طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

چرا بهتر است عصرها واکسن کرونا بزنیم؟

  • کد خبر: ۹۱۶۳۲
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
چرا بهتر است عصرها واکسن کرونا بزنیم؟
زمان بندی برای هر کاری دارای اهمیت است، ولی شاید به ذهنتان خطور نکند که زمان تزریق واکسن کرونا بر میزان تولید آنتی بادی در بدن موثر باشد. تیمی از پژوهشگران در مطالعات جدید خود دریافتند تزریق واکسن در ساعت غروب به مراتب بهتر از صبح است.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان بیمارستان عمومی ماساچوست طی پژوهش‌های جدید خود دریافتند که پاسخ آنتی بادی افراد ممکن است به زمانی از روز که واکسن را دریافت می‌کنند بستگی داشته باشد. علاوه بر این، مطالعه فوق نشان می‌دهد که تزریق واکسن در بعدازظهر بهتر از صبح است. مطالعات این محققان نشان می‌دهد که برخی از بیماری‌ها مانند بیماری ریوی علائم شدیدتری در ساعات مختلف روز دارند.

در مطالعه قبلی روی مردان مسن که واکسن آنفولانزای سالانه دریافت می‌کردند، مشخص شد بیمارانی که صبح زود و عصر واکسن دریافت کردند، سطح آنتی بادی بالاتری داشتند. کارآزمایی‌های دیگر نیز نشان داده‌اند که انجام شیمی درمانی در ساعات معینی از روز منجر به هدف قرار دادن موثرتر سلول‌های سرطانی می‌شود، در حالی که آسیب سمی به سلول‌های سالم را نیز محدود می‌کند. این موضوع سبب شد تا محققان به بررسی ساعت مناسب برای تزریق واکسن کرونا بپردازند.

دکتر الیزابت کلرمن از بخش نوروفیزیولوژی بیمارستان عمومی ماساچوست در این رابطه می‌گوید: مطالعه مشاهده‌ای ما اثبات این مفهوم را ارائه می‌کند که زمان تزریق واکسن بر ایجاد پاسخ ایمنی تأثیر می‌گذارد، یافته‌هایی که ممکن است برای بهینه سازی اثربخشی واکسن مرتبط باشد. این تیم پژوهشی، سطوح آنتی بادی را در میان تقریباً ۲۲۰۰ کارمند مراقبت‌های بهداشتی بریتانیا پس از دریافت واکسن کووید مورد بررسی قرار دادند. محققان در زمان واکسیناسیون، از این افراد نمونه خون جمع آوری کردند. گفتنی است این افراد همگی واکسن‌های فایزر یا آسترازنکا دریافت کرده بودند.

در ادامه پژوهشگران با بررسی داده‌های فوق دریافتند که پاسخ‌های آنتی بادی در میان شرکت کنندگانی که واکسن خود را در اواخر روز دریافت کرده بودند، بیشتر است. علاوه بر این به طور کلی سطوح آنتی بادی در میان افرادی که واکسن فایزر دریافت کرده بودند، زنان و افراد جوانتر بالاتر از سایرین بود.

چرا یک واکسن در صبح و دیگری در بعد از ظهر بهتر عمل می‌کند؟

به گفته محققان، واکسن کرونا و واکسن آنفولانزا مکانیسم‌های اثر متفاوتی با یکدیگر دارند و پاسخ آنتی بادی ممکن است بسته به اینکه سیستم ایمنی عامل بیماری زا را از عفونت‌های قبلی، مانند آنفولانزا تشخیص داده یا با آن مواجه می‌شود، بسیار متفاوت باشد. محققان خاطرنشان می‌کنند که مطالعه آن‌ها سابقه پزشکی هر یک از شرکت کنندگان یا الگو‌های خواب و کار آن‌ها را در نظر نگرفته است.

دکتر الیزابت کلرمن در این رابطه اعلام کرد: ما باید یافته‌های خود را تکرار کرده و درک بهتری از فیزیولوژی زمینه‌ای ویروس کرونا و واکنش بدن به واکسیناسیون ایجاد کنیم. در حال حاضر توصیه می‌شود افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، زمان دریافت واکسن خود را برای بعدازظهر برنامه ریزی کنند.  

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->