آیت‌الله علم‌الهدی: تولیت و مدیریت مشهد به فرمانداری سپرده شود | تأمین اعتبارات پروژه‌های نیمه‌تمام استانی با مولدسازی سخنگوی دستگاه قضا: تشکیل پرونده درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه | اخذ ۲۲۴ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین اژه‌ای: مدیریت فضای مجازی با روش‌های قدیمی ممکن نیست سفر پزشکیان به روسیه در چه تاریخی خواهد بود؟ گزینه معاون وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ؛ توجه به چین و بی اهمیت دانستن خاورمیانه انتقاد معاون‌اول رئیس‌جمهور از برخی عقب‌ماندگی‌های علمی کشور هدایای غیرمتعارف نمایندگان مجلس در اختیار مجلس قرار خواهد گرفت سخنگوی دولت در نشست خبری: براساس قدرت خرید مردم، افزایش قیمت خواهیم داشت استیضاح وزیر نفت رسماً در مجلس آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت وزیر ارتباطات: شعاردادن و امضای تفاهم‌نامه کافی نیست رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد
سرخط خبرها

ادعای صهیونیست ها درباره خرابکاری نطنز | همکاری ۱۰ دانشمند ایرانی

  • کد خبر: ۹۰۵۱۰
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۷
ادعای صهیونیست ها درباره خرابکاری نطنز | همکاری ۱۰ دانشمند ایرانی
منابع اسرائیلی ادعا می کنند در جریان حادثه خرابکاری نطنز با ۱۰ دانشمند ایرانی همکاری کرده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه جویش کرونیکل با انتشار مقاله ای از توسط جیک سیمونز از تحلیلگران نزدیک به محافل اسرائیلی به طرح ادعاهایی درباره سه عملیات خرابکاری اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای ایران پرداخت.

‏در این مقاله گفته شده است اسرائیل سه عملیات خرابکاری علیه تاسیسات هسته ای طی ۱۱ ماه انجام داده است.

دو عملیات اول در تیر ۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ در نطنز انجام شده است و عملیات سوم هم در خرداد ۱۴۰۰ شرکت ساخت سانتریفیوژ (TESA) در کرج را هدف قرار داده است. ‏در این مقاله درباره عملیات فروردین ۱۴۰۰ در نطنز آمده است:

ماموران اسرائیلی با بیش از ۱۰ دانشمند ایرانی ارتباط برقرار کردند. آن ها با تخریب سالن سانتریفیوژ A۱۰۰۰ تاسیسات نطنز در ماه آوریل موافقت کردند.‏بخشی از ابزارهای لازم توسط یک پهپاد به داخل محوطه انتقال داده شد و بخشی دیگر به صورت قاچاق در جعبه های مواد غذایی از طریق یک کامیون حمل غذا منتقل شد.

این خرابکاری ۹۰ درصد سانتریفیوژها را منهدم کرد و ۹ ماه تاخیر در ساخت بمب ایجاد کرد.

‏تیم دانشمندان در حالی که مذاکرات در جریان بود این خرابکاری را انجام دادند. سالن زیرزمینی A۱۰۰۰  نطنز حداکثر ۵۰۰۰ سانتریفیوژ را در خود جای داده بود و با ۴۰ فوت بتن و آهن از حمله هوایی محافظت می‌شد.

‏ساعاتی پس از اینکه ایران اعلام کرد که استفاده از سانتریفیوژهای IR-۵ و IR-۶ را در این سایت آغاز کرده است و در ادامه بمب ها از راه دور منفجر شدند. این انفجار سیستم مستقل و بسیار ایمن تامین برق سانتریفیوژها را مختل کرد. ‏انگیزه های دانشمندان متفاوت بود؛ موساد متوجه شد که آنها چه چیزی میخواهند و آن را به آنها پیشنهاد داد. عملیات دو حلقه داشت. یک حلقه درونی از دانشمندان وجود داشت که اطلاعات بیشتری در مورد این عملیات داشتند و یک حلقه بیرونی که اطلاعات کمتری داشتند ولی کمک می کردند.

پس از انفجار، دانشمندان به مکان امنی منتقل شدند و امروز جای همه آنها بسیار امن است.

‏درباره عملیات تیر۹۹ نیز ادعا شده است: انفجاری مرموز مرکز سانتریفیوژ های پیشرفته ایران (ICAC) در تاسیسات نطنز را هدف قرار داد. این مرکز برای کالیبره کردن سانتریفیوژ ها مورد استفاده قرار میگرفت. ‏سازماندهی انفجار جسورانه بود. یک سال پیش از آن، جاسوسان اسرائیلی که خود را به عنوان عمده فروشان مصالح ساختمانی نشان می دادند، مصالح ساختمانی را برای استفاده در سالن سانتریفیوژ فروخته بودند.

درباره عملیات خرداد ۱۴۰۰ نیز ادعا شده است: موساد برای طولانی کردن روند جایگزینی تاسیسات نابود شده در دو حمله اول حمله ای جدید طراحی شد.

یک کوادکوپتر مسلح به وزن یک موتور سیکلت، تکه تکه وارد ایران شد و از آن برای هدف قرار گرفتن سایت TESA در کرج استفاده شد. ‏از محلی در ۱۰ مایلی کارخانه TESA، یک تیم مشترک ایرانی و اسرائیلی پهپاد را پرتاب کردند. پهپاد به سمت تاسیسات پرواز کرد و هدف را تا حدودی منهدم کردند.‏

این سه عملیات در یک دوره ۱۸ ماهه توسط تیمی متشکل از ۱۰۰۰ تکنسین، تحلیلگر و جاسوس و همچنین تعداد زیادی مامور در زمین برنامه ریزی شد. ‏حملات به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران تنها توسط موساد انجام شد. این عملیات در محافل اطلاعاتی اسرائیل به عنوان یک "عملیات آبی و سفید" شناخته می‌شود و نه عملیات مشترک با ایالات متحده که "آبی-سفید-قرمز" نامیده می‌شود.

‏ریچارد پتر، مدیر اجرایی مرکز تحقیقات و ارتباطات و تحقیقات بریتانیا-اسرائیل گفت: بر خلاف دورهای قبلی مذاکرات، بریتانیا در حال حاضر سرسخت ترین طرف مذاکرات برجام است. آمریکایی ها در مذاکرات بسیار نرم رفتار خواهند کرد زیرا از احیای برجام ناامید هستند. ‏با این حال، کاملاً واضح است که بریتانیا و بقیه جامعه بین‌المللی هنوز مذاکره را مؤثرترین راه برای مهار برنامه هسته ای ایران می‌دانند.

اما اسرائیل معتقد نیست که مذاکره کافی است و همچنین تردید دارد که شرکای مشکل‌سازتر مانند روسیه و چین بتوانند فشار بر ایران را حفظ کنند.‏ از نظر ژئوپلیتیک این پیامی است که این عملیات به جامعه بین‌المللی می‌فرستد.‏جیک سیمونز در مقاله دوم به تلاش اسرائیل برای حملات جدید علیه ایران پرداخت و نوشت: اسرائیل متعهد شده است که از این پس در پاسخ به هرگونه تجاوزی از سوی شبه نظامیان نیابتی ایران، موج جدیدی از حملات موساد را به خاک ایران راه اندازی کند. اسرائیل از این پس به جای هدف قرار دادن شاخک ها، "سر اختاپوس" را هدف قرار میدهد!

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->