هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان

  • کد خبر: ۸۹۷۹۶
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷
چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان
سهام‌ها روز جمعه سقوط کردند و امیدها برای مهار ویروس کرونا کم‌رنگ شد، همان‌زمانی‌ که اصطلاح جدیدی وارد فرهنگ لغت همه‌گیری کرونا شد: «اومیکرون» (Omicron). اما دلیل این نامگذاری چه بوده است؟

شهرآرانیوز - سهام‌ها روز جمعه سقوط کردند و امید‌ها برای مهار ویروس کرونا کم‌رنگ شد، همان‌زمانی‌ که اصطلاح جدیدی وارد فرهنگ لغت همه‌گیری کرونا شد: «اومیکرون» Omicron. اما دلیل این نامگذاری چه بوده است؟

سیستم نامگذاری‌ای که سازمان بهداشت جهانی در ماه مه اعلام کرد، اطلاعات عمومی درباره انواع مختلف جهش‌های کرونا را آسان‌تر و کمتر گیج‌کننده می‌کند. برای مثال، گونه‌ای که در هند ظاهر شد با عنوان اصلی‌اش B.۱.۶۱۷.۲ شناخته نمی‌شود؛ بلکه به «دلتا»، چهارمین حرف الفبای یونانی، معروف است.

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسانپس براساس نام‌گذاری‌های سازمان بهداشت جهانی اکنون هفت‌گونه مهم کرونا وجود دارد که هر کدامشان با یک حرف یونانی شناخته می‌شوند. گونه جدیدی که در آفریقای جنوبی کشف شده، از پانزدهمین حرف الفبای یونانی، یعنی اومیکرون، گرفته شده است.

البته برخی از گونه‌های دیگر کرونا با حروف یونانی به سطوح طبقه‌بندی سازمان بهداشت جهانی نمی‌رسند. این سازمان درست قبل از Omicron دو حرف الفبای یونانی را نادیده گرفت؛ "Nu" و "Xi". برخی گمانه‌زنی‌ها می‌گویند "Xi" در احترام به رئیس جمهور چین، شی‌ جین پینگ، برای نام یک گونه کرونا استفاده نشده است.

جاسارویچ، سخنگوی بهداشت جهانی، درباره این دو نام گفته است: Nu (نو) با کلمه New (جدید) اشتباه گرفته می‌شود و Xi (شی) هم چون نام خانوادگی رایجی است، کنار گذاشته شد.»

او در ادامه گفته است: «شیوه‌های سازمان برای نام‌گذاری بیماری‌ها مبتنی بر پرهیز از توهین به هر گروه فرهنگی، اجتماعی، ملی، منطقه‌ای، حرفه‌ای یا قومی است.»

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان
سازمان بهداشت جهانی. این سیستم نام‌گذاری را ساده و قابل‌دسترس انتخاب کرده است؛ برخلاف نام علمی بیماری‌ها که بیان و یادآوری آن‌ها دشوار است و مستعد گزارش نادرست هستند.

دکتر آنجلا راسموسن، ویروس‌شناس دانشگاه ساسکاچوان، گفته است که در سال جاری، قبل از اعلام سیستم نامگذاری یونانی، مصاحبه‌های زیادی با خبرنگاران انجام داد و به‌طور تصادفی متوجه شد که آن‌ها توضیحات گیج‌کننده‌ای درباره گونه‌های B.۱.۱.۷ و B.۱.۳۵۱ دارند.

این دو گونه در حال حاضر با نام «آلفا» -که در بریتانیا شایع شد- و «بتا» -که در آفریقای جنوبی ظهور کرد- شناخته می‌شوند.

دلیل دیگری هم وجود دارد که سازمان بهداشت جهانی برای نام‌گذاری گونه‌های کرونا از الفبای یونانی استفاده می‌کند: نامگذاری همه‌گیری‌ها براساس اجتماعی که ویروس در آنجا ظاهر می‌شد، ناعادلانه بود. آژانس، توصیف گونه‌های مختلف بیماری براساس مکانی که آن‌ گونه یا جهش در آنجا شناسایی شده‌است انگ‌زنی و تبعیض‌آمیز می‌داند.

دکتر راسموسن گفته است که روش نام‌گذاری ویروس‌ها براساس مناطق از نظر تاریخی گمراه‌کننده بوده است. برای مثال «ابولا» براساس نام رودخانه‌ای نامگذاری شده است که در واقع از محل ظهور ویروس بسیار دور است.

از زمان آغاز همه‌گیری سؤال بیشتر مردم این بود که «وقتی آنفولانزای اسپانیایی با یک نام جغرافیایی شناخته می‌شود، چرا ویروس جدید را کروناویروس ووهان نمی‌نامیم؟» دکتر راسموسن می‌گوید: «آنفولانزای اسپانیایی از اسپانیا نیامده است. ما نمی‌دانیم از کجا این ویروس پخش شده است، اما احتمال بسیار زیادی وجود دارد که از ایالات متحده بوده باشد.»

سازمان بهداشت جهانی. مقامات ملی و رسانه‌ها را تشویق می‌کند از نام‌های جدید استفاده کنند. این نام‌ها جایگزین نام‌های فنی و علمی گونه‌های کرونا نمی‌شوند که اطلاعات مهمی را به دانشمندان می‌دهند و همچنان در تحقیقات استفاده می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->