بیشتر است. با این حال، شرایط و عوامل دیگری وجود دارد که می­‌توانند این نشانه­‌ها را توضیح دهند.
درد ناشی از لخته خون ممکن است یادآور گرفتگی دردناک عضلانی باشد. اگر پای شما متورم است، در صورت وجود لخته خونی بالا بردن پا یا قرار دادن یخ روی آن­ تورم را کاهش نمی­‌دهد. اگر قرار دادن یخ روی پا یا بالا بردن پا باعث کاهش تورم شود، ممکن است از ناحیه ماهیچه آسیب دیده باشید.
در صورت وجود لخته خون در پا و بدتر شدن این وضعیت، در پای خود احساس گرما می­‌کنید. حتی ممکن است رنگ پوست شما کمی مایل به قرمز یا مایل به آبی شود.
اگر درد پا با ورزش افزایش یافته ولی هنگام استراحت برطرف می­‌شود، نباید نگران وجود لخته خون باشید. زیرا این وضعیت به احتمال زیاد از جریان ضعیف خون در شریان‌­ها ناشی می­‌شود.

۲) لخته خون در قفسه سینه

لخته­‌های خونی در پا شایع‌­تر هستند ولی می­‌توانند در سایر قسمت­های بدن نیز ظاهر شوند. اینکه لخته کجا تشکیل شده و نهایتا کجا قرار می­‌گیرد، بر نشانه‌­ها و پیامدهای آن تاثیر می‌­گذارد.
به عنوان مثال، اگر لخته خون در عروق قلب تشکیل شده باشد و جریان خود را مسدود کند، می‌­تواند باعث حمله قلبی شود. یا ممکن است لخته خون به ریه برود و منجر به آمبولی ریوی شود.
درد قفسه سینه بیانگر وجود یک مشکل است، ولی فهمیدن اینکه آیا این لخته خونی ناشی از حمله قلبی، آمبولی ریوی یا صرفا سوءهاضمه است، دشوار می‌­باشد.
درد قفسه سینه همراه با آمبولی ریوی ممکن است به صورت درد تیزی احساس شود که با هر تنفس تشدید می‌­شود. همچنین این درد ممکن است با موارد زیر همراه باشد:
تنگی نفس ناگهانی
افزایش ضربان قلب
احتمالا سرفه
درد همراه با احساس وجود جسمی سنگین بر روی قفسه سینه می‌­تواند نشانه یک حادثه قلبی بالقوه مانند حمله قلبی یا آنژین باشد. دردی که با یک حمله قلبی بالقوه همراه باشد ممکن است در مرکز قفسه سینه احساس شود. همچنین ممکن است به فک، شانه یا بازوی چپ گسترش یابد.
اگر همراه با درد قفسه سینه عرق کرده یا احساس سوءهاضمه دارید، باید نگران حمله قلبی باشید. این دو بیماری جدی بوده و به مراقبت پزشکی فوری نیاز دارند. اگر درد قفسه سینه همراه با گرفتگی یا خس­ خس باشد، می­‌تواند نشانه عفونت یا آسم باشد.

۳) لخته خون در شکم

به تشکیل لخته خونی در یکی از وریدهای اصلی روده، ترومبوز وریدی مزانتریک می‌­گویند. لخته خونی در اینجا می‌­تواند گردش خون به روده را متوقف نموده و باعث آسیب داخلی در آن ناحیه شود. تشخیص زودهنگام وجود لخته در شکم می­‌تواند به چشم ­انداز بهتری بیانجامد.
برخی از افراد بیش از بقیه در معرض خطر ابتلا به این نوع لخته هستند. به ویژه کسانی که به یک بیماری خاص مبتلا می‌­باشند که باعث تورم بافت­های اطراف وریدها می‌­شود، مانند:
آپاندیسیت
سرطان
دیورتیکولیت
پانکراتیت، یا تورم حاد پانکراس
مصرف داروهای ضدبارداری و داروهای استروژن نیز احتمال ابتلا به این نوع لخته را افزایش می­‌دهد.
نشانه­ های وجود لخته خون در شکم می‌­تواند شامل درد شکم، نفخ، و استفراغ باشد. به گفته خانم سالیوان، اگر درد معده بعد از خوردن غذا یا با گذشت زمان بدتر شود، احتمالا نشانه وجود لخته خون در شکم است.

۴) لخته خون در مغز

لخته­ های خونی که در محفظه­ های قلب یا درون شریان­ های کاروتید گردن تشکیل می‌­شوند، می‌­توانند به مغز منتقل شوند. به گفته خانم سالیوان، این وضعیت می­‌تواند منجر به سکته مغزی شود.
نشانه­‌های سکته مغزی عبارت­ند از:
احساس ضعف یا بی­ حسی در یک سمت از بدن
اختلال دید
مشکل در تکلم
مشکل در راه رفتن
ناتوانی در تفکر دقیق
برخلاف اکثر علائم دیگر لخته شدن خون، در سکته مغزی به احتمال زیاد دردی را احساس نخواهید کرد. ولی ممکن است سردرد وجود داشته باشد.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->