مدارس استان البرز فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد + جزئیات عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟
سرخط خبرها

ایمنی «دوز دوم واکسن کرونا» چندماه دوام دارد؟

  • کد خبر: ۹۱۳۳۵
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
ایمنی «دوز دوم واکسن کرونا» چندماه دوام دارد؟
مسعود مردانی گفت: به ما ثابت شده است که واکسن‌های ساخته شده براساس پلتفرم ویروس ضعیف شده مانند سینوفارم، برکت یا بهارات چهارماه بعد از دز دوم معمولاً دیگر آنتی بادی برای محافظت ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز، «مسعود مردانی» عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط با وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت: وضعیت کنترل بیماری کرونا خوشبختانه بسیار مطلوب است و موارد جدید بیماری و میزان مرگ و میر رفته رفته رو به کاهش است.

مردانی افزود: همچنین بستری در بیمارستان‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است و آی سی یو‌ها بیشتر بیماری غیر کووید می‌پذیرند و بیماران کرونایی که نیاز به آی سی یو داشته باشند، بسیار کم شده است و به طور کلی روند رو به کاهش کاملاً محسوس است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه با اشاره به خطر بازگشایی‌های سراسری افزود: با بازگشایی‌ها و شرکت مردم در تجمعات و مسافرت‌هایی که ممکن است کاری یا تفریحی باشد حتماً دغدغه در مورد افزایش موارد ابتلا وجود دارد و باید تجربه کشور‌های اروپایی را مدنظر داشته باشیم. در کشور‌های اتحادیه اروپا مانند آلمان، بلژیک، فرانسه و اتریش، به معنای واقعی کلمه بازگشایی‌ها صورت گرفت و فکر کردند کرونا تمام شده است؛ بنابراین در حال حاضر دوباره با طغیان بیماری کرونا در این کشور‌ها مواجه هستیم، درحالی که حتی بسیاری از این کشور‌ها واکسیناسیون سراسری کرونا را مدت‌ها پیش از ما انجام داده بودند، اما افزایش موارد ابتلا به کرونا دوباره اتفاق افتاد.

مردانی ادامه داد: دوم اینکه به ما ثابت شده است که واکسن‌های ساخته شده براساس پلتفرم ویروس ضعیف شده مانند سینوفارم، برکت یا بهارات چهارماه بعد از دز دوم معمولاً دیگر آنتی بادی برای محافظت ندارند؛ بنابراین ممکن است افرادی که این واکسن‌ها را دریافت کرده اند، بعد از این مدت گرفتار بیماری شوند. براین اساس اساتید توصیه می‌کنند که افرادی که حتی دو دوز واکسن شان را زده اند، حتماً چهارماه بعد دز دوم نسبت به تزریق واکسن یادآور اقدام کنند. زیرا در غیر این صورت، ممکن است دوباره مبتلا شوند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: نکته دیگر حائز اهمیت این است که افرادی که واکسن نزده اند، هرچه سریعتر به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند. از طرفی افرادی که واکسیناسیونشان کامل انجام شده است، تا کنترل کامل بیماری باید حتما رعایت پروتکل‌ها از جمله زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی دست و عدم شرکت در تجمعات را در نظر داشته باشند.

او در پاسخ به این سوال که آیا برای مقابله با جهش‌های جدید ویروس کرونا لازم نیست افرادی که دو دوز واکسن ویروس کشته شده دریافت کرده‌اند، از پلتفرم‌های دیگری برای افزایش ایمنی زایی نسبت به این ویروس استفاده کنند، گفت: یکی از پیشنهاداتی که مطرح شده، این است که افرادی که دوز اولیه واکسن شان، براساس پلتفرم ویروس ضعیف شده مانند سینوفارم یا برکت و بهارات بوده است، از پلتفرم‌های دیگری استفاده کنند. یکی از پلتفرم‌هایی که توصیه می‌شود «وکتور بیس»‌ها و یا واکسن‌های «پروتئین بیس» هستند که آینده واکسن کرونا را در دنیا رقم می‌زنند و می‌توانند برای دوز یادآور این واکسن‌ها استفاده شود.

مردانی افزود: ما در کشور دو تا سه واکسن پروتئین بیس داریم. مانند واکسن پاستوکووک، اسپایکوژن و واکسن نورا که در آینده به واکسن‌های مورد استفاده اضافه خواهند شد. این ثابت شده است برای افرادی که می‌خواهند دوز یادآور تزریق کنند استفاده از واکسن‌هایی با این پلتفرم‌ها می‌تواند موثر باشد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با رد این مساله که ورود احتمالی سویه «اومیکرون» به کشور، می‌تواند دستاورد‌های به دست آمده از واکسیناسیون گسترده در ایران را از بین ببرد، گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که به نظر نمی‌رسد سویه اومیکرون تهدید جدی برای دنیا باشد و بیشتر مواردی که تاکنون از ابتلا به این سویه گزارش شده است، موارد سبک و کم علامت بیماری کرونا بوده اند.

مردانی در ارتباط با میزان نظارت بر موارد مشکوک ابتلاء به این سویه در مرز‌های کشور گفت: تمام اقدامات احتیاطی مانند زمانی که اوج کرونا بوده است، باید ادامه پیدا کند و اینگونه نیست که فکر کنیم به این دلیل که موارد بیماری کم شده است، دیگر کار ما برای مقابله با همه گیری کرونا نیز به پایان رسیده است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->