مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور مصرف انسولین ۲۴۰ درصد بیش از نیاز کشور است
سرخط خبرها

رژیم غذایی مفید برای بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر

  • کد خبر: ۹۱۲۰۰
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۰
رژیم غذایی مفید برای بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر
سندروم روده تحریک پذیر (Irritable Bowel Syndrome) اختلالی گوارشی است که در دراز مدت می‌تواند باعث عوارض مداومی گردد. با این که عوارض شدید و جدی ندارد، اما یک بیماری شایع میان افراد است.

به گزارش شهرآرانیوز،نشانگان روده تحریک‌پذیر (IBS) یک اختلال شایع گوارشی است که تا یک دهم افراد را گرفتار می‌کند. علائم این نشانگان شامل دل‌پیچه، اسهال، نفخ و آروغ زدن است. جای تعجب نیست که دچار بودن به IBS بر کیفیت زندگی شخص تاثیر بگذارد.

رژیم غذایی یک راه برای کنترل علائم IBS است. یک رویکرد درمانی شایع این است که از غذا‌هایی که باغت تحریک علائمتان می‌شوند، پرهیز کنید.

اما اگر در شناسایی غذا‌هایی که علائمتان را تشدید می‌کنند، مشکل دارید، ممکن است از یک رژیم غذایی حذفی به شما کمک کنید. یکی از بهترین رژیم‌های غذایی برای روده تحریک‌پذیر رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» (FODMAP) است.

«فودمپ» (FODMAP) کلمه‌ای اختصاری است به معنای «اولیگوساکاریدها، دی‌ساکارید‌ها و پلیول‌های تخمیرپذیر» است. این ترکیبات در واقع کربوهیدرات‌های کوتاه‌زنجیره هستند که در روده‌ها به خوبی جذب نمی‌شوند. این ترکیبات در بسیاری از غذا‌ها یافت می‌شوند و علائم IBS مانند اسهال، نفخ، درد شکمی و گاز روده‌ای را بدتر می‌کنند.

آز جمله غذا‌های حاوی «فودمپ»‌ها می‌ةوان به این‌ها اشاره کرد:

الیگوساکارید‌ها شامل فراکتان‌ها (موجود در گندم، پیاز و سیر) و گالاگتان‌ها (موجود در لوبیا، عدس و سویا).

دی‌ساکارید‌ها شامل لاکتوز (موجود در شیر و فراورده‌های لبنی).

مونوساکارید‌ها شامل فروکتوز (موجود در سیب و عسل).

پلیول‌ها شامل سوربیتول و مانیتول (موجود در برخی از میوه‌ّها، سبزی‌ها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی).

رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» در دو مرحله تجویز می‌شود. شما در مرحله اول در طول دو تا چهار هفته اغلب غذا‌های حاوی «فودمپ»‌ها را از رژیم غذایی‌تان حذف می‌کنید. بعد آن‌ها را با غذا‌هایی جایگزین می‌کنید که میزان «فودمپ»‌ها در آن‌ها کم باشد. در این مدت باید تغییر علائمتان را زیر نظر داشته باشید.

در مرحله دوم هر غذای معین حاوی «فودمپ» را در طول یک دوره شش تا هشت هفته‌ای بسته به میزان تحملتان به دوباره به رژیم غذایی‌تان اضافی می‌کنید. پزشک یا کارشناس تغذیه ممکن است به شما توصیه کند در این مدت یادداشت‌های روزانه غذایی بردارید و نموداری از علائمتان بکشید تا بتوانید غذا‌های مشکل‌آفرین و میزان آن‌ها را ردیابی کنید.

هدف این است که غذا‌هایی را پیدا کنید که علائم روده تحریک‌پذیر را در شما ایجاد می‌کنند تا بتوانید با محدود کردن یا حذف این غذا‌ها از رژیم غذایی‌تان بهبود پیدا کنید.

بررسی‌های انجام‌شده نشان‌دهنده موفقیت رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» در بهبود علائم روده تحریک‌پذیر بوده‌اند. پزشکتان هم می‌تواند به شما در به کار رفتن رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» کمک کند. توجه داشته باشید که هر کسی به طور متفاوتی به «فودمپ»‌ها پاسخ می‌دهد و برخی از افراد دچار روده تحریک‌پذیر می‌تواند میزان کم این ترکیبات را تحمل کنند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->